sunnuntai 10. toukokuuta 2015

35. raskausviikko ja äitienpäivän kuulumiset!Elvirasta on kuoriutunut aikamoinen mopo ja auto tyttö! Lego autot ja pehmomotskari oli tänään kova juttu!

Vielä kerran, ihanaa äitienpäivää kaikille äideille! <3 Mut herätettiin aamulla tuomalla aamiainen sekä Elviran askartelema kortti vuoteeseen. Valitettavasti meidän isukki joutuin tänään töihin ja jouduimme viettämään äitienpäivää ilman Tinoa. Onneksi sentään aamupäivällä kerkesimme olemaan koko perhe yhdessä! 

Kun Tino lähti töihin me lähdettiin Elviran kanssa mun isoäidille, tuttavallisemmin pikku-mammalle. Pikku-mamma nimitys tulee siitä, että hän oli niin nuori kun tuli ensimmäistä kertaa isoäidiksi. Mukana pikku-mammalla oli mun äitini sekä siskoni ja hänen poikaystävänsä. Ja muutama karvanen koirakamu. Me vietettiin päivä syöden ja jutellen!


"Elvira hymyile niin otetaan kuva!" 


Pikku-mamma rakensi kääretortun palasista kakun jonka Elvira sai ihan itse koristella. Täti hieman auttoi puuhassa mutta hienosti pikkumimmi tajusi heti homman idean! Toki koristelutouhujen keskellä muutama lusikallinen kermavaahtoa meni suuhun sekä pari marengin palasta. Kakusta tuli kuitenkin aivan upea, äidin pieni kondiittori!Äitienpäivän kunniaksi tänään saavutettiin myös yksi raskauden virstapylväs nimittäin 34 raskausviikkoa tuli täyteen. 35. viikko tarkoittaa sitä, että jos juhannusvauva päättäisi nyt tulla maailmaan, häntä ei enää esteltäisi! Vielä kuitenkin on parempi pysyä masun sisällä suojassa, jos mä saisin päättää niin kolme viikkoa ja sitten voisimme irtisanoa tämän vuokrasopimuksen. 

Vauva on tällä hetkellä reilu kahden kilon kokoinen ja noin 40 senttimetriä pitkä. Kovin pitkä matka ei siis enää ole syntymäpainoon! Tai ei ainakaan sitten jos vähääkään siskonsa kokoinen on. Mun vointi on aika hyvä tällä hetkellä, nyt muutama päivä on mennyt jo rauhallisemmin supistusten osilta vaikka jonkun verran olen touhunnutkin. Närästys vaivaa taas hieman enemmän mutta johtunee tasan tarkkaan siitä että olen taas mattimyöhäisenä liikkeellä reseptin uusimisen kanssa ja olen joutunut puolittamaan annokseni jotta lääkkeet riittävät. 
Ensi viikon perjantaina olisi taas luvassa neuvolaa vaikka tuntuu että juurihan siellä olin. Tällä viikolla mun pitäisi myös muistaa käydä antamassa taas vähän verta kun neuvolassa haluavat seurata tuota rauta-arvoa joka oli hieman lasku suunnassa viime mittauksessa. On hassua ettei täällä Turussa mitata (tai ainakaan missään mun neuvolassa ole mitattu) Hb arvoa sormen päästä vaan aina joutuu menemään labraan saakka kuunnon verikokeille. Turhaa juoksuttamista sanon minä kun ei mullakaan muuta asiaa sinne ole!

Vointi on siis ihan ok tällä hetkellä vaikka liikkuminen on tuskastuttavan kömpelöä tällä mahalla jo. Vaatteet eivät mahdu enää päälle ja pidemmistäkin paidoista alkaa pituus loppua kesken. Valehtelisin jos väittäisin että nautin tällä hetkellä tästä raskaudesta. Kypsä alan olla jo tähän touhuun mutta se taitaa ihan kuulua tähän asiaan! Onneksi loppu häämöttää jo kovin lähellä ja viikot tuntuvat menevän eteenpäin hurjaa vauhtia, enää 6 viikkoa laskettuun! