maanantai 20. huhtikuuta 2015

"Kaksi lasta menee siinä missä yksikin!"

Allekirjoittaako joku kahden lapsen vanhempi otsikon väitteen? Tuskin. Laskettuun aikaan on tasan kaksi kuukautta ja yksi päivä. Niin paljon mutta kuitenkin niin vähän. Pieni ei helkutti- paniikki kuuluu loppuodotukseen ja kyllä mäkin olen kieltämättä ruvennut miettimään mihin sitä on ryhdytykkään. Kahden vuoden ikäero lapsilla tuntuu olevan aika yleistä, mutta kyllä mä välillä kauhulla katselen pienensuuren Elviran menoja ja mietin että toinen on jo tulossa. Ja lähempänä kuin osaamme kuvitellakaan.

Välillä oikeasti päähäni putkahtaa ajatus siitä että pidimmeköhän me nyt liian kiirettä. Pistän raskauspaniikin piikkiin koska tätä raskautta odotimme kuitenkin melkein 10 kuukautta. Olisihan siinä ollut aikaa perääntyä jos olisimme halunneet. Ei, olimme aivan varmoja että toinen saa tulla vaikka heti. Kuitenkin kiitän salaa luojaani etten tullut heti raskaaksi kun lopetimme ehkäisyn, Elvira olisi ehtinyt juuri täyttää vuoden ennen pikkusisaren syntymää. Se olisi ehkä ollut jo liian pieni ikäero. Kai? 

Ajattelen aina että kyllä kaikesta selviää mutta välillä meinaa paniikki iskeä kun mietin kahden lapsen äitinä oloa. Aivan ihanaa, mutta aivan varmasti myös ihan älyttömän rankkaa. Tällä kertaa en esimerkiksi saa nukkua vauvan kanssa puoleenpäivään jos hän niin päättää meitä hemmotella. Ei, meillä on energinen taapero joka herää viimeistään 8:30 eikä kysele miten vauva on yönsä nukkunut ja onko sopiva aika jo herätä. Tupla vaipat, tupla kiukuttelut, tupla hammasvaivat, tupla taudit sekä tupla huomiot. Kaikki tämä työ ja arjen hoitaminen, tuplana. Kutienkin nämä kaikki unohtuu kun miettii tämän kaiken rakkauden ja onnen määrän, tuplana.

Keksin paljon sekä hyviä että huonoja puolia pienestä ikäerosta. Kuten keksin myös isommastakin ikäerosta. Luulen siis ettei oikeaa ikäeroa ole olemassa, se on aina oikea ja kaikesta selviää. Vaikkei unettomina öinä ehkä kesällä siltä tunnukkaan, mutta olen aivan varma että tämä on meidän perheen ikäero. Meille vanhemmille oikea, Elviralle oikea ja pikkusisarukselle oikea. Pikkusisaren vauvavuosi tulee olemaan varmasti rankka, sitä en epäile yhtään. Mutta lapset antavat aina enemmän kuin ottavat, sen allekirjoitan aivan täysin. Minulla on siskoni kanssa ikäeroa vuosi ja seitsemän kuukautta. Mun vanhemmat on molemmat hengissä eivätkä edes omista metrin mittaisia silmäpusseja joten emmeköhän mekin selviä hengissä. Vai..? 

Ja vaikka vuosi 2015 tulisi olemaan elämäni rankin niin se on aivan varmasti myös elämäni paras. Ihan niinkuin vuodet 2013 ja 2014 jotka olen saanut äitinä viettää. Ja hei, kohta mä olen tuplaäiti. Tuplasti rankempaa mutta ennenkaikkea tuplasti parempaa. Kaikki tämä onni ja ilo, tuplana. Ja sitäpaitsi, oikeella asenteella selvii hengissä melkein mistä vain. Joskus on vaan silti pakko panikoida!!!


18 kommenttia

 1. Kaksi ei mene siinä todellakaan kun yksi :D Nyt kun kuopus sen 2v. niin siskot ruvenneet leikkimään yhdessä ja erikseenkin ilman äitiä/isää, mutta onhan nämä päivät todella työntäyteisiä kahden kanssa :) Kaksi on silti parempi kuin yksi, minun mielestäni. Päivääkään en vaihtaisi vaikka väsynyt ja kiukkuinen olen liian usein. Hyvin te pärjäätte, asiat vaan lutviintuu :)

  Ihanaa loppuodotusta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. noita tyttöjen keskinäisiä leikkejä odotan kyllä niin kovasti! :) kyllä me kai pärjätään, vaikka kiukkuinen ja väsynyt olen varmasti myös liian usein :D kiitos <3

   Poista
 2. Toi panikoiminen on tuttua! Jokaisen uuden raskauden kohdalla on tullut mietittyä ne kaikki pahimmat scenaariot...

