torstai 11. joulukuuta 2014

Raskauden ensimmäinen ultra!Mä en voi sanoin kuvata sitä jännitystä mikä mulla aamulla oli kun heräsin. Tänään oli totuuden päivän, raskauden ensimmäinen ultra, toisin sanoen niskaturvotus ultra. Hieman jännitystä helpotti tieto elävästä vauvasta mahassa kun tällä viikolla sain sydänäänet kuuluvin. Pelkät sydänäänet eivät kerro juurikaan mitään sikiön voinnista, varsinkaan tälläisen maallikon korvin. Jännitys oli siis aivan huima kun astelimme kaupungin sairaalalle ultraan klo 10:20. 

Ajat olivat tietenkin myöhässä ja pääsimme vasta 10:40 sisään ultrahuoneeseen. Olin hieman hämilläni aluksi kun huomasin että ultraajamme olisikin mies. Ei siinä mitään, mutta olin vain olettanut ultraajan olevan nainen. Pisteet täytyy antaa että ihan äärettömän ammattimainen ja kaikki tietävä tyyppi, Elviran nt ultraan verrattuna tämä oli ihan huippuluokkaa! Ultraaja selitti ummet ja lammet sikiön voinnista ja näkyvistä rakenteista sekä kohdusta, munsarjoista ja kohdunkaulasta. Tarkemmin en toki muista koska olin vain niin lumoutunut siitä pienestä pallerosta ruudulla. Olin niin helpottunut, onnellinen ja häkeltynyt kun kaikki näytti olevan niinkuin kuuluukiin. Toivon todella että tämä sama ultraaja osuu kohdalle rakenneultrassakin, saisi aivan varmasti kattavan tietopaketin sikiön voinnista!Niskaturvotukseksi mitattiin 1,7 mm eli ihan normaali lukema. Elvirasta taisi aikoinaan lukema olla 1,4 jos oikein muistan. Täytyykin kaivaa vanha neuvolakortti jostakin jotta voin vertailla raskauden kulkua edelliseen! Sikiön pääperä mitaksi saatiin 60mm joka vastasi viikkoja 12+4. Tänään on neuvolan laskurin mukaan 12+1 eli sikiö olikin kolme päivää luultua suurempi. Vanha la oli 24.6 ja uusi olisi siis 21.6. En tiedä lähteekö neuvola enää muuttamaan tuota päivämäärää koska heitto on niin pieni. Ja sitäpaitsi yli menee niinkuin siskonsakkin, hahha! Vauva nukkui melkein koko ultran ajan, joka tosin kesti vain muutaman minuutin. Olisin voinut kauemminkin katsella tuota pientä ihmettä mun masussa. Välillä vauva hieman kääntyili ja yhdessä vaiheessa näytti kuin hän olisi kaivanut nenäänsä, hehhee...Istukka mulla sijaitsee etuseinämässä tällä kertaa. Ei ihme että dopplerilla oli sydänäänet hukassa ja pelkkä istukka viuhutteli kohdussa.

Lopuksi ultraaja sanoi että keskenmenon riski on ihan minimaalinen ja kaikki on kunnossa. On myös hyvin epätodennäköistä että rakenneultrassa löydettäisiin jotain poikkeavaa, kaikki näytti hyvältä! Jos sitä nyt pikkuhiljaa tiedostaisi paremmin tämän raskauden kun on nähnyt että siellä masussa ihan oikeasti kasvaa joku. Nyt lopetan (tai ainakin yritän) stressaamisen ja nautin tästä raskaudesta koska kaikki pahoinvoinnitkin ovat poissa. Seuraava raskausetappi onkin sitten liikkeiden tunteminen! Viimeksi tunsin liikkeet ensimmäistä kertaa viikolla 16, mutta etuseinämässä oleva istukka voi vaimentaa liikkeitä. Katsotaan ja tunnustellaan koska masussa liikkuu joku muukin kuin ruoka ja ilma! Sen pidemittä puheitta mä taidan painua sohvalle syömään, sen verran rankka päivä takana kaiken jännityksen ja jouluostosten takia! 

Kyllä ihminen voi sitten olla onnellinen<3


20 kommenttia

 1. Voi toista <3 ihana kuulla että kaikki oli hyvin pikkuisella :)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa:) onnea<3 meillä neuvolassa ultrataan joka kerta, niin tuntuu hassulta miten vähän näät vauvaa raskauden aikana:) vaikka eikö oo aika yleistä että 2-3 ultraa vaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos <3 täällä turussa päin on normaalisti kaksi ultraa, nt ultra ja rakenne ultra! :) onhan tuo todella vähän, liian vähän :/ meillä ei taida neuvolassa edes olla ultralaitetta, sen verran pieni piste :p

   Poista
 3. ihanaa että kaikki hyvin<3 nyt vaan oikeesti relax, kyllä kaikki menee hyvin kun on jo kertaalleen mennyt ennenkin :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin on <3 ja yritän parhaani, toivotaan että kaikki menee nytkin hyvin :) <3

   Poista
 4. Oi ihanaa ♥
  Miusta miesgynet on parempia ku naiset :D jotenkin hellävarasempia ja potilaskeskeisempiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin on <3 mulla ei ole kokemusta kun tämän yhden kerran ja herran verran mutta tykästyin kyllä ! :)

   Poista
 5. Vooi, siellä pieni vauva köllöttelee ... Onnea kovasti <3 Minulla myös oli parissa ultrassa mies ultraamassa ja hän olikin erikoistunut sikiöiden sydämiin.. Oli mahtavaa kuulla kattava raportti meidän rv 20 Hugomasuvauvasta ja hänen sydämestään :) Siinä oheessa lääkäri myös selosti miten ultralaitetta käytetään.. Naureskeltiinkin miehen kanssa, että mehän voidaan ensi kerralla tehdä tutkimus itse kun tässä samalla opitaan :D Voih, siitäkin on jo vuosi :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos <3 haha, ihanaa kuulostaa mahtavalle ! :) ensikerralla sitten teette itse ;) ja aika menee kyllä liian nopeasti <3

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.