Kaksplus.fi

MENU

tiistai 10. maaliskuuta 2015

Perhepeti ei ehkä sittenkään ole ituhippiäitien keksintö...Mä muistan kuinka joskus uhosin että meidän perheessä ei perhepetiä tulla koskaan näkemään. Meidän lapset nukkuisivat synnäriltä lähtien kainalon sijaan omassa sängyssään jotta meidän kaikkien yöunet on taattu. Tämä väite pitää osittain paikkaansa, vauvana Elvira nukkui kolmea ensimmäistä yötä lukuunottamatta omassa sängyssään. Kuitenkin nyt viime aikoina tämä väite on syöty monta kertaa ja meidän perheessä on siirrytty taaperoperhepetiin. 

Kun Elvira aloitti yöheräämiset jälleen siinä vuoden iässä me ei millään jakseltu enää taistella toisen uudelleen nukuttamisen kanssa keskellä yötä. Vaikka suurinosa öistä oli vielä ihan hyviä niin huonoimpina öinä Elviraa sai parin tunnin välein käydä silittämässä ja laittamassa tuttia takaisin suuhun. Pikkuhiljaa annettiin periksi ja kannettiin likka samantien meidän väliin, loppuyö meni hyvin kun koko perhe kuorsasi saman peiton alla. Ja tätä jatkuu edelleen, kokonaiset yöt ovat harvassa ja on enemmän sääntö kuin poikkeus että pieni takkutukka herää aamulla isin ja äidin kainalosta vaikka illalla nukahdetaankin omaan sänkyyn.

Vaikka aluksi olin kovin herkkäuninen ja perhepeti tuntui suorastaan helvetiltä niin pikkuhiljaa olen oppinut nukkumaan ahtaammassa tilassa milloin mikäkin taaperon ruumiinosa naamalla (on muuten kumma miten alle metrin mittainen ihminen voi viedä 160 cm leveän sängyn verran tilaa nukkuessaan..). Viime yönä tajusin että olen tällä hetkellä suorastaan riippuvainen liikkuvasta ja tuhisevasta unikaverista: Tino lähti töihin keskellä yötä enkä meinannut millään saada unenpäästä kiinni yksinäni. Elvira heräsi, kiikutin neidin viereeni ja nukahdimme molemmat alta aikayksikön. Taidan minäkin olla siis aika pahasta koukussa tähän perhepeti systeemiin...Mutta ei mikään ihme, kukas nyt yksinään tykkäisikään nukkua. Ja aamulla on ihan maailman parasta herätä siihen kun toinen naureskelee ja tökkii hereille! Ehkä perhepeti ei sittenkään ole mikään ituhippiäitien keksintö vaikka aluksi niin ajattelinkin. Tosin juhannusvauva saa myös mennä nukkumaan omaan sänkyyn suoraan, vastasyntyneen vieressä on niin pelottava nukkua. Niin pieni ja niin heiveröinen unikaveri on hieman liian stressaavaa! 

Meidän perheessä perhepeti on siis tällä hetkellä enemmän kuin POP, mites teillä?


6 kommenttia :

 1. Mua oikeesti harmittaa kun meijän sänky on molemmista laidoista irti seinästä enkä uskalla ottaa Lumia viereen ees sen sairastaessa ettei se tipu :( buu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli eilen mut siirrettiin ELviraa varten seinään kiinni :D

   Poista
 2. Meillä täysin sama tilanne! Me kyllä muutimme uuteen kotiin 2 viikkoa sitten ja saattaa olla että sekin vaikuttaa, mutta kokonaisia öitä meillä ei nukuta omassa sängyssä. Jos tyttö pääsee mun viereen nukkumaan niin nukutaan koko yö. Kummallisia nuo taaperot... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oot oikeessa, kummalista sakkia :p vaikka eihän tässä oo valittamista, ihana herätä piiku pörröpään vierestä <3!

   Poista
 3. Ihan, kun meillä! Aluksi meidän typy nukkui pitkään omassa pinnasängyssä, mutta pikkuhiljaa yöheräämisten myötä myös meidän väliin on pesiytynyt tuollainen pieni ihana tuhisia. En myös enään osaisi nukkua ilman sitä, mutta ehkä pikkuhiljaa taas opetetaan sitä omaan pinnasänkyyn mutta kuitenkin samaan huoneeseen meidän kanssa :) Tyttö nyt 1v3kk :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihanaa, kohtalontovereita! :) itse ajattelin myös tuota sängyn siirtoa meidän makkariin mutta kesällä tulis uusi muutos kun siirrytään isojen tyttöjen sänkyyn, pois seuraavan pinnistelijän alta! Joten ehkä me nyt vaan ollaan perhepedissä ettei mee liian seilaamiseksi :p

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3