Kaksplus.fi

MENU

sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Rv 16 ja epämukavat vauvan liikkeet.

Pokspoks vaan taas kuuluu kun täydet viikot vaihtuu! Enää neljä viikkoa puoleen väliin, viisi viikkoa rakenneultraan! Raskausviikko 16 oli edellisessä raskaudessa virstanpylväs, silloin tunsin ensimmäistä kertaa vauvan liikkeet. Tässä raskaudessa liikkeitä on tuntunut jo kolmisen viikkoa muttei ihan päivittäin. Jos oikeaan aikaan on paikoillaan, voi tuntea pienen hipaisun. Jos en olisi uudelleen synnyttäjä niin tuskin huomaisin vielä liikkeitä. Sen verran ilmavaivoilta ne kuitenkin vielä tuntunuvat.Vaikka eilen  kyllä tunsin ensimmäistä kertaa oikein kunnon tökkäyksen alavatsalla! Koska minulla on istukka etuseinämässä tällä kertaa, liikkeet voivat tuntua paljon laimeammilta vielä kauan. Luulet että istukka ei kuitenkaan sijaitse ihan kokonaan edessä vaan osittain melkein kyljen puolella (ainakin dobblerilla siitä kohtaa kuuluu itsukan virtaus vahvasti) joten voi olla ettei niin paljon vaikuta liikkeisiin. Katsotaan mikä istukka tuomio sitten rakenneultrassa saadaan!

Vauvan liikkeiden tunteminen keventää mieltä todella paljon. Enää ei tarvitse miettiä onko siellä masussa kukaan kun ihan konkreettisesti vauva ilmoittelee itsestään. Vaikka on kivaa että vauva ilmoittelee itsestään aika-ajoin niin suurimmaksi osaksi pidän liikkeitä hyvin epämukavan tuntuisina näin alussa. Liikkeitä on vaikea kuvailla sanoin, mutta nämä ensimmäiset liikkeet tuntuvat kuplilta, möyryävältä suolelta sekä ilmavaivoilta. Tuntuu että vatsa olisi sekaisin ja kohta olisi juostava vessaan. Ei siis kovin mukavankuuloista vai mitä. Elviran odotusaikana mulla tuli joskus jopa pahaolo kunnon iltajamien yhteydessä. Sen jälkeen kun liikkeet alkoivat tuntumaan mahanpäältä, tulivat ne myös paljon mukavamman tuntuiseksikin. Siinä vaiheessa liikkeet olivat jo kunnon tökkäisyä ja potkuja, eikä pelkästään hiplaamista ja kuplintaa. Minä en myöskään edellisessä raskaudessa joutunut kärsimään kylkipotkuista, (Elvira oli todella rauhallinen ja laiska liikkeissään) joten nautin niistä loppuajan potkuista paljon enemmän. Vaikka nämä ensimmäiset liikkeet ovat hieno juttu, niin odotan kyllä niiden muuttuvan kunnon ninjapotkuiksi ja survomikseksi!2 kommenttia :

  1. Mä kans pidin todella epämukavana vauvan potkuja.. Vasta rv36 eteenpäin taisin nauttia niistä. Tosin välillä otti kipeääkin jos potku tuli lujaa kylkeen tms :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mä en tainnut saada elviran odotusaikana yhtään kylkiluupotkua, elvira oli niin laiska liikkuja :D ihanaa etten ole ainut tässä asiassa! :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit <3