keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Elviran pakko pyykätä -yskä ja 1,5 vuotisneuvola!Elvira täytti huhtikuun kuudes päivä 1,5 vuotta ja tänään oli neuvolan vuoro. Lähdimme aamulla kävellen matkaan sadetta sekä supistuksia uhmaten. Ajat olivat jälleen kerran myöhässä mutta meillä ei ollut mihinkään kiire, Elvira sai rauhassa leikkiä neuvolan leluilla ja mä täyttelin jonkun kysely lapun meidän päihteiden käytöstä ja kasvatusajatuksista. Mä en ole pysynyt edes kärryillä kuinka monta kertaa olen saanut vastata joko samanlaisiin tai sitten ainakin samantyylisiin päihde&alkoholi kyselyihin sitten helmikuun 2013 jälkeen jolloin ensimmäisen kerran äitiysneuvolaan astelin. Lääkärin lisäksi paikalla oli meidän oma tuttu terveydenhoitaja. Aluksi minä höpöttelin lääkärin kanssa Elvirasta, hänen luonteestaan ja osaamisistaan. Samaan aikaan Elvira rakensi palikoista tornin ja teki nappipalapelin joiden avulla mitataan kehitystä ja kehitystasoa. Kysymyksiä sateli Elviran terveydestä, omatoimisuudesta sukkien riisumiseen sekä sukusairauksista ruokavalioon. Käytiin siis vähän läpi meidän arkea, ruokailutottumuksia sekä elämää noin niinku yleensä. Kyseessä ei siis suinkaan ollut mikään tentti mutta mä hölösuuna vastasin kysymyksiin reippaasti ja vähän eksyinkin aina aiheesta. Omasta lapsesta on vaan aina niin mahtava puhua! Lääkäri tutki Elviran läpikotaisesti. Kuunteli keuhkot sekä sydämen, katseli korvat sekä tarkasti silmät karsastuksen varalta. Rokotteita ei tällä kertaa luojan kiitos tullut ja seuraavat ovatkin vasta sitten 4-vuotis neuvolassa. Naureskelimmekin terkan kanssa että onneksi tulee jo seuraava ettei ehdi unohtamaan rokotuksia ja niistä koituvia "ihanuuksia" Elviran rokotustauon aikana! Me ei olla kotona mittailtu Elviraa ollenkaan joten mua tietenkin kiinnosti kaikkein eniten pituus sekä paino. 

Elvira painaa tällä hetkellä 9950 grammaa ja on 80,6 cm pitkä.
Yksi vuotiaana mitat olivat 9180 grammaa ja 75,4 cm.

Neuvolakorttiin tuli seuraava teksti:

"Terve, rauhallinen ja iloinen tyttö
Päläpäläpälä...Atooopista ihottumaa...Päläpäläpälä
*Paljon siansaksaa*
Motorinen kehitys ikätasolla.
*Lisää siansaksaa*"

(Ensimmäistä kertaa meille sattui lääkäri jonka käsialasta en yksinkertaisesti ota mitään selkoa!)Paino menee hieman miinuskäyrällä mutta minä en niitä käyriä niin katsele. Elvira kehittyy ja kasvaa kuitenkin tasaiseen tahtiin ja syö sekä voi hyvin. Se on pääasia! Kymmentä kiloa ei siis vielä ylitetty mutta se menee kyllä ihan justiinsa rikki! Äitinsä tyttö kun niin hoikassa kunnossa on (huutonauru!)!

Lääkärin kuunnellessa keuhkot hän tarkasti samalla Elviran nielun koska viimeiset kaksi yötä on mennyt yskiessä. Keuhkot kuulostivat kuulemma mainioilta mutta nielussa oli pientä punertavuutta sekä katetta. Diagnoosiksi saimme alkavan ylähengitystieinfektion. Lääkkeeksi c vitamiinipitoista mehua ja jos kuume nousee niin takaisin lääkäriin! Ostin myös hunajaa jota käytetään pienten lasten yskänlääkkeenä muttei se meidän nirsolle kelvannut. Edellisyö oli ihan hirveä kun toinen vaan yski ja yski keuhkojaan pihalle. Viime yö meni ihan kivasti kun vuorasin huoneen märillä pyykeillä ja pyyhkeillä. Tänään sama juttu, toivotaan että yö sujuu yskimättä! Tällä hetkellä lastenhuoneesta ainakin kuuluu köhinää...Noh, tulepaahan pyykkikoria tyhjennettyä tällä viikolla ahkerasti jotta huoneilma saadaan kosteaksi!

Meillä asustelee siis täysin terve ja reipas tyttö joka kehittyy ikätasollaan ja puhuu jo kuin pieni papupata! Aivan valmista kauraa isosiskoksi sanon minä!


Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.