torstai 29. tammikuuta 2015

Meidän lapsiluku?

Kun aloitin työt päiväkodissa syksyllä 2012 sanoin etten ikinä halua omia lapsia. Tai en ainakaan kokisi jääväni mistään paitsi, jos en lapsia tulisi koskaan saamaan. En todellakaan osannut arvata että kohtalolla oli aivan toisenlaiset suunnitelmat mun kohdalle ja viiden kuukauden päästä siitä hetkestä tekisin positiivisen raskaustestin. Niin ikuisesti lapsettomasta tuli yhden lapsen äiti.

Kun Elvira oli syntynyt ja poistuimme Tyksin suojista kotiin, totesin sairaalan parkkipaikalla: ei koskaan enää. Yksi lapsi riittää ja thats it. Vauvakuume on kuitenkin aika katala tauti joka yllättää naiset usein ja tässä sitä ollaan, mahaa kasvattamassa toistamiseen vaikka niin kovin taas vannotiin. Onko kaksi sitten se meidän maaginen luku? Olen joskus sanonut että jos minulla on joskus kolme lasta niin ensimmäinen ja viimeinen ovat vahinkoja...Mutta sanojen syöminen ei olisi ensimmäinen kerta näissä asioissa.

Kaksi lasta kuulostaa hyvältä. Yksilapsisissa perheissä ei ole mitään vikaa todellakaan, mutta ajan kuluessa itse aloin kaipaamaan leikkikaveria Elviralle. Sisarusta, tukipylvästä joka kulkee vierellä läpi elämän. Tappelu- sekä leikkikaveria. Olen itse kaksilapsisesta perheestä, joten kaksi kuulostaa korvaani paremmalta kuin hyvältä. Molempien vanhempien syliin yksi, auton takapenkille kaksi ja paikka jää vielä vaikka serkkupojallekkin. Meidän asuntoon mahtuu kaksi lasta, ei kolmea tai neljää. Mutta silti, olen liian nuori sanomaan tässä kohtaa "ei koskaan".

Olemme Tinon kanssa jutelleet kahdesta tai kolmesta lapsesta. Nyt Elvira ja mahavauva ovat kaikki kaikessa ja kolmas saisi tulla sitten joskus. Ehkä kymmenen vuoden päästä? Toisaalta kymmenen vuoden päästä voimme haaveilla kahdenkeskeisistä thaimaan matkoista vaipparallin sijaan, kuka tietää. Tuntuu vaan jotenkin niin surulliselta ajatukselta että olisin 22 vuotias ja lapseni tehnyt. Liian surullista ajatella että tämä olisi viimeinen kerta kun saan kokea raskauden ihmeen. Onneksi mitään ei tarvitse lyödä lukkoon vielä pitkään aikaan, onhan mulla tässä näitä "hedelmällisiä vuosia" jäljellä vielä melkeinpä kaksikymmentä. Nyt kaksi tuntuu hyvältä, parhaalta. Mutta en sulje mieltäni ajatukselta että joskus olisin kolmen, tai jopa neljän lapsen äiti. Jos lähdetäänkin kymmenen vuoden päästä uudelle kierrokselle ja meille suodaan pari iltatähteä. Ja toisaalta, lastenhankintaa ei kannata liikaa suunnitella koska koskaan ei tiedä mitä vuodet tuovat tullessaan. Ja lopuksi vielä, eihän lapsia tehdä vaan niitä saadaan.12 kommenttia

 1. Ihana postaus! Itsekin haaveilisin kovasti toisesta lapsesta toki raskaus- ja vauvakuumeen takia mutta ennen kaikkea sen takia, että A-muru saisi leikki kaverin. Toivon kovasti että tämä haave joskus toteutuu! <3 Ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) toivotaan että teidän lapsiluku haaveet tulevat täyteen <3

   Poista
 2. Ihana kuva!

  Minäkin ajattelin joskus, etten välttämättä halua lapsia. Mutta niinhän se vauvakuume sieltä sitten tuli ja sen myötä lapsiluku on ajan saatossa kasvanut kolmeen. Me ollaan puhuttu siitä, että talossa olisi yhteensä viisi lasta - eli kahdesta vielä haaveillaan. Tässä välissä nyt pidetään kuitenkin sellainen muutaman vuoden luova tauko ja katsellaan sitten, ollaanko vielä samaa mieltä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! :) oi ihanaa että joku haaveilee isosta perheestä eikä näin tylsästi kahdesta mitä me :p ja vauvakuume on kyllä katala tauti !

   Poista
 3. Mä olen juuri nyt ehdottomasti sitä mieltä, että tämä kierros kaksi on viimeinen. Ollaan miehen kanssa kolmekymppisiä kun eka menee kouluun. Nelikymppisenä sitten niitä Thaimaan matkoja kaksin ;) mutta mutta.. En ole ehkä enää niin ehdoton, mutta aika näyttää :) Ihana perhepotretti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos ! <3 kuulostaa kyllä hyvälle tuo suunnitelma ja sitten kuitenkin suunnittelemattomuus, koskaan ei voi kyllä lasten kohdalla sanoa ei koskaan :p

   Poista
 4. Täällä myös "en halua koskaan lapsia" mamma :D Ja vieläpä ensimmäinen koko kaveri porukasta jolla on vauva <3 En toki ole koskaan vielä vauvakuumetta potenut, ja toivottavasti pysyykin poissa! Tällä hetkellä olen sitä mieltä vahvasti, että yksi lapsi riittää. Mutta never say never, voi olla että olen eri mieltä parin vuoden päästä :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihanaa etten ole ainoa :D monta kuukautta Elviran syntymän jälkeen mäkin olin sitä mieltä että yksi riittää...mutta kuinkas kävikään :p

   Poista
 5. Ihana kuva teistä! :) Minä myös muutama vuosi taaksepäin ajattelin, että en halua lapsia mutta kuinkas kävikään. Niin se salakavala vauvakuume vain iski, eikä kyllä harmita! :) Itse salaa toivon, että saataisiin tulevaisuudessa kolme lasta mutta mies on vahvasti sitä mieltä että kaksi riittää, saa nähdä miten käy; mieli kun voi tunnetusti muuttua jopa miehillä ;)
  http://uusipienielama.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) se on kyllä salakavala tauti :p kyllä niiden miestenkin mielet muuttuu, toivotaan parasta teidän kohdalla ;)

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.