perjantai 16. tammikuuta 2015

Möhömahan kuulumisia.Nyt on 18. Raskausviikko meneillään ja tiedättekö, mä en ole vieläkään raskaana. Maha paisuu hurjaa vauhtia, tissit vuotaa maitoa ja liikkeet tuntuvat monta kertaa päivässä. Siltikin se jokin fiilis on kadoksissa, ehkä aika tai oikeastaan sen puute aiheuttaa tämän? Päivät menevät hurjaa vauhtia eikä masun taputteluun ja kummasteluun jää aikaa sen enempää. Oireet ovat myös niin minimaaliset etteivät edesauta tätä henkistä raskautumista yhtään. Tästä tosin olen todella kiitollinen enkä valita!

Olen täällä blogin puolella valitellutkin närästystäni. Reilu viikko sitten sain reseptin Omeprazol lääkkeeseen jonka älkeen olen ollut taivaassa! Parin päivän lääkkeeiden syönnin jälkeen närästyksestä ei ollut merkkiäkään, ennen nousin yöllä pari kertaa gaviscon pullolle mutta nyt en joudu kertaakaan päivän aikana turvautumaan muihin apuihin! Olen pystynyt jopa juomaan pari kuppia sumppia päivässä ilman "kohta oksennan" oloa. Ihan huippua, suosittelen ehdottomasti kaikille närästyksestä kärsiville. Lääke otetaan aamulla tyhjää mahaan ja thats it! Helppo apu närästys vaivoihin.


Palasin tosiaan työelämään maanantaina ja olen raskauden kanssa jaksanut ihan hyvin. Arki vaatii totuttelunsa mutta suuren uupumuksen sijaan mussa on välillä iltaisin energiaa kuin pienessä kylässä! Olisikohan tässä raskadesaa mulle suotu se energinen ja hyvävointinen keskiraskaus? Toivotaan! Töissä olen myös huomannut mahan tuojottelu ilmiön: lasten vanhemmat katselevat kysyvästi mahaani, mutteivat vielä ihan uskalla kysyä olenko raskaana. Varsinkin kun kerron juuri palaneeni äitiyslomalta, monet varmasti luulevat tai olettavat että tämä pötsi on jäänyt edellisestä raskaudesta. Olen siis huonosti palautunut enkä suinkaan raskaana! Luulen että suoria oletko raskaana kysymyksiä saan vielä odottaa muutaman viikon.
Tänään matkalla töihin sain myös kokea tämän raskauden ensimmäiset harjoitussupistukset. Aluksi olin hieman ihmeissäni että mitä kummaa nyt tapahtuu, kunnes harkkasupparit muistuivat mieleeni viime odotuksesta. Elviran odotusaikana niitä tosin tuli ensimmäisen kerran vasta rv 23 tienoilla, tällä kertaa ollaan aikaisessa! Luulen että harkkasupparit johtuu ihan rasituksesta, uuden arjen myötä päivittäinen kävelymäärä on ihan huimasti isompi mitä ennen. Siihen päälle vielä koiran lenkitys niin kyllä niitä askelia päivän mittaan kertyy! Ja tänään sohjolumi antoi kunnon vastuksen rattaiden kanssa, joten en yhtään ihmettele että hieman supisteli. En ole yhtään huolissani vaikka viikkoja on näin vähän, niin kauan kuin supitukset pysyvät kivuttomina niin ei paniikkia. Täytyy vain muistaa levätä ja kuunnella omaa kehoa hyvin jotta tietää koska on aika höllätä kaasua! Toisaalta liikunta on ollut pelkkää plussaa, jaksaminen on huomattavasti parempi ja eilen vaa`alla käydessäni huomasin ettei edelleenkään ole siunaantunut yhtään ylimärääistä kiloa! Mutta kyllähän tässä vielä ehtii...

Edelleen siis mun voinnissa ei ole mitään valittamista, päivät kuluu tiuhaan ja vauva-asiat eivät ihan vielä ole koko ajan mielessä! Alle 4 viikkoa rakenneultraan, ehkä sen jälkeen sitten voidaan tehdä jo ensimmäiset vaatehankinnat vauvalle!


Terveisin onnellinen mutta väsynyt mami raskaan työviikon jälkeen! Ja p.s saatte taas nauttia teinipeilikuvista kun täällä hehkuttamani kaukolaukaisin joutui nimeltämainitsemattoman tuholaisen kynsiin ja se on vähän liiankin hyvässä piilossa...

Ihanaa viikonloppua!<3

6 kommenttia

 1. Ihana toi viimeinen kuva :)

  Lääkäri määräs mulle noi samat lääkkeet, pitää kyllä muistaa hakea niitä huomenna apteekista - helpotusta närästykseen jees pliis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! :) kannattaa ehdottomasit hakea ja kokeilla koska mulla autto toooosi hyvin, toivotaan että myös sulla! :)

   Poista
 2. Voi ei, lapset kun piilottavat jotain, niitä onki kiva etsiä :D Saattaa mennä tovi.. Mutta toivottavasti löydät kaukolaukasian jostain! :) muista kattoa kaikkien pattereiden taakse, ja miksei sisäänki tai siis siihen väliin, jos on kaks patteria! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no niinpä, mahdoton tehtävä :D kiitos vinkeistä mutta ei löytynyt mistään! Ihme kävi ja Elvira käveli eilen kaukolaukaisin kädessään pöydän alta, edelleenkään en tiedä missä lie ollut koska joka nurkan käänsin ympäri :D

   Poista
 3. Johanna vei sanat suustani! A-murun piilot ovat niin vaikeita ettei kadonnutta tavaraa tahdo enää sen jälkeen löytää. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en epäile yhtään, meillä harrastetaan tällä hetkellä sukkien ja tuttien piillotusta :D aina silloin tällöin niihin törmää hulluissa paikoissa :D

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.