keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Tänään en jaksa kasvattaa -päivä.
Onko teillä joskus päiviä kun ei jaksa taistella kiukuttelevan ja aikuisen tahtoa uhmaavan taaperon kanssa? Päiviä, jolloin on vain helpompi antaa periksi. Sellainen päivä täällä on tänään.

Elvira aloitti kiukuttelun melkein heti kun kotiin päästiin. Äiti ei olisi saanut lähteä koiraa pissattamaan ja isin olisi pitänyt antaa pöydältä milloin mitäkin. Komromissina annoin periksi ja tungin diktaattorin havitteleman sämpylänpuolikkaan hamuavaan kouraan. Ei olisi ainakaan oopperaa koko puolituntisen ajan mitä ruoan kesti valmistua. Silläkin uhalla ettei ruoka maistuisi...

Näinhän mä luulin. Sämpylä silputtiin pieniksi paloiksi lattialle ja huutokonsertin saattelemana kierreltiin osoittelemassa mitä olisi justnytheti saatava. Vettä, banaani, appelsiini, pastilli, koko mikro, kännykkä..Mitä vielä. Annoin periksi ja lämmitin eilistä ruokaa koska syödessä huuto taas hiljenisi. Ruoka ei oikein maistunut vaikkakin sen joukossa ollut raejuusto nypittiin sulavasti pois. Kiitos, näkemiin ja pastilli suuhun. Äitin ruoka tuli juuri sopivasti uunista  ja ajattelin vihdoin saavani hieman hengähtää. Taas väärin. Elvira halusikin äidin ruokaa eli kanaa ja perunaa. En jaksanut edes ajatella tahtojen taistoa joten otin likan syliini istumaan ja kiltisi ladoin puolet omasta annoksestani toisen suuhun. "Tamma Tamma" käskyn saattelemana kun pieni diktaattori osoitti vuorotellen haluamaansa perunaa tai kanaa. 

Nyt diktaattori katselee rauhassa Pikku Kakkosta ja touhuaa uuden nukkelelunsa kimpussa. Telkkari pauhaa ihan vain siksi että äiti ja isi saa hetken hengähtää. Tänään on laiska päivä mutta sallittakoon sen aina välillä. Tosin jos kovin laiskaksi tässä ruvetaan niin me tullaan olemaan aivan pulassa tuon pienen mutta kovapäisen jehun kanssa. Meidän mimmistä nimittäin löytyy johtajan ainesta! 6 kommenttia

 1. Annan periksi aina toisinaan mutta tosi vähän päivän aikana koska olen itsekin niin hitokseen pänkki:D voi kun elviira on jo isolikka<3 sulle on haaste mun blogissa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. täällä välillä sama juttu, ei vaan voi antaa periksi koska EN TAHDO :D on hän jo niin kamalan iso <3 :') ja kiitos haasteesta, kurkaaan heti kun kerkiän! :)

   Poista
 2. Meilläkin on täällä 1v2kk "minä tahdon" poju. Tahto on kyllä niin kova, että jos ei saa tahtomaansa juttua, niin kyllä nousee meteli :D Kauankohan tätä kestää???

  VastaaPoista
 3. Kirjoitatkohan sinä nyt varmasta omasta tytöstäsi vai minun tytöstä? Just samat jutut on kyllä kummallakin. Onneksi on näitä muitakin kohtalotovereita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oi ihanaa että siellä ruudun takana on kohtalontoveri <3

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.