sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Mitä hankintoja juhannusvauvaa varten?Tänään paukkuu taas täydet viikot ja tiedätteko mitä, nyt ollaan raskauden puolivälissä! 20 viikkoa on mennyt ihan hurjaa vauhtia ohi ja hieman jo pelottaa että sama aika ja meitä saattaa olla jo neljä. Plusmiinus se kaksi viikkoa näin yleisesti ottaen. Vaikka tässä ei mitään kiirettä vielä olekkaan, niin nyt on aika hetkeksi pysähtyä miettimään mitä hankintoja meidän täytyy tehdä juhannusvauvaa varten. Vauvatarvikkeet eivät ole sieltä halvimmasta päästä, joten ei niitä kaikkia voi kertarysäyksellä samasta tilipussista ostaa. Siksi hankintojen teko kannattaa aloittaa aikaisessa vaiheessa!

Vaatehankinnat ovat se kaikkein kivoin shoppailukohde. Vaatekaupat pursuavat mitä ihanempia vaihtoehtoja niin pojille kuin tytöille. Jos meidän juhannusvauvamme on tyttö niin pääsemme tältä osin paljon helpommalla, hän saa perintönä isosiskonsa vanhat vaatteet. Jonkun verran kuitenkin täytyy ostaa uusia vaatteita jokatapauksessa koska tällä kertaa meille tulee syysvauvan sijaan kesävauva, joten mahdolliset helteet on otettava huomioon vaatteiden kanssa. Tämä onkin sitten pienimuotoinen päänvaiva, miten mä osaan muka pukea vastasyntyneen tarpeeksi viileästi häntä kuitenkaan palelluttamatta! Jos juhannusvauva on poika, saamme ostella paljon uusia vaatteita mutta yritän suosia mahdollisimman paljon kirpputoreja ja käytettyjä vaatteita. 

Vaunut ovat ehkä kallein hankinta kun perheeseen tulee vauva. Meillä on täällä valmiiksi yksi rattaiden käyttäjä joten meidän kohdalla vaunut tarkoittavat tuplavaunuja. Jotka ovat muuten aivan järkyttävän hintaisia...Meidän perheessä vaunujen/rattaiden käyttö on aika vähäistä, joten olemme ajatelleet hankkia matkasisarusrattaat mahdollisia kaupunki-&kauppareissuja varten. Kotona ja kylässä juhannusvauva saa nukkua päikkäreitänsä Elviran tämän hetkisissä menopeleissä, Brio Go Nexteissä. Meidän tupliksi olemme ajatelleet näitä rattaita (klik). Meille tärkeää on pieneen tilaan menevät rattaat, rivarikolmiossa säilytystilat ovat aika kivenalla.

Elviran vanha turvakaukalo meillä on vielä tallessa joten se menee myös perintönä pikkusisarukselle .Tarkkaa mallia en muista enkä edes tiedä, mutta merkki on Brio. Turvakaukalon saa telakalla autoon kiinni, joten jokakertainen turvavyön kanssa pelaaminen on onneksi pois laskuista. Kaukalo on hyvä, mutta menee todella nopeasti pieneksi. Elvira oli hädintuskin 9kk kun jouduimme vaihtamaan isompaan istuimeen koska jalat tulivat niin paljon yli kaukalosta.

Pinnasänky meillä jo on, mutta koska Elvira nukkuu siinä vielä on meillä edessä lastensängyn osto. Elviralle olemme ajatelleen hankkia Ikeasta jonkun ihan perusvalkoisen lastensängyn ja sitten muutaman vuoden päästä sisarukset saavat siirtyä kerrossänkyyn jotta maksimoidaan lastenhuoneen lattiatila. Tässä pitäisi siis pikkuhiljaa jo alkaa totuttaa Elvira isojen tyttöjen sänkyyn nimittäin minulla olisi haaveena maalata puunvärinen pinnasänky valkoiseksi ennen juhannusvauvan saapumista. Katsotaan jääkö tämä haaveeksi niinkuin miljoona muutakin projektia...

Sitteri oli meille ihan elinehto Elviran kanssa vaikka aluksi mietin onko sitä pakko hankkia. Vanha sitteri lensi roskiin koska oli aivan hävyttömässä kunnossa sosemaisteluiden jälkeen, joten sitterin hankinta olisi myös vielä edessä. Olen kovasti haaveillut ja kuolannut Baby Björn Balance sitteriä mutta onhan se aika hävyttömän hintainen sitteriksi..

