tiistai 28. huhtikuuta 2015

Eilinen äitiysneuvola!Eilen oli taas pitkästä aikaa äitiysneuvolan aika. Tai pitkästä aikaa, edellisestä kerrasta taisi olla se kolme viikkoa. Seuraava aika merkattiin taas kolmen viikon päähän joten ei ainakaan vielä tihene käynnit sen enempää. Synnytystapa-arvio varattiin samalla ja se on viikolla 37. Aika myöhään, mutta lääkärin kesäloman takia sain valita toisen neuvolan tai myöhäsemmän käynnin. Valitsin jälkimmäisen koska autoton kerran olen. 

Neuvolassa suoritettiin kaikki ne tavalliset mittaukset niinkuin joka kerta. Edelleen kaikki näyttää olevan niiden osilta hyvin ja kaikki kasvaa tasaseen tahtiin, niin kohdunpohjankorkeus kuin painokin. 

(Sulkeissa on edellisen kerran mitat)

Rv: 32+1 (28+5)
Paino: + 9 kg (+7kg)
Turvotus: + (-)
RR: 110/72 (113/71)
Sf: 30cm (28cm)
Sikiön syke: +150 (+140)
Sikiön liikkeet: ++ (++)

Terkkari yritti vatsan päältä tunnustella miten päin meidän juhannusvauva masussa asustelee muttei oikein saanut selvyyttä. Möykkyjä siellä ja möykkyjä täällä. Itse en myöskään tiedä miten päin mahassa ollaan mutta veikkaan edelleen hänen olevan tarjonassa eli pää alaspäin. Vauvan hikka tuntuu nimittäin aika alhaalla ja voimakkaimmat muljaisut ylävatsalla, liekö takapuoli siellä sitten. Sovimme että ensi neuvolakäynnillä tarkistamme ultran kanssa miten päin kaveri mahassa asustelee ellei muuten saada selvyyttä. Jos vauva on perätilassa niin synnytystapa-arviota täytyy aikastaa jotta pääsen mahdolliseen käännytys yritykseen. Toivon todella että meidän vauva kääntyisi itsekseen raivotarjontaa tai ainakin ihan viimeistään sitten väkisin kääntämällä. Perätila synnytyksen kohdalla saan nimittäin heittää heti hyvästit ajattelemalleni luomusynnytykselle ja ehkä jopa koko alatiesynnytykselle. Ei vaan kantti välttämättä kestä. Ja sektioon en millään haluaisi joutua, ajatuskin siitä saa jännäpissat housuihin! 

Mun vointi on tällä hetkellä hyvä vaikka välillä olenkin todella väsynyt. Sainkin kehotuksen varata parin viikon päästä labra-ajan jotta voidaan tarkkailla veren rauta-arvoa. Myös pientä pahoinvointia on havaittavissa aina aika-ajoin mutta olen oikein tyytyväinen olooni. Huonomminkin asiat voisivat olla joten en valita (ainakaan tällä kertaa..) turhasta! Huomenna suunta käy taas neuvolaan mutta tällä kertaa tuon pienen naisen asioilla, nimittäin vuorossa on Elviran puolitoistavuotis neuvola!Terveisin onnellinen, vaikkakin jo hieman kyllästynyt hormonihullu.Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.