perjantai 2. tammikuuta 2015

Kadonnut raskaus.

Elviran odotusaikana tiedostin raskauden varsin hyvin. Nyt en puhu mistään fyysisitä oireista vaan siitä henkisestä puolesta. Siitä tunteesta että tietää kasvattavansa sisällään pientä lasta. Viime kerralla tämä tunne tuli heti plussauksesta mutta tällä kertaa tätä tunnetta ei ole vielä näkynyt. Viikkoja on jo melkein 16 kasassa enkä edelleenkään tunne olevani raskaana. Henkisesti.

Tieto lisää tuskaa on todella oiva sanonta tähän kohtaan. Olen pyörinyt liikaa netin äitipalstoilla ja blogeissa ja tiedän paljon enemmän mitä Elviran raskausaikana. Myös niistä kauheuksista joita voi tapahtua. Pelkäänköhän siis kiintyä tähän mahavauvaan koska vaikka mitä voi vielä sattua? 

Elviran raskausaikana mulla oli myös odottajakaveri, yksi parhaista ystävistäni kasvatteli masuaan samaan aikaan kuin minä. Melkein päivittäin näimme, soittelimme ja fiilistelimme raskauksiamme. Nyt minulla ei ole kasvattajakaveria, johtuukohan tämä tunne, tai oikeastaan tunteettomuus siitä? Onhan nettipullollaan kaikkia odotusryhmiä mutta se on kuitenkin ihan eriasia. ne ihmiset on vieraita ja kasvottomia siellä ruudun toisella puolen.

Yksi hyvinkin suuri vaikuttaja on itse neiti taapero, Elvira. Elviran odotusaikana minulla ei ollut muuta tekemistä kuin tuijotella kasvavaa masua ja selata nettiä. Pieni taapero talossa pitää huolen ettet muista vauvavatsaa ennenkuin toinen hyppää sen päälle tai huomaat huonosta olosta unohtaneesi syödä. 

Näissä raskauksissa oli myös se ero että toinen tuli yllättäen ja toinen on tekemällä tehty. Ehkä pitkän odotuksen ja kuumeilun jälkeen mun on vaikea uskoa tätä onnea todeksi. Uskoa että vihdoin siellä vatsassa on elämää. 

Luulen että loppujenlopuksi nämä kaikki edellämainitut asiat vaikuttavat raskaustunteen puuttumiseen. Vaikka tunnen vauvanliikkeitä, olen nähnyt hänet ja kuulen hänen sykkeensä en osaa ajatella että siellä ihan oikeasti on joku. Mulle on todistettu monta kertaa että olen raskaana, mutten silti tunne niin. Tai sitten en vain tiedosta sitä että tiedostan asian, viime kerralla kaikki oli uutta ja ihmeellistä. Jokainen uusi vaiva ja etappi olivat uusia, jänniä juttuja. Nyt kaikki on jo kerran koettu ja tiedän mitä tuleman pitää. Fiilistelen ja silittelen kasvavaa mahaa aina välillä, mutta suurimmaksi osaksi unohdan olevani raskaana. Tiedän että fiilis tulee varmasti jossain vaiheessa, ainakin viimeistään sitten kun olen pusertamassa kesähelteiden keskellä kolmea ja puolta kiloa ulos.


6 kommenttia

 1. Niin ne vaan sanovat, et toisen kohdalla raskaus menee vasemmalla kädellä.. Varsinkin jos on noin pieni ikäero! Mutta sä teet kuitenkin tännekin mielikuvatyötä vauvasta ja kirjaat ylös ekat liikkeet yms:) joten ole huoleti, moni ei muista edes ottaa valokuvaa masustaan toista odottaessaan :) pikkusisarukselle on luvassa muutenkin aivan erilainen alku, ku ei saakaan jakamatonta huomiota, mutta hän saa alusta asti rakastavan pikkusiskon <3 joten sanoisin, ettei ehkä liikaa kannata verrata tuntemuksia yms Elviran odotusaikaan! Annat vaan masun kasvaa, sehän on sitä tehnytkin ja osoittanut kaikille ulkopuolisillekin todisteita raskaudesta :D

  S&s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo sanonta on niin totta! Ja totta on tuokin että blogin kautta saan paljon enemmän irti tästä raskaudesta vaikka ei niin raskaalta olo tunnukkaan :) ja en ole tajunnutkaan ajatella vielä että kaikki tosiaan tulee olemaan niin erilaista kuin viime kerralla. Eikä tämä kakkonen olekkaan enä koekaniini kaikessa niinkuin Elvira ;) :D

   Poista
 2. Hep !! Sunnuntaina alkaa jo rv 36 enkä yhtään oo asennoitunut siihen että synnytän pian :D välillä unohdan ihan kokonaan olevani raskaana, onneksi iskias palauttaa mut hyvin nopsaa todellisuuteen ! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kurja tuo vaiva vaikka muistutteleekin raskaudesta! :) oih, kohta saat jo pikkuisen syliin <3

   Poista
 3. mulla oli ihan sama fiilis! :D ja nyt ihmetellään että mistä toi vauva oikee tupsahti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihanaa etten oo ainoo :D hahah, voi olla että täällä on sama ihmettely sitten kesäkuussa :D

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.