  Hengissä ollaan edelleen ja melkeen täysjärkinenkin olen (?) :p

  Hetkeäkään en ole katunut, että lapset ovat syntyneet pienellä ikäerolla...vähän hullu tässä pitää kai kuitenkin olla :D

  Hyvää odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...ja lapset siis, -09, -11, -12, -14 x2 :)

   Poista
  2. oi teillä on jo noin iso liuta lapsia, ihanaa! :) ja kyllä äidin aina vähän hullu pitää olla ;) kiitos <3

   Poista
 3. En tosiaan allekirjoita :'D pojat 12/12 ja 12/14 täällä :)

  VastaaPoista
 4. Mä voin allekirjoittaa väitteen ;) Julia oli 1,5v kun Sara synty ja ei ollu mitään ongelmaa, Sara oli niin helppo vauva joka nukku yöt kokonaa ja viihty hyvin sitterissä ja oli kiltti vauva 1v asti, sit alko uhmailut, mut nyt tytöt leikkii kivasti yhdessä että helpompaa kun on kaks kun niillä on seuraa toisistaan :)
  3 lasta sitten onki jo haasteellista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuota mäkin välillä mietin että ehkä vauva aika voi olla helppoa mutta taapero ikää ja sitä uhmaa odotellessa :p kolmea me ei lähetä edes koittamaan ;)

   Poista
 5. Meilla tytöt nyt 4kk ja 1v7kk ja voisin kyllä allekirjoittaa väitteen, ainakin vielä tuntuu siltä. Tytöistä on hirveesti nyt jo seuraa toisilleen ja ihana kattoa kun kaipaavat heti toisia jos toinen on välillä päivänkin vaikka isin mukana muualla käymässä. Mun mielestä mukavampaa aikaa jopa ku esikoisen vauva-aika:-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. uskon että mä nautin myös tästä toisesta vauvakierroksesta enemmän, tai osaan nauttia enmmän kun ei stressaa niin paljoa kaikki uusi! :) toivotaan että meillä sujuu yhtä hyvin kun teillä ! :)

   Poista
 6. eihen aiankaan meillä mene. :D toinen on semmonen neiti ettei oo tosikaan ja vaatii tosi paljon syliä ja läheisyyttä mutta esikko taas on paljon itsenäisempi ja ei välitä siitä liiasta läheisyydestä juuri ollenkaan. Ikäeroo toki lapsilla on sen 11kk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oi kun teillä on pieni ikäero lapsilla! :) toisaalta tuossa on varmaan helpottavaa se ettei molemmat ole kovin läheisyyden kipeitä, sitten saisi molemmissa kainaloissa kanniskella lapsia :p

   Poista
 7. Tottakai hommaa on enemmän mutta kyllä meillä kuopus vaan "tupsahti" mukaan joukkoon :) Omaa aikaa ei ole eikä huomiota pysty heti antamaan esikoiselle, mutta muuten sanoisin että toinen lapsi on helpompi, koska on jo yhdestä kokemusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toivotaan että meilläkin vain tupsahdetaan :p ja aivan varmasti hommaa on enemmän kun tuntuu että yhden lapsen kanssa hommaa on kuin pienessä päiväkodissa :D

   Poista
 8. Meillä on kanssa kaksi tyttöä ja ikäeroa on vain 1v1kk. Vanhempi tyttömme on Elviran ikäinen (1,5v) ja nuorempi nyt 5kk. Alussa olin kauhuissani (pelkäsin tätä pientä ikäeroa ja työmäärää, saako itse koskaan nukkua jne), mutta nyt olen todella onnellinen, että olen tehnyt lapset näin pienellä ikäerolla!😊 Kaksi ei mene siinä samassa missä yksi, mutta ei tämä niin kauheaa ole ollut mitä pelkäsin😊 Asenne ratkaisee paljon!! Ja tyttösistä on jo nyt seuraa toisilleen ja ovat todella tärkeitä toisilleen😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oikean asenteen kanssa pääsee varmati pitkälle! :) ja tuota minäkin odotan, vaikka aluksi olisi rankkaa niin kyllä se tulevaisuudessa palkitsee kun näistä kahdesta tulee paita ja peppu! :)

   Poista
 9. Miten Elviran pottailut muuten sujuu? Mulla samanikäinen lapsi, jota ei koko homma kiinnosta...

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.