maanantai 6. huhtikuuta 2015

Elvira 1,5 vuotta!



Tasan puolitoista vuotta sitten kello 9:12 maailmaan syntyi pala täydellisyyttä, meidän Elvira! Viimeiset puolitoista vuotta ovat menneet hujauksessa ja ihan uskomatonta että siitä on jo niin paljon aikaa. Voisin lätistä ajan lentämisestä vaikka kuinka monta riviä mutta jos sen sijaan keskitytäänkin siihen ollennaiseen, eli millainen puolitoistavuotias mimmi meillä asusteleekaan? 

Luonteeltaan Elvira on todella kiltti. Suurimmaksi osaksi ajasta, lähinnä vieraskorea ainakin. Elvira tottelee (silloin kun tykkää..) hyvin käskyjä ja pyyntöjä ja nauttii saamistaan kehuista kun jokin homma onnistuu niinkuin kuuluu. Kiltteyden takana on tietenkin myös se kääntöpuoli, kovapäinen pirttihirmu. Tottelematonta lasta Elvirasta ei saa tekemälläkään vaikka hän välillä äidin ja isin hermoja koetteleekin. Sen sijaan kyse on yleensä tahdosta, minä itse vaiheesta tai alkavasta uhmasta. Pikkumimmin tulisi aina saada tahtonsa läpi, muuten on piru irti. Uhmakkaista itkupotkuraivareista huolimatta Elvira on kiltti. Kiltti mutta vahvatahtoinen. Niin, ja aika kova komentamaan!




Vilkuttaminen on tällä hetkellä in, ja vieraille vilkutetaan jo ennenkuin kahvit on keretty juomaan. Kassaneideille ja muille ostajille kaupassa vilkutetaan ja lirkutetaan kun ollaan turvallisesti isin tai äidin sylissä, mutta perusluonteeltaan Elvira on kuitenkin ujon puoleinen. Tai ehkä paremmin sanottuna hitaasti lämpenevä. Hän vaatii selvästi aikaa tutustua aikuiseen tai toiseen lapseen ennenkuin lähtee touhuihin mukaan tai uskaltautuu sen enempää puhumaan, Tai edes koskettamaan. Vierastaa neiti ei oikein osaa, mutta harvoin vieraimmille ihmisille hymyä suodaan. Kovin kiinnostunut kuitenkin neiti on muista ihmisistä ja heidän touhuistaan ja tykkää kovin seurata esimerkiksi muiden lasten leikkejä.

Suurin askel kehityksessä on ihan selkeästi otettu puheen tuottamisessa. Sanoja tulee jo vaikka kuinka paljon ja suurin osa niitä rupeaa olemaan suomea muillekkin kuin meille vanhemmille. Hittisanoja tällä hetkellä on kiitos, isi sekä muumi. Olenkin hieman katkera tuosta isi sanasta koska sitä toitotetaan aina kaikkien kivojen asioiden yhteydessä, äitia huudetaan lähinnä raivopäisenä lahkeessa roikkuen. Elvira toistelee paljon sanoja ja osaa melkeinpä kaikista sanoista toistaa ainakin tavun tai pari. Ensimmäisen lauseensa Elvira taisi sanoa reilu kuukausi sitten ja se oli EI OTTA eli ei ota. Muita lauseita ei ole vielä kuulunut mutta eihän tässä mikään kiire olekkaan!





Elviran lempileikkejä ovat nukkeleikit sekä kirjojen lukeminen. Dublojen rakentaminen kiinnostaa myös, mutta ehdottomasti nuken peitteleminen ja rattaissa työntäminen vie voiton kaikelta muulta tällä hetkellä. Pehmolelujen kanniskelu ja haliminen on myös kova juttu ja muutamasta eläinrätisä onkin muodostunut tuki ja turva meidän neidille. Niistä ainakin yksi on oltava nukkumaan mentäessä kainalossa ja mieluusti kaikki kolme. Ne haluttaisi raahata myös hoitoon sekä kauppaan, ihan mihin minimimmi itse vain meneekin. Elvira tykkää myös puuhailla kotiaskareita meidän vanhempien kanssa, esimerkiksi tiskaaminen ja pyykkienripustaminen on hauskaa puuhaa. Imuri on sen sijaan aika pelottava kapistus. Ulkoleikeistä lempparit on hiekkaleikit sekä liukumäki. Kaikkialle kiipeäminen on myös huisia, rappuset ja sohva toimivat mahtavina vuorina joiden laelle voi kiipustaa. Molemmat sallittuja aikuisen kanssa ja aika hyvin Elvira tämän on sisäistänytkin, tosin viimeksi tänään mimmi tipahti sohvalta kun oli yksinään sinne kiipustanut. 

"Vauvajutuista" jäljellä on enää tutti ja olen suunnitellut että kesällä annettaisiin tutit pikkusiskolle. Toisaalta Elvira tuntuu vielä niin pieneltä että ehkä odotamme vielä hetken jotta asia on hänelle helpompi selittää. Tai ehkä me vanhemmat vaan enemmän pelkäämme sitä tutitonta elämää...Ruokailuasioissa Elvira on oikeastaan kokonaan omatoiminen ruokailija vaikka me vanhemmat häntä edelleen välillä syötämme. Syöttämistilanteissa on siis enemmänkin kyse meidän vanhempien siivousinnon puutteesta kuin Elviran osaamattomuudesta. Hienosti pysyy niin lusikka kuin mukikin kädessä ja loppujen lopuksi aika vähällä sotkulla päästään ellei kyseessä ole kovin löysä jugurtti tai soppa! 




Mitähän vielä...Olisi niin paljon kerrottavaa mutta niin vaikea sanoilla kertoa millainen upea pieni emäntä meillä asustelee. Ehkä otankin tehtäväkseni nyt äitiysloman aikana kuvata Elvirasta videonpätkiä pitkin päivää jotta tekin näätte miten mahti mimmi meidän pienokainen on! Jos minä puupäänä tämän unohdan niin koittaakahan te sitten muistuttaa ;) Jos kuitenkin Elvira pitäisi tiivistaa yhteen lauseeseen, olisi lause: Iloinen ja aurinkoinen kovapää!<3

2 kommenttia

  1. Ihana Elvira <3 ! Paljon Onnea 1,5vuotiaalle! Meillä tuo lukema tulee täyteen tänään :))

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.