lauantai 14. helmikuuta 2015

Meidän perheen kummit.

Pyysimme viimeviikolla juhannusvauvalle kummitätiä. Aloin illalla miettimään mitä meille, tai enemmänkin minulle koska itsekseni asiaa pohdiskelin, kummius tarkoittaa ja mitä odotan/haluan meidän perheen lasten kummeilta.

Meille tulee molemmille lapsille kummitädit mun puolelta ja kummisedät Tinon puolelta. Molempia yksi kappale per lapsi. Kummitätien kohdalla olen huomaamattani tehnyt valinnan lapsettomista kummeista. Ehkä alitajuisesti olen vain tykästynyt ajatukseen lapsettomista kummeista, en tiedä. Molempien kummitätiten arvot, kasvatustyylit sekä ajattelutavat ovat hyvin lähellä omaani ja vaikkei enää kummit ole vanhemmista suraavat huoltajat kuoleman sattuessa, tietäisin lasteni saavan hvvin "minu näköiseni" kasvatuksen jos näin kävisi. Samoja arvoja pidän hyvin tärkeänä koska sitten muutama vuoden päästä kummien kanssa kahdenkeskeisillä reissuilla tiedän lasteni saavan samanlaista hoivaa ja huolta mitä itse annan. Pystyn luottamaan meidän lasten kummeihin lasteni kaitsijoina.

Vaikka olen useasti loistavan huumorintajuni takia heittänyt läppää rikkaista kummeista, en arvosta materiaalisialahjoja. Onhan se toki kivaa että kummit muistavat myös lahjoin,mutta materiaa tärkeämpänä lahjana pidän huomiota ja aikaa. Tämä asia korostuu ehkä enemmänkin sitten vanhempien lasten kanssa, ei ihan vielä. Sitten kun kummiretket ja kummipäivät ovat mahdollisia toteuttaa, nämä ovat esimerkiksi loistava esimerkki ajanvietosta kummilapsen kanssa. 

Minullaa ei ole koskaan ollut parasta kaveria ja tuskin tulee koskaan olemaankaan. Tai oikeastaan on, heitä on monta. Mä en osaa selittää miksi juuri nämä kaksi valikoituivat muiden joukosta, eikä mun kyllä koskaan tarvitsekkaan. Se vain tuntui hyvältä ja oikealta ratkaisulta. Ja tuntuu edelleen. Ja  oletan, uskon ja toivon että vaikkeivat kaikki kaverini voi olla lasteni kummeja, ovat he silti heidän elämässää mukana. Kummius on hieno ja arvokas tehtävä ja tiedän näiden kahden naisen hoitavan homman kunnialla kotiin. Ja tiedän että näiden kahden kohdalla mun ei tarvitse koskaan sanoa: ei meidän kummit ole olleet lasten elämässä mukana muutakuin merkkipäivinä, jos silloinkaan.

Kummit ovat myös ennen kaikkea vanhempien tukena niin vanhemmuudessa kuin elämässä yleensäkkin. Loistavan kummiuden lisäksi nämä tyypit ovat ihan loistavia ystäviä. Ja juuri siksi he ovat meidän lasten kummit. Näihin sanoihin on hyvä lopettaa ja toivottaa teille kaikille
 oikein hyvää ystävänpäivää!<3

P.s Muistutan vielä arvonnasta johon on aikaa osallistua huomiseen puoleenpäivään saakka!

4 kommenttia

 1. Kummin tehtävä on tärkeä, joten sitä kannattaakin miettiä tarkkaan.
  Itse olen kummi kahdelle ja pian kolmannelle pienelle ihmeelle ja kysyn aina vanhemmilta mitä he haluavat kummiudeltani. :)

  Hyvä postaus ja ihanaa ystävänpäivää teidän perheelle!

  VastaaPoista
 2. Hei!
  Tässä tekstiäsi lukiessani huomasin, että et maininnut ollenkaan kummien tärkeimmästä tehtävästä, joka on kristillinen kasvatus.
  Pidätkö asiaa tärkeänä ja oletteko ajatelleet asiaa, kun kummeja valitsitte? Hyvää kevään jatkoa teille ja kiitos hienosta blogista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. totta että asia jää mainisematta mutta ihan siitä syystä että meidä kummeiltä ei krisillistä kasvatusta " vaadita" ollenkaan :) en ajatellut koko asiaa kummien kodalla vaikka se "alkuperäinen" kummijuttu onkin mutta meidän perheessä uskonto ei muutenkaan tule oikeastaan näkymään juuri ollenkaan :) mulla ajatuksena että me vanhemmat hoidetaan uskontokasvatus sen verran mitä halutaan ja se olis siinä :) kiitos kehuista ja aivan ihanaa kevättä sinnekkin!<3

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.