Tutit, hoitotarvikkeet, harsot ja vuodevaatteet ovat niitä viimeisiä hankintoja jotka tulevat mieleen sitten joskus äitiyslomalla. Onneksi vuodevaatteita ja harsoja meillä on jo omasta takaa, tosin hieman tyttömäisiä jos juhannusvauva onkin poika. Mutta onko se niin viimeisen päälle? Hoitopöytänä meillä tällä kertaa toimi pyykkikone pesuhuoneessa. Olikohan tässä nyt kakki tärkeimmät...No, eiköhän me kaikki saada kasaan ennenkuin juhannus koittaa! Emme nimittäin ole vielä hankinneet yhtään mitään tulevaa vauvaa varten, ehkä sitten rakenneultran jälkeen päästän sisäisen shoppailijan valloilleen ;)18 kommenttia

 1. Suosittelen baby björnin sitteriä. Lilian ainakin viihty siinä tuntikausia :D Sen saa myös tosi näppärästi mukaan, kun se taittuu pieneen tilaan ja sen saa säädettyä kolmeen eri korkeuteen. Meillä oli myös todella tärkeä ensimmäisinä kuukausina sellanen keinu, josta lähti musiikkia ja keinu itsekseen. Se oli välillä ainoo paikka mihin neiti rauhouttui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo säädöt on kuulemma kyllä tosi hyviä ja tuo pieneen tilaan mahtuminen! Mä niiiiin haluisin ton mutta tuo hinta... :D

   Poista
 2. Ihanat noi kuvat, näytät jotenki tosi sellaselta rakkaudentäyteiseltä ja levolliseltä. En osaa selittää paremmin, mut tykkään, välittää tunnelma <3

  VastaaPoista
 3. Kannattaa harkita myös sitterin kohdalla sitä vanhempaa mallia, käytettynä löytyy varmasti suht edullisesti ja meillä ainakin ollut ihan mahtava, vaikka ei se uusi olekaan!
  Juurikin kolme eri korkeutta ja vauva saa itse potkittua itsensä keinumaan, meillä ihan arjen pelastus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, en tajunnutkaan ajatella nettikirppareita :D!! täytyy aloittaa metsästys!

   Poista
 4. Aivan mielettömän seesteisiä kuvia! Raskaus sopii sinulle! Olen tainnut sanoa tämän ennenkin! ;)
  Meilläkin oli A-murulla kahdella pikkuserkulla ollut vanha sitteri ja hyvin toimi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kovasti <3 :') meilläkin oli viimeksi käyetty sitteri eikä siinä mitään mutta saatiin se niin karseaan kuntoon että oli pakko hävittää :D:D:D

   Poista
 5. Älyttömän ihania kuvia! Näytät niin onnelliselta :) mutta hauskaa oli lukea,miten teidän turvakaukalo jäi pieneks jo yheksänkuisena. Meidän kun oli pakko hankkia se seuraava tuoli pojan täyttäessä puoli vuotta :D mutta herra on kyllä viihtynyt nyt paremmin kuin hyvin,kun sitä ei ole ahdettu enää ahtaaseen kaukaloon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 ja kyllähän mä niin superonnellinen olenkin! :) meillä onneksi tuli keväällä ja alkukesästä pieneksi koska ulkovaatteiden kanssa ei olisi kyllä mahtunut niinkään kauaa :D sama homma täällä, automatkat rauhottu heti kun pääsi kaukalosta eroon!

   Poista
 6. Moikka, sulle ois haaste mun blogissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteetsa, käyn kurkkaamaassa ja teen heti kun kerkeän! <3

   Poista
 7. Miullakin itse asiassa ois haaste sua odottamassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja käyn kurkkaamassa, vastaan haasteeseen heti kun aikaa jostain suodaan :p <3

   Poista
 8. Ihana masu! Yksi hyvä hankinta on myös imetyssuoja. Kannattaa pakkaa jo synnärille mukaan. Voit rauhassa imetellä, jos ovesta paukkaa miespuolisia vieraita katsomaan pientä nyyttiä. www.sopocompany.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) <3 täytyy myöntää etten ole koskaan eden kuullutkaan imetyssuojasta :p kiitos vinkistä mutta mä uskon että pärjätään ihan harsoilla! :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.