Kaksplus.fi

MENU

maanantai 23. maaliskuuta 2015

Mökkeilyä ja mahatautia!
Blogi on viettänyt taas muutaman päivän hiirenhiljaista elämää vaikka postausideoita on vaikka kuinka. Ajan puute ja jaksaminen vaan iskevät todellisuudentajua tähän touhuun ja kertovat että se oikea elämä on vaan pakko hoitaa ennen tätä nettielämää. Yksi syy miksi iloitsen jo kajastavasta lomasta, aikaa tehdä omia juttuja! Toinen syy hiljaisuudelle on myös se että makaan tällä hetkellä ihan raatona kotona.

Perjantaina sokerirasituksen jälkeen koko päivä oloni oli todella heikko. Pistin rankan rasitusreissun piikkiin ja ajattelin huomisen tuovan paremman onnnen ja olon. Lauantai päivä olikin iha normaali,mitä nyt nukuin yöni huonosti ja olin koko päivän todella nuutunut. Eikä ruokakaan oikein maistunut, olo oli siis kaukana normaalista mutta sen tajusin vasta jälkikäteen. Sunnuntaina totuus iski sitten vasten kasvoja kun halasin aamulla ensimmäistä kertaa posliinipyttyä. Kurjasta olosta huolimatta tilanne oli aika koominen: Elvira seisoi vieressa ja kurkki innostunut hullunkiilto silmissä kun äidin aamupala lensi pönttöön. Nauroikin vielä makeasti siihen päälle. Isimies sen sijaan pysyi niin kaukana kuin suinkin mahdollista ja seurasi meidän toilailuja.
Pistin huonovointisuuden raskaden ja myöhästyneen aamupalan piikkiin ja lähdin urheasti kohti anoppilan ruokapöytää. Pikkuhiljaa aloin tuntea järkyttävää polttelua ja kipua vatsassa, hetken olin jo paniikissa kun ajattelin kipuilun johtuvan raskaudesta mutta pian tajusin homman nimen: mahatauti. Ehdittiin kuitenki hyvissä ajoin kotiin ennenkuin ylös, alas ja ulos show alkoi ruoan kanssa. Tänään olo on ollut ihan älyttömän kurja. Elvira on ollut mun kanssa kotona koska en millään pääsisi häntä kilometrin päähän hoitoon viemään. Aamulla konttasin pitkin kämppää koska jalat eivät kantaneet puolta minuuttia kauempaa ja oikeasti hieman pelkäsin miten tästä päivästä selvitään. Elviran maissinaksut (ne mauttomat jättikokoset juustottomat juustonaksut, you know) ovat ainoat jotka pysyvät veden lisäksi sisällä. Pikkuhiljaa taidetaan tästäkin suosta nousta mutta voin kertoa että raskaus plus mahatauti on aika kaamea yhdistelmä! Katsotaan kuinka monta päivää tästä taudista palautumiseen meneekään...Olihan edellisestä vatsataudista jo aikaa ja sekin vatsatauti lopulta sitten nimettiin Elvira Maria Helenaksi...

Jotta koko kirjoitus ei menisi pelkästään mahan sisällöstä kirjoittamiseen niin olimmehan me lauantaina säkylässä Tinon isän vuokraamalla mökillä. Aamupäivällä ennen mökkireissua kävimme Elviran kanssa ostamassa kunnon hiekkalelut ja neiti oli hieman innoissaan kun koko piha oli jättisuuri hiekkalaatikko! Harmi että ulkona oli aivan järkyttävän kylmä tuuli eikä siellä kovin kauaa kukaan viihtynyt. Kyllä sitä välillä kaipaa luonnonhelmaan mutta taas jääkylmän ulkohuussipäivän päätteeksi voin todeta olevani kyllä enemmän kaupunki ihmisiä! Elviralle maistui lauantaina ruoka todella huonosti ja syykin selvisi sitten eilen: järkyttävä nuha. Joko viimeviikkoinen varahoito uusine bakteereineen tai vetoinen mökki tekivät tehtävänsä mutta nuhanenänä neiti heräsi sunnuntai aamuna. Tosin pikkumimmi kasvattaa kolmea kulmahammasta samaan aikaa joten osa tuosta limaisuudesta menee hampaiden piikkiin!
Elvira hellii kipeää äitiä ja nukkuu jo toista tuntia päikkäreitä jotta saan levätä. Luksusta! Onneksi Tino tulee töistä jo minä hetkenä hyvänsä ja loppupäivä helpottuu roimasti. Lupasi tulla kaupan kautta jotta voin kokeilla pysyyköhän jaffa sisällä... No mutta eiköhän tämä tästä, kyllä elämä voittaa!

5 kommenttia :

 1. tiesitkö että mahataudissa pitäisi juoda cokista. ja nimenomaan lightia tai zeroa siks että siinä on eniten myrkkyjä. lääkärit tätä suosittelee. kuulemma jaffa vain pahentaa tilannetta. itsekin vasta näin 28 vuotiaana sain sen tietää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mua on huijjattu koko mun elämäni :D!!! En todellakaan siis tiennyt :D!

   Poista
  2. hahaha niin muaki! no onneks ollaan nyt ainaki yhden asian verran viisaampia. :D:D !!

   Poista
 2. En ylipäätään voi ymmärtää, miksi joku tuo lapsensa päiväkotiin, jos joku muu perheessä oksentaa... Toki ymmärrän, et voimat on itseltä pois, mut samalla epidemia on sit muilla lapsilla. Itsekin muistan miten kamalaa oli, kun olin niin kipeä, etten kättä jaksanut nostaa ja lapsi on kotihoidossa, joten ei edes päiväkotivaihtoehtoa ollut! Onneksi oli ihania läheisiä, jotka veivät lapsen ulkoilemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olin ensin tarhatätinä ihan samaa mieltä mutta nyt itse tämän kokeneena ymmärrän ettei vanhemman voimavarat välttämättä riitä jos joutuu yksinhuolehtimaan lapsista/lapsesta! Onneksi tosiaan läheisiä onolemassa <3 meillä sattui tällä kertaa vaan niin huono tuuri että kaikilla oli samaan aikaan jotain menoa, vaikkakin yleensä hoitajia riittäisi vaikka muille jakaa :D

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3