lauantai 11. huhtikuuta 2015

Raskausajan hömpötykset: Bolakoru!"Meksikolainen bola-koru on kaunis helistinkoru raskaana olevalle äidille. Korun sisällä oleva pieni messinkikello helähtää kauniisti odottavan äidin liikkuessa ja rauhoittaa sekä syntymätöntä lasta että äitiä. Bola-koru onkin erityisesti tulevien äitien suosima odotuskoru.

Bola-korua pidetään riippumassa pitkässä nauhassa tulevan äidin vatsan päällä, jolloin bola-korusta kantautuu kauniin hiljaista helinää kohtuun vauvan iloksi. Lapsi voikin kuulla ja tunnistaa bola-korun maagisen soinnun jo 20 raskausviikosta eteenpäin. Kun äiti käyttää bola-korua säännöllisesti riippumassa vatsansa päällä odotusaikana, vauva oppii tunnistamaan bola-korun äänen samaan tapaan kuin äidin sydämenlyönnit ja rauhoittuu sen kuullessaan, myös syntymänsä jälkeen. Koska bola-korun tutut äänet jatkavat rauhoittavaa vaikutustaan myös vauvan synnyttyä, bola-koru toimii myös ihanana imetyskoruna. Vauvan ja äidin yhteisissä hetkissä vauva voi hypistellä bola-korua ja tuttu helinä tuo vauvalle turvallisuuden tunteen."
Ostin bola-koruni jo Elviran raskausaikana mutta ensimmäisten koruviikkojen jälkeen unohdin sen tyystin kaapinperukoille. Ylläolevaan tekstiin bola-korun voimasta uskoo ken tahtoo, itselläni ei siitä vielä kokemusta ole koska niin vähällä käytöllä edes minä en ehtinyt korun helinään tottua. Tällä kertaa ajattelin tsempata korun käytössä ja olenkin aika hyvin muistanut ripustaa tuon kimaltelevan ja helisevän korun kaulaani. Oma bola-koruni on aika blingbling, kimalteleva pinkki sydän. Sopii  siis molempiin tyttöraskauksiini kuin nakutettu. Hieman tosin olen katunut pinkkiä blingbling valintaa koska värinsä vuoksi sitä ei ihan jokaisen vaatteen kanssa voi yhdistää. Monikäyttöisempi koru olisi siis ollut ehkä hivenen neutraalimpi, esimerkiksi hopea väritykseltään. 

Meidän perheen isukki naureskelee aina näitä mun raskaushömpötyksiä enkä oikein tiedä itsekkään uskonko korun rauhottavuuteen. Sen uskon että vauva kuulee kohtuun ääniä ja tunnistaa tietyt äänet, välillä vain tuntuu hassulta miten tarkka kuulo vastasyntyneellä voi olla. Korun helinä ei nimittäin ole kovinkaan voimakasta, itse kantaja kuulee sen juuri ja juuri kävellessään. Noh, ainakin Elvira on tykännyt korusta nyt taaperona ja sillä saa hienosti aina välillä hämättyä kiukkua tai harmitusta pois. Sama homma työpaikallani päiväkodissa joten ei rahat ihan kankkulaan kaivoon ole menneet vaikkei koru toimisikaan! Testataan sitten kesäkuussa (edelleen vahvasti luulen tosin että vasta heinäkuussa) miten hento helinä juhannusvauvaa rauhoittaa ja rauhoittaako ollenkaan!

Onko siellä ruudun toisella puolella muita bola-koru hömppäilijöitä vai onko tämä ihan huuhaata?6 kommenttia

 1. Mä oon keränny Juusolle muistolaatikkoa ja säästän sen aikasen Bolan sille, jotta Juuson lasten äiti (jos siis on hetero ja hankkii lapsia) voi joskus halutessaan käyttää sitä. Nyt tää toinen POIKA ;D sai oman, jotta voin säästää sillekin. En tosin tiiä, onks koru rikki vai johtuuko muodosta, mut nykyisessä se helinä kuuluu tosi hyvin ja oon kyllä kaupassa saanu katseet kääntymään, eli kuuluu muillekin. :D

  VastaaPoista
 2. Minusta bloa-korut on todella nättejä ja ajatus on jotenkin ihana. Minulle pitäisi olla postissa tulossa koru, kun voitin sellaisen juuri eräästä arvonnasta. Pähkäilin sen hankintaa, mutta ei tarvitse enää :) Tuo sinun vaaleanpunainen sydän on kyllä kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oot ihan oikeessa, ihanan näköinen ja ihana ajatus! :) ja ihanaa että arpaonni suosi sun kohdalla! :) ja kiitos, tykkään itse myös! :)

   Poista
 3. Minusta tuo bolakoru kuulostaa aivan ihanalta <3 Itse havahduin tähän koruun liian myöhään pikku tyttömme odotus aikana... En viitsinyt ostaa bolakorua enää kun odotus aikaa oli jäljellä kuukausi :D

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.