sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Kultaisia kirppislöytöjä & kestovaippa kammoa.Kävin eilen pitkästä aikaa pyörähtämässä kirpputorilla. Äitiyslomalla siellä tuli käytyä monta kertaa kuussa, mutta nyt töiden alettua ei ole vain ollut aikaa sekä jaksamista. Työpäivän jälkeen on kiire kotiin moikkaamaan Elviraa eikä tulisi mieleenkään lähteä koluamaan kirpputorihyllyjä. Tästä syystä ehkä meidän vauvahankinnat ovat nollissa tällä hetkellä, mitään ei ole ostettu kun tämä mami ei ole kirpuilla käynyt. Tosin tälläkin kertaa ne vauvavaatteet jäivät ostamatta. Tein kuitenkin muutaman ihan super löydön joita itseasiassa kirppikselle lähdin hakemaankin! Yksi asia mitä lähdin etsimään oli Elviran välikausihaalari. Tällä hetkellä Elviralla on Popin toppahaalari käytössä mutta näille plussakeleille se alkaa olemaan jo aivan liian kuuma. Auto&kauppareissuista puhumattakaan. Halusin ehdottomasti löytää käytetyn haalarin jottei tuntuisi niin pahalta kun neiti konttaa tai pyörii sepelin päällä. Tämä halaari löytyi 15. euron hintaan ja oli kuin uusi! Ei ainuttakaan käytönjälkeä ja sen verran runsasta kokoa että taitaa mennä myös ensi syksynä. Jos pysyy ehjänä sinne saakka... Haalarin merkki on Lotta&Lassi ja haalarin kangas tuntuu todella kestävältä. Olen vielä niin ummikko näissä lastenvaateasioissa etten tiedä yhtään mitä Lotta&Lassin haalareista sanotaan, mutta kokeilemalla sen oppii. Katsotaan sitten kestääkö haalari käyttöä kuinka hyvin. Kestävän kankaan lisäksi haalarissa on ihan todella kivasti heijastimia! Nauhaa on sekä edessä että takaa. Tämä ominaisuus puuttuu kokonaan esimerkiksi äitiyspakkauksen talvihaalarista, pitkä miinus!
Lähdin kiertämään kirppistä silmällä pitäen myös äitiysvaatteita. Mulla on tällä hetkellä kahdet äitiyslegginsit, kahdet farkut (joista toiset on epämukavan kireät..) ja muutamia äitiyspaitoja. Ei siis mikään kovin laaja valikoima jos seuraavat neljä kuukautta niiden turvin vielä mennään. Koska äitiysvaatteet ovat hetken huumaa, en millään haluaisi hirveää summaa niihin upottaa. Sen takia kirppikset ovat mahtavia paikkoja bongata äitiysvaatteita, vaikka toki moni niistäkin osaa pyytää ihan hävytöntä hintaa! Tällä kertaa törmäsin onneksi edulliseen hyllyyn josta löysin reilu eurolla itselleni äitiystunikan sekä mustat Mamalicious farkut viidellä eurolla. Farkuissa on jopa hintalaput sekä varanapit vielä kiinni! Mukaan tarttui myös yksi mustavalkoinen huivi jota en ehkä olisi tarvinnut mutta pakko oli saada niin minkäs voit ;)Joka kerta kirppisreissulla törmään myös ilmiöön joka hieman ihmetyttää ja ällöttää minua. Tiedän hieman sohaisevani muurahaispesää koska monet näitä käyttävät. Mutta siis, käytetyt kestovaipat. Itse en ole koskaan kokeillut kestovaippailua ja tuskin tulen kokeilemaankaan mutta jos näin kävisi, en kyllä ostaisi lapselleni käytettyjä kestovaippoja. Tiedostan ja ymmärrän että kestovaipat ovat tehty kestämään käyttöä ja tuntuisi tuhlaukselta heittää toimivat vaipat roskiin kuivaksiopettelun jälkeen. Mutta en minä ainakaan osta kenenkään vanhoja alushousuja kirpputorilta, miksi siis ostaisin lapselleni? Kukin taplaa tavallaan eikä siinä mitään, mutta tätä ilmiötä aina aika-ajoin pysähdyn miettimään. Ehkä toiset ajattelevat asian eritavalla kuin minä eivätkä kavahda näin pienistä. Jokatapauksessa nostan hattua kaikille kestoilijoille, onhan se hieno asia vaikka musta ei siihen olekkaan! Meneehän noihin kertisvaippoihin ihan älytön määrä euroja, luonnonkuormituksesta puhumattakaan...

