sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Tyttö vai poika?Ultran jälkeen vaihtui raskausviikkojen poksumispäivä keskiviikosta sunnuntaihin eli tänään poksutaan taas, 13+0! Sen kunniaksi ajattelin hieman pohtia kumpi masussa asutaa, tyttö vai poika. Kumpaa meille toivotaan ja voiko edes lapsen sukupuolta toivoa? 

Mulla ei ole tällä hetkellä mitään sen vahvempaa tyttö- tai poikaoloa. Raskaus oireineen on pahoinvointia lukuunottamatta noudattanut samaa kaavaa mitä Elviran kanssa joten en osaa oireiden perusteella päätellä kumpi mahassa luuraa. Tosin en usko että sukupuolta voi edes oireista päätellä. Suunnilleen sama olo kuin Elvirasta, olisko mahassa siis tyttö? Vaikka kyllä tämän ajatustyylin kumoaa eräs raskaana oleva ystäväni, hänellä kaksi aivan yhtä oireetonta ja samanlaista raskautta ja sukupuolet pitäisi olla erit. Tosin synnärillä se sitten vasta lopullisesti varmistuu.

Tässä raskaudessa mulla on ollut paljon enemmän pahoinvointia mitä Elvirasta aikoinaan oli. Sen perusteella voisin siis veikata että ehkä siellä sittenkin asustelee pikkuTino. Niskaturvotus-ultran jälkeen mulle jäi ehkä hieman enemmän poikafiilis. Ihan vain sen takia että sikiö oli muutaman päivän isompi mitä kalenterin mukaan, jos sieltä tuleekin potra poika?Melkein aina vanhempien kuulee sanottavan että ihan sama kumpi tulee kunhan on terve. Ja näinhän sen kuuluukin olla. Mun on kyllä myönnettävä että tällä hetkellä odotan enemmän mahavauvan olevan tyttö. Ei sen takia että sukupuolella olisi merkitystä, mutta en osaa kuvitella itseäni poikalapsen äidiksi. Yhden tyttölapsen äitinä mun on vaikea rakentaa mielikuvaa poikalapsesta ja poikien jutuista. Ymmärättekö mitä tarkoitan? Myös minulla itselläni on yksi sisko, isosisko. Olen kasvanut akkavaltaisessa perheessä ja meillä on tällä hetkellä akkavalta, on jotenkin helpompi ja turvallisempi olettaa masuvauvan olevan tyttö. Tuttu ja turvallinen. Älkääkä nyt tahallaan tai vahingossa ymmärtäkö väärin, poika on ihan yhtä tervetullut ja rakas kuin tyttökin. Ajatus syntyvästä lapsesta tuntuu vain niin kaukaiselta ja vielä niin epätodelta, saatika että osaisin kuvitella sen pienen vehkeen sinne jalkoväliin. Tytön äitinä on vain helppo rakentaa mielikuvia tytöstä!

Olisihan se ihanaa jos olisi tyttö sekä poika. Yhtä ihanaa olisi myös tyttö ja tyttö. Meillä ei Tinon kanssa ole mitään väliä kumpi sieltä tulee, yhtä rakas ja ihana hän on sukupuoleen katsomatta. Ja sekä tytölle että pojalle ollaan mietitty nimiä jo valmiiksi, tosin vielä pitäisi päästä yhteisymmärrykseen niistä. Onneksi tässä on vielä paljon aikaa ennen kesäkuuta, saatika ennen ristiäisiä! Aika harvoin muutenkaan kuulee kenenkään toivovan kovasti tiettyä sukupuolta, tai ainakaan myöntävän sitä siinä vaiheessa jos sukupuoli onkin "pettymys". Luulen kuitenkin että näissäkin asioissa pettymys on ollut enemmän mielikuvan romuttuminen, ei se itse sukupuoli. Olet monta kymmentä viikkoa rakentanut mielikuvaa pienestä ihmisestä, uudesta persoonasta ja perheenjäsenestä. Jos mielikuvassa oleva lapsi ontiettya sukupuolta ja se yhtäkkiä murretaan, voi se olla pieni pettymys. Ei sukupuolen takia, mutta turvallinen pilvilinna romuttuu. Mä en ainakaan itse ole koskaan törmännyt livenä ihmiseen kuka lapsen syntymän jälkeen on kertonut olevansa pettynyt sukupuoleen. Lapsi on ihan yhtä rakas sukupuoleen katsomatta. Masun perusteella ei osaa vielä sanoa juuta eikä jaata koska suurin osa on turvotusta vielä tässä vaiheessa. Katsotaan mitä helmikuu ja rakenneultra tuo tullessaan, paljaastako möykky sukupuolensa! Toisaalta mua kyllä kutkuttaisi hieman olla kysymättäkin ja odottaa yllätystä synnärille saakka. Vaikka aika satavarmasti tiedän ettei me Tinon kanssa siihen kyllä pystytä, ollaan liian uteliaita!

17 kommenttia

 1. Mun mielestä on ihan oikein toivoa jompaa kumpaa sukupuolta, kaikille on varmasti itsestään selvyys se, että haluaa terveen lapsen. Ja jos teille luvattaisiin rakenneultrassa poikaa, niin onhan sulla 20 viikkoa aikaa tottua ajatukseen, että kohta oot poika lapsen äiti! :)Itse toivon, että meillä sukupuoli ei muutu synnärillä toiseksi, tai siis ettei baby yllätä ja olekkin toista sukupuolta :D tottakai olen onnellinen kummasta tahansa, mutta olisi se ikävää kun sisustus ja vaatteet on vauvan sukupuolen mukaan ja sit se olisikin toinen :D Vaikka en usko, että näin käy kun 90% varmuus sukupuolesta saatiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihan totta, kirjotin hieman huonosti koska aivan oikeessa olet! :) hahha, samaa toivoin minäkin että kunhan ultra pitää paikkaansa jos sukupuoli kysytään :p :D Elvirastakin meille luvattiin 90 prosentilla tyttöä mutta ultraaja sanoi ettei nyt ihan kaikkea pinkkiä kannata hamstrata ettei takuuta ole :D

   Poista
 2. Minä olin aivan varma A-murun raskausaikana että hän on poika! Vauvan työnimikin oli tämän vuoksi Vertti. Kas kummaa rakenneultrassa palleja ei löytynyt ja niin Vertti muuttui Verttiinaksi! :D
  Olin rakenneultran jälkeen pettynyt, mutten suinkaan sukupuoleen. Olinhan vahvojen eh heh, poikaolojeni kanssa toivonut salaa tyttöä, mutta olin pettynyt koska MINÄ olin väärässä! ;)

  Luulen että esikoisen kohdalla pätee se, kunhan vauva on terve... enemmän, mutta kun odottaa toista, kolmatta tai vaikka viidettä lasta, niin silloin tulee mietittyä varmasti enemmän millaista laatua itse haluaisi masussa asustavan.

  Ps. ihana masu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! :) niinpä, naisethan tunnetusti ei ole koskaan väärässä joten se kolahtaa ;) tuo on totta että ehkä esikoisen kohdalla ei osaa tai oikeastaan uskalla toivoa sukupuolta, kunhan on terve :)

   Poista
 3. Musta ei oo mitään väärää toivoa jompaa kumpaa jossain määrin, mut sit kun toivominen menee yli niin argh... Tiedän niitäki, jotka jo rakenneultran jälkeen alkaa suunnittelemaan uutta lasta, kunnei ensimmäinen ollukaan toivottua sukupuolta. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. totta, terveellä tavalla voi toivoa ! Tollanen on ihan kamalaa, lapsi raukka :/

   Poista
 4. Ihan normaalia se on toivoa jompaa kumpaa :) Kuitenkin suurin osa ihmisistä varmasti tahtoo molemmat. Itse en toivonut kumpaakaan, pelkistään että saan terveen lapsen <3 Edelleenkään en osaa sanoa, että kumman tahtoisin. Tiedämme kyllä, kumpi tulossa ja on kyllä ihanaa ostella tietyn värisiä vaatteita yms tarpeita. Toivotaan nyt vain että rakenneultraajan lupaus pitää paikkansa :D Kyllä naurattais jos synnärillä nostetaan juuri toinen vauva syliin. No mutta, huomenna se selviää viimeistään kun saan nyytin syliin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oiiiii ihanaa, oot kohta jo ihan tositoimissa <3 tsemppiä ja onnea loppurutistukseen! <3 tuo on tottaa että jokainen kuitenkin jollain tasolla toivoo tai rakentaa ainakin mielikuvaa lapsesta tietyllä sukupuolella! :)

   Poista
 5. Sillon kun plussasin, olin ihan varma että haluun tytön ja pettyisin valtavasti jos vauva oiskin poika. Mutta jo pari viikkoa siitä on fiilis että ihan kumpi vaan olis ihan yhtä ihana <3 poika ja tyttö kuullostaa kivalta, mutta niin myös kaks poikaa ;) mutta katellaan jos rakenneultrassa 30.1 selviäis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toivotaan että selviää! ;) ja niinkuin snaoit, ei sillä loppujen lopuksi ole mitään väliä kumpaa sukupuolta tulee vaikka olisikin jotain toivonut! :)

   Poista
 6. Hei hetkinen, olen lukenut alusta asti blogiasi mutta en ole kommentoinut kertaakaan. Nyt oli pakko, kun hokasin sormuksen vasemmassa nimettömässä, vaikka kuva olikin otettu hämäävästi peilin kautta, ja mulle tuli black out. :D oottekos te siis Tinon kanssa kihloissa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jee kivaa että olet pitkäaikainen lukija! :) mentiin kihloihin viime tammikuussa meidän vuosipäivänä :)!

   Poista
 7. Kyllä mä salaa toivoin että toinen lapsi ois tyttö, koska poika oli jo :D ja tyttöhän sieltä tuli! Mulla myöskin oli ihan samanlaiset molemmat raskaudet vaikka lapset olikin eri sukupuolta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihanaa että toiveesi toteutui! :) jeps, eihän noilla oireilla mitään merkitystä aina ole vaikka toisin väitetään :P :D

   Poista
 8. Todellakin ymmärrän mitä tarkoitat :) minulla on ennestään 3,5-vuotias poika ja nyt toinen tuloillaan (viikkoja 9) mutta silti toisaalta toivon hänen olevan poika, en osaisi kuvitella millaista on olla tyttövauvan äiti. Toisaalta kiehtoo, että saisi ostaa mekkoja ja prinsessajuttuja :) ehkä tyttö toisikin tasapainoa perheeseen. Tietenkin toivoo että lapsi on terve ja että kaikki olisi hyvin :) ihanaa Joulun odotusta teidän perheellenne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea odotukseen <3 mä ajattelen ihan samaa pojasta, toisaalta olis kiva ostella niitä "poikien juttuja" mutta niin vaikea kuvitella itseäni poikalapsen äitinä :p terveys on kyllä pääasia <3 Kiitos paljon ja ihanaa joulua myös teille <<3

   Poista
 9. Täällä myös yksi jolla poksuu su, nyt rv 15+2! Esikoinen tällä hetkellä 1v 1kk :) Onnea odotukseen!

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.