perjantai 27. helmikuuta 2015

Raskausajan hömpötykset: vadelmanlehtitee!
Raskauden ja lasten varjolla kaupataan meille naisille milloin mitäkin. Ja ihmekös tuo, kyllä me hormonihuurut ollaan välillä vähä hölmöjä ja uskotaan melkeinpä mihin vai ;) Itse olen aivan ihastunut otsikossa näkyvään raksaushömppään eli vadelmalehtiteehen! Tutustuin teehen jo Elviran loppudotuksessa mutta nyt päätin ottaa kaiken hyödyn ja ilon irti ja aloittaa tällä kertaa ajoissa. Mutta mikä ihmeen vadelmalehtitee&raskaus?

Bebesinfon sivuilta löytyi tämä hyödyllinen ja kattava infopaketti vadelmalehtiteen hyödyistä raskausaikana:

Jotkut asiantuntijat suosittelevat teen juomista läpi koko raskauden, jolloin se saattaa vähentää keskenmenon riskiä. Toiset ovat varovaisempia sen käytön suhteen raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana, ja ovat sitä mieltä, että se saattaisi lisätä keskenmenon riskiä. Useimmat asiantuntijat tuntuvat kuitenkin olevan yksimielisiä vadelmanlehtiteen hyödyistä loppuraskauden aikana. Viimeisten raskauskuukausien aikana nautittu vadelmanlehtitee vahvistaa kohtulihasta ja saattaa tehostaa supistuksia. Se ei saa synnytystä käynnistymään, mutta saattaa vahvistaa jo olemassa olevia supistuksia ja näin nopeuttaa synnytystä.

Jos nautit teetä jo alkuraskauden aikana, sitä käytetään 1 kupillinen kolmen ensimmäisen raskauskuukauden aikana ja 2 kupillista kolmen seuraavan kuukauden aikana. Loppuraskaudesta kolmen viimeisen kuukauden ajan teetä nautitaan 2-3 kupillista päivässä. Elviran odotusaikana aloitin teen lipittämisen vasta loppuvaiheessa, joskus viikon 36 tietämillä. Silloin en tutustunut teen vaikutuksiin sen enempää ja olin siinä uskossa että se auttaisi käynnistämään synnytyksen. Luulo ei ole tiedon väärti, ja eihän neiti sieltä teen lipittämisen avulla ulos tullut. Yliaikaiseksikin meni vaikka teetä meni monta kuppia päivässä. Sen sijaan synnytys oli nopea ja supistukset tehokkaita. Juuri niinkuin vadelmalehtiteestä luvataan. Teen osuutta tähän asiaan ei toki voi taata, mutta uskossa on hyvä elää. Maagisten voimien ohella tee myös maistuu hyvälle eikä sisällä kofeiinia, joten teetä voi iha huoletta juoda monta kupillista päivsässä! Nyt olen yrittänyt muistaa juoda ainakin kupillisen per päivä, loppua kohden tahtia pitäisi hieman vauhdittaa.

Katsotaan sitten juhnnuksen tienoilla oliko teestä jotain hyötyä ja miten seuraava synnytys sujuu. Ja vaikka en ihan vielä tiedä uskonko tähän hömppään niin ainakin on maittavaa hömppää!

Kaipa jotain perää väitteillä on kun tälläinenkin testi löytyy teepaketin kyljestä..?

4 kommenttia

 1. Mä en usko noihin. Lapsi syntyy kun on valmis syntymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, eihän tee synnytyksen alkamiseen autakkaan (kuten siis viimeksi luulin). Tosin hieman skeptinen olen itsekkin näille hömpötyksille mutta yrittänyttä ei laiteta ;)

   Poista
 2. Mä kokeilin tota, kun synnytys ei meinannut lähteä käyntiin! Eikä siitä kyllä ollut mulle mitään hyötyä, niinkuin ei niistä lukuisista muistakaan keinoista mitä kokeilin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. been there, done that :D ässät ynnä muuta tuli viimeksi kokeiltua ja aivan varmasti tälläkin kertaa :DDD

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.