Kaksplus.fi

MENU

torstai 2. huhtikuuta 2015

Raskauden ensimmäinen lääkärikäynti!Tänään oli vuorossa raskaden ensimmäinen lääkärineuvola. Raskausviikkoja on nyt kasassa 28+4 ja muistelisin ensimmäisen raskauden kohdalla lääkärin olleen paljon aikaisemmin. Uudelleen synnyttäjillä tosin taitaa olla muutenkin vähemmän näitä käyntejä mitä esikoistaan odottavilla.

Ensin menin terveydenhoitajan vastaanotolle jossa otettiin kaikki perusmittaukset kuten verenpaine, ja paino. Täytin mielialalyselyn koska ylläripylläri olin unohtanut sen palauttaa. (Löysin muuten kalenterin välistä toisenkin unohdetun lomakkeen juuri äskön, huppista keikkaa...välinpitämättömyyttä vai raskausdementiaa?). Terveydenhoitajan kanssa juristiin niitä näitä ja hehkutin ensiviikolla alkavaa lomaa. Mulla ja Elviralla on sama neukkutäti joten aika tutuksi on naama jo tullut ja juttu luistaa! Kyselin myös vihdoin ja viimein sokerirasitulsen tulokset ja siltä osin kaikki oli ok. Olin ymmärtänyt ihan oikein että perään olisi soiteltu jos arvoissa olisi ollut häikkää. Nyt siis surutta suklaamunien kimppuun ;) Sokerirasituksen yhteydessä otettiin myös verenkuva eli rauta-arvot ja jotain muuta. Rauta-arvo oli tullut aika roimasti alas ja on nyt 120. Edelleen ihan normaalin rajoissa mutta täytyy varmaa kiinnittää huomiota ruokavalion rautapitoisuuksiin koska en missään nimessä halua joutua lisärautakuurille. Vatsa ei todellakaan siitä tykkäisi!

Tervedenhoitajan jälkeen pääsin lääkärin vastaanotolle. Kyseessä oli jokin laajempi voinnin kartoituskäynti (vai millä nimellä se lääkäri sitä mahtoikaan kutsua) muttemme katsoneet sitä tarpeelliseksi koska Elviran kansaa ollaan ravattu paljon neuvolassa ja kohtuu samat kysymykset olisivat olleet taas edessä. Heti siis tuumasta toimeen, housut pois ja jalat auki makoilemaan! Ensin otettiin sf mitta ja kuunneltiin sykkeet. Molemmat ok, Sf mitta eli kohdunpohjankorkeus oli 28 cm ja sykkeet huitelivat siellä 140 paikkeilla. Sf mitta tuntui hurjan suurelta ja on kyllä hieman yläkäyrillä edelleen! Elviran odotus aikana näillä viikoilla mitta olikin vain 26. Mittausten jälkeen vuorossa oli se epämukava ja ehkä jopa vähän kivuliaskin sisätutkimus. Kohdunkaula oli kunnossa, kiinteä, kiinni ja täydessä mitassaan joten supistukset eivät ole tehneet tuhojaan. Tutkimuksen jälkeen vaatteet päälle ja soronoo, koko homma kesti ehkä viitisen minuuttia! Mutta kun ei ole voinnissa mitään ihmeellistä niin ei siellä turhaan viitsi lätistä ;)

Tässä viellä kaikki mittaustulokset:

Paino: +8kg raskauden alusta

Verenpaine: 113/71

Hb: 120

Sf: 28cm

Liikkeet: ++

Sikiön syke: +140


Kaikki oli siis oikein mallillaa ja seuraava neuvola merkattiin kolmen viikon päähän. Seuraava lääkärineuvola onkin sitten vasta viikolla 36 jolloin on luvassa synnytystapa arvio! Hurjaa että siihenkin on vain pari kuukautta aikaa ja sitten ollaankin jo ihan loppusuoralla ja aloitetaan vauvanhäätöhommat ;)

Ainiin sainhan mä sähköpostiini salasanan jotta pääsen täyttämään ipana esitietolomaketta! Lomake menee sähköisesti sairaalaan ja siihen kirjataan mun toiveita synnytykseen liittyen ja kaikki perustiedot. Lomakkeen vaikein kohta on kuitenkin vauvan sairaalanimen valinta, Elviralle jäi nimeksi sairaalanimi vaikkei pitänyt joten täytyy tehdä harras pohdinta ennen lomakkeen täyttämistä! Ja lämmittää Tino muutamalle ihanalle nimelle ;)


3 kommenttia :

  1. Hei, blogissani on sinulle Liebster-haaste! :)

    http://pandamamma.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Sulle on mun blogissa haaste :)
    http://helmikuunrakkaus.blogspot.fi/2015/04/the-liebster-award-haaste.html

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3