torstai 4. joulukuuta 2014

Mitä meidän parisuhteelle kuuluu?Vihdoin ja viimein saan aikaiseksi kirjoittaa meistä, isistä ja äidistä. Jo raskausaikana mua peloteltiin miten rankkaa vauvavuosi tulisi olemaan parisuhteelle, ja niinhän se olikin. Tässä kuitenkin ollaan edelleen yhdessä ja tuntuu ettei meitä oikeasti voi erottaa mikään. Ja toisaalta, jos se nyt kovin kamalaa olisi niin tuskin olisimme tekemässä tätä heti uudestaan ;)

Vauva tuo mukanaan paljon muutoksia parisuhteeseen ja varmasti kitkaa syntyy enemmän tai vähemmän jopa niille "unelmapareille". Meillä tosiaan yhteistä taivalta oli takana muutama viikko ennen tietoa tulevasta vauvasta, joten helppoa ei ole ollut. Hormonien, elämänmuutoksen ja stressin ohella olemme saaneet rakentaa parisuhdetta ja tutustua toisiimme. 

Kun Elvira syntyi, elimme Tinon kanssa molemmat pienessä vaaleanpunaisessa vauvakuplassa ja kaikki oli niin kovin ihanaa ja helppoa. Isyysloman loputtua pikkuhiljaa arki alkoi kuitenkin hahmottua ja vauvakupla puhjeta. Näistä ajoista on vuosi, mutten kuitenkaan muista että ensimmäiset kuukaudet olisivat olleet kovin vaikeita parisuhteen kannalta. Toki olimme molemmat väsyneitä ja stressaantuneita uudesta elämästä, mutta yhdessä mentiin ja selvittiin. Meille onneksi suotiin maailman helpoin ja tyytyväisin vauva, yöt nukuttiin ja päivät naureskeltiin. Mahakipuja itkettiin ehkä kerran. Onneksi, en tiedä olisiko meidän uunituore suhteemme kestänyt koliikkivauvaa, meillä nimittäin on huono tyyli purkaa kaikki toisiimme stressitilanteissa. Ja väsyneinä...Muutaman kerran olemme molemmat tainneet riidan päätteeksi pakata kassimme (ainakin ajatustasolla) mutta suuttumuspölyn laantuessa kaikki on ollut taas ihanaa. Vaikeimmat kuukaudet olivat viime kesänä asuntostressin aikana, mutta niistäkin selvittiin vaikka välillä mahdottomalta tuntuikin.Me ollaan Tinon kanssa molemmat aika päköpäitä. Molemmat on aina oikeessa omasta mielestään, minä taidan olla kuitenkin se pahempi. Meidän on molempien välillä hieman vaikea myöntää virheemme ja kiihdymme sekunnissa nollasta sataan. Olemme siis todella samanlaisia näissä huonoissa asioissa mikä tuo oman painolastinsa parisuhteeseen. Riidan jälkeen sovinnon aloittaminen on molemmille todella vaikeaa, mutta pikkuhiljaa opimme yhdessä.

Suurin painolasti meidän parisuhteessa on ollut kuherruskuukausien puutuminen. Jokainen tietää ne ihanat ensimmäiset "lässynlässynlää" kuukaudet kun kaikki on niin ihanaa. Meillä nämä kuukaudet oikeastaan puuttuivat kokonaan. Toiset viettävät ensimmäiset kuukaudet sohvalla halien, me etsimme stressissä asuntoa kohta kasvavalle perheellemme ja säästämme rahaa vauvatarvikkeisiin. Toisaalta ajattelen tämän olevan myös vahvuus. Emme ole vielä kerenneet tekemään kaikkia parisuhdejuttuja joten tuntuu että suhteemme olisi edelleen jollain tavalla tuore ja uusi, hyvällä uudelleenviehätys-tavalla. 

Jos katsoo meidän parisuhteen aikajanaa, olemme edenneet hurjaa vauhtia. Tammikuussa tulee kaksi vuotta yhteistä taivalta täyteen ja odotamme jo toista lasta perheeseemme. Vauhti kuulostaa hurjalta, mutta kuitenkin niin sopivalta. Helppoa ei ole ollut rakentaa toimivaa parisuhdetta hormonien rinnalla eikä rakentaminen ole vielä valmis. Tai tuskin on koskaan, hyvä parisuhde vaatii töitä läpi elämän. Meidän parisuhteen nopeaa aikajanaa kuvaa hyvin Tinon lausahdus pari viikkoa synnytyksen jälkeen: Oot sä ihan kiva nyt kun sut tuntee ilman hormoneja.


6 kommenttia

 1. Hehee, mä oon kirjottanu vähän samasta aiheesta luonnoksiin ja otsikoin julkasut aina päivämäärällä, jos tiiän millon ne julkasen. Parisuhdejutussa on tää päivä. :D

  VastaaPoista
 2. <3 hyvä teksti taas sulta,äiti tykkää :D

  VastaaPoista
 3. Ihana teksti :) Meillä on tää suhde edennyt yhtä nopeesti lukuunottamatta ettei toista vauvaa oo tulossa vielä, mutta naimisiin ollaan kyllä keretty ;) Eli melko tasoissa ollaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos ! :) eli me mennään sitten seuraavaksi naimisiin ja teille tulee kakkonen ;)

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.