tiistai 6. tammikuuta 2015

Elviran kuulumisia!

Elvira täytti tänään 1 vuoden ja 3 kuukautta! Ajattelin sen kunniaksi pyhittää koko postauksen Elviralle ja hänen kehitykselleen. Ja ylipäätänsä meidän esikoisen hehkuttamiselle!

Elvira otti ensimmäiset askeleensa vuoden ja kuukauden iässä mutta vasta nyt lähiviikkoina askeltamista on voinut kutsua kävelyksi. Taitoa on ollut jo kauan, mutta rohkeus irroittaa tuesta on puuttunut. Nyt viipotetaan jo kovaa vauhtia niin ulkona kuin sisälläkin, oikeastaan tuntuu että Elvira kävelee paljon paremmin ulkona. Tai varmemmin, riippuu ehkä siitä että silloin on niin paljon toppaa päällä ettei satu jos kaatuu! Varvastamista esiintyy edelleen kun Elvira seisoo, mutta kävellessä kantapäät ovat tukevasti maassa. Talvikengiksi valitsimme sitten lopulta muuten kuomat, ja vaikka ajattelin niiden olevan tönköt niin hyvin meidän reilu vuosikkaan kävely niillä sujuu!Nyt ihan lähipäivinä Elvira on ottanut suuren harppauksen sanallisessa kehityksessä. Tänään Elvira sanoi ensimmäisen kerran Pappa! Pappan lisäksi Elvira sanoo ääti (äiti), aito (maito) mapa (napa) kuukka (kukka) kuukuu (kukkuu) ja KAIJA jonka tarkoitusta emme tiedä. Kovin neiti aina jotain osoittelee ja hokee KAIJA joten ehkä hän tarkoittaa katso? En tiedä. Elvira pulisee usein kuin papupata ja harjoittelee eri tavuja. Ihanaa kun päivittän olemme lähempänä sanallista kommunikaatiota Elviran kanssa! Odotan niin innoissani keskusteluja hänen kanssaan!

Tuttia Elvira lussuttaa edelleen, enimmäkseen niinä aikoina kun nukutaan ja jokin harmittaa. Tuttipullosta vieroitimme reilu vuoden iässä ja sen jälkeen syöminen on ottanut mahtavan harppauksen eteenpäin! Elvira syö jokaisella aterialla kunnon annoksen ja melkein mikä tahansa ruoka kelpaa. Elvira syö itse lusikalla jo tosi hyvin ja maitoa juo vaihtelevasti tavallisesta mukista tai nokkamukista. Paremmin kylläkin tavallisesta mukista! Maitoa ei mene vuorokaudessa sitä kuutta desiä mitä pitäisi tämän ikäisellä mennä, mutta en ota asiasta stressiä. Maitotuotteita käytämme kuitenkin päivittäin joten eiköhän riittävä kalsiumin saanti ole taattu.
Elviran lempileikkejä ovat dubloleikit sekä kokkausleikit. Elvira sai joululahjaksi oman keittolevyn ja astioita, niiden kanssa valmistuu monta ateriaa päivässä. Piirtämisestä ja maalamisesta neiti ei vielä ole oikein kiinnostunut vaikka olen muutaman kerran kokeillut hänen kanssaan. Keskittyminen ei riitä ja eihän tuo pieni vielä tajua sen ideaa. Muiden lasten kanssa Elvira on aika ujo leikkijä, katselee turvallisen välimatkan päästä tilannetta ja menee mukaan sitten kun rohkenee. 

Kuuden päivän päästä meidän pienokaisella olisi edessään päivähoidon aloitus. Jännittää, jännittää ja jännittää! Tiedän että kaikki menee hyvin, Elvira on sosiaalinen tapaus eikä vierasta aikuisia vaikakkin lapsille lämpenee hieman hitaammin. On silti surullista ajatella että tämä yksi aikakausi on ohi ja mun on uskallettava antaa lapseni toisen vastuulle koko päiväksi. Suurempi muutos tämä tulee siis enemminkin olemaan minulle kuin Elviralle. Tsemppipeukut meille molemmille pystyyn siellä ruudun toisella puolella! Eiköhän me sevitä. Ja sitten toukokuussa saamme taas olla yhdessä kotona!


4 kommenttia

 1. Olipas ihana postaus pikku Elvirasta. Voi ajattelen vuoden taaksen omaa A-murunani, kun hän oli vuoden ja 5 kk. Kyllä lapset kasvavatkin kehittyvät nopeaa! <3
  Tsempit äidille ja Elviralle päiväkotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! :) niinpä, aika menee aivan liian nopeast<3 ja kiitos tsempeistä! <3

   Poista
 2. Kaija :D miten 1v lapsesta voi sanoa, että päivähoidonaloitus on isompi muutos äidille kuin lapselle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no eihän periatteessa voikkaan, enhän pääse tuon pienen pään sisälle mutta lapset yleensä tottuvat muutoksiin nopeammin ja helpommin mitä me aikuiset :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.