torstai 1. tammikuuta 2015

Rv 15 ja neuvolakuulumiset!Ihan ensimmäiseksi, hyvää uutta vuotta kaikille! Me vietettiin vuodenvaihde rauhallisissa merkeissä kotona saunoen, syöden ja kestiten joten ei siitä sen enempää kerrottavaa ole. Menimme nukkumaan jo ennen puolta yötä, tai siis yritimme koska itse en ainakaan saanut unta rakettien paukkumiselta. Väsymyksen ja hormonien huuruissa suunnitelin jo kirjoittavani kirjeen Räsäselle ja kumppaneille miksi raketit saisi siviileiltä kieltää, tai ainakin taajama alueilta. Karvakamutkin olivat aivan paniikissa monta tuntia...

No kuitenkin, eilen kävin vuodenvaihteen kunniaksi taas pitkästä aikaa neuvolassa. Tuntuu että neuvola-aikojen välissä on aina todella pitkä aika mutta taidan vain muistaa loppuraskauden käynnit joita oli viikottain, siksi nyt tuntuu niin harvalta nämä käynnit. Tänään viikkoja on kasassa 15+4, tosin neuvola taitaa edelleen laskea sen kalenteripäivän eikä ultran mukaan eli neuvolan mukaan viikkoja olisikin 15+1. Itse aion kuitenkin käyttää tuota uutta laskettua täällä blogin puolella etten ihan sekasin mene, olenhan sitä tähänkin asti täällä käyttänyt. 

Neuvolakäynti oli ihan sitä peruskauraa, tehtiin mittailuja ja juteltiin. Nt ultrassa otettava sikiöseula verinäytteet ovat edelleen tulematta ja neuvolantäti lähti asiaa nyt sitten selvittämään. Toivotaan että tulisivat pian vaikka en usko (toivon mukaan) niissä olevan mitään kummallista. Samoista verikokeista oli muut tulokset kuitenkin tulleet, hivit hepatiitit ja mitä siinä nyt sitten katsottiin. Veren rautapitoisuus on mulla tällä hetkellä todella hyvä, hb arvo oli 143. Elviran raskaudessakaan en joutunut lisärautaan turvautumaan joten toivotaan että tällä kertaa menee samalla tavalla! Vatsani ei oikein meinaan kestä suunkautta otettavaa rautalisää..Kinkkukiloja ei ollut tullut joulunaikana yhtään ja vaikka vaaka näyttikin yhdessä vaiheessa jo +1 raskauskiloa, ollaan palattu taas lähtöpainoon! Verenpaine oli hyvä, 107/75. ElmeriInkerin sykkeet kuunneltiin myös ja heiluivat siinä 150 paikkeilla. Hetken ehdimme kuunnella ennenkuin hän lähti karkuun ja sykkeet katosivat kokonaan. Sama homma käy aina kotona doppleria käyttettäessä, johonkin tuonne piiloon vaan vielä pääsee!Närästys mulla on noussut taas aivan uusiin ulottuvuuksiin ja sen takia halasin eilen ensimmäistä kertaa pönttöä tässä raskaudessa. Onneksi neuvolatäti laittoi lääkärille pyynnön e-reseptistä jotta saan vähän tujumpaa tavaraa ensiviikolla. Gaviscon ja Rennie ovat ihan yhtä tyhjän kanssa, sen verran pahaksi on tämä närästys jo äitiynyt. Mun närästys on myös siitä ikävä ettei siihen vaikuta mitä syö, jopa vesi ja jugurtti närästävät pahimpina päivinä. Toivotaan että kunnon lääkkeet auttaisivat!

Muita vaivoja mulla ei sitten oikein olekkaan, hieman väsymystä on taas ollut havaittavissa mutta muuten vointi on todella hyvä. Selkävaivoja ei vielä onneksi ole esiintynyt joten tukivyön hankinta ei ole ainakaan vielä ajankohtainen. Toivotaan että tällä kertaa vauva viihtyisi hieman ylempänä jotta selkäsäryiltä vältyttäisiin! Seuraava neuvola onkin sitten vasta helmikuun puolella, rakenneultran jälkeen! Poikaolo kasvaa päiväpäivältä vahvemmaksi mutta Elvirastakin mulla oli poikafiilis ja kuinkas kävikään :D Katsotaan mitä ultraaja sitten sanoo, jos ElmeriInkeri suostuu asian edes meille paljastamaan.


4 kommenttia

 1. Voi että kuinka iso masu jo :) Mulla tuli tänään 15 täyteen ja perässä tullaan mahan koossa. Kiva että sulla on hemppa noin hyvä! Toivottavasti närästys alkaa helpottaa. Mulla oli muutaman viikon närästysongelmaa mutta katosi sitten kokonaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja isolta jo tuntuu! :) ja ole kyllä tosi tyytyväinen tuohon hemppaan, ei tarvitse siitä stressata! On vähän varaa tulla alaspäinkin ! toivotaan että mullakin katois närästys kohta, tosin kärsin siitä jo ennen raskautta aina välillä joten epäilen :/ Hyvä että sulla on helpottanut! :)

   Poista
 2. Suloisia kuvia, hehkut vallan : ) Kurja vaiva tuo närästys, jospa lääkkeet tehoavat siihen! Mahtavaa uuttavuotta koko teidän poppoolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oi kiitos ihana! :) <3 toivotaan että lääkkeet auttaa! Kiitos ja ihanaa uuttavuotta myös sinne! <3

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.