15 kommenttia

 1. Minäkin kunnioitan kestoilijoita, mutta itse en siihen pystyisi. Enkä kyllä ostaisi käytettyjä kertiksiäkään, yök :D

  VastaaPoista
 2. Kestovaipoissahan on se juttu, että imukyky paranee käytön ja pesujen myötä. Kun ostaa uuden vaipan, saa sitä pestä monta kertaa ennen kuin paras imukyky on saavutettu. Mutta myönnettäköön, että kyllä itsekin ostan mielummin vaipat uutena tai tutulta ja jos ostan kirppikseltä, niin katson kyllä, ettei tahroja ole. Ja ymmärrän kyllä pointtisi tuossa asiassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä imukyky on ihan uutta tietoa mulle, kiitos infosta! :)

   Poista
 3. Mullakin menis kyllä raja tossa kavereilta ostamisessa. Ei sillä että kestoilisin, mutta jos niin tekisin, en vois kuvitellakaan ostavani kirpparilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jeps, ehkä mäkin voisin harkita kaverien vanhoja vaippoja jos tiedän että niistä on pidetty hyvää huolta ja pesty aina hyvin. Tai toisaalta vierastan kyllä tätäkin, onhan nekin jonkun vanhoja! :/ :)

   Poista
 4. Kestoilu on mielestäni ok. ajatuksena, mutta minulle tai siis meille se ei sopinut.

  Ps. nuo farkut on superhyvät! Minulla oli kahdet tuollaiset A-mura odottaessani. Ne on käyneet kierroksella muilla odottajilla ja hyvänä ovat pysyneet. :) Ja hinta, vau mikä löytö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en lähtenyt edes yrittämään kestoilua kun tuntuu niin vieraalta ja kaukaiselta ajatukselta. Ja ihanaa että olen tehnyt hyvän löydön!! :)

   Poista
 5. Meillä käytetään kestovaippoja kuten myös muutenkin pyritään elämään ekologisesti. :) Puen lapseni myös käytettyyn kestovaippaan aivan kuten puen käytettyyn vaatteeseen :)

  Miten sinusta vaippa on enemmän ällö kun käytetty vauvan vaate? (Usein niihinkin on päässyt pissaa/kakkaa joskus) ja samalla tavalla ovat ihoa vasten vaipat ja vaatteet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mä miettisin tätä pointtia kun kiroitin tätä tekstiä, kyllähän ne vaipat tosi usein falskaa ja vauvanvaatteet on siinä itsessään :D siltikin koen että vaipat on eriasia koska ne on aina kakkassa ja pissassa ja tarkoitettu siihen asiaan. Ostan itselleni myös käytettyjä vaatteita mutten koskaan voisi käyttää kenenkään vanhoja alusvaatteita vaikka kaikki yhtälailla ihoa vasten on :) Hatunnosto teille kestoilusta ja ekoloogisuudesta, mahtava homma! :)

   Poista
 6. Jos pesukoneen käyttö ei kuormittaisi luontoa, kestot olisivat ekologisia. Mutta ei kestoilu ainakaan mun silmään ole mitenkään hirmu ekologista. Tuskin kukaan haluaa haistella paskaa pyykkivuoressaan montaa päivää, vaan päivittäin saa useesti lingottaa konetta.. Sekin kuormittaa luontoa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä ja vaikka laske http://babyidea.fi/kestovaipoista/vaippalaskuri/ .

   Etsi vaikka tietoa ensin netistä kun alat pätemään, tiedätkö kuinka kuormittavaa on kertavaippojen valmistus?
   http://www.sll.fi/mita-me-teemme/tuotanto-ja-kulutus/mips/tietopankki/vaipat

   Ja tulisit meille et pystyisi hajusta kertomaan, että meillä kestoillaan vaikka pesen vaipat vain kolmen päivän välein ;)

   Olisi mukava jos tietäisit asioista jotain ennen mielipidettä ;)

   Poista
  2. Mä olen ymmärtänyt että vaipat virutetaan ja laitetaan johonkin suljettuun pussiin odottamaan pesua? Korjatkaa jos olen väärässä! :) ymmärrän Johanna sun pointtisi, meillä olisi varmaankin juuri näin että pesisin jokapäivä käytetyt vaipat koska en haluaisi niiden odottelevan missään! OIkein hoidettuna tuskin kuitenkaan kukaan haistaa kestovaippalijoita kuten Anonyymi tuossa totesikin! :)

   Poista
 7. Minä olen nyt ostellut muutamia kestovaippoja. Olen kyllä pitäytynyt kirpputoreillakin näissä kestovaipoissa, joissa lukee uusi, esim äitiyspakkauksen vaippoja on tullut ostettua. Saa nähdä tuleeko niitä kuitenkaan käytettyä, vai jääkö vain suunnittelu asteelle. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oi, tsemppiä kestoilun kokeiluun ja hatunnosto siitä! :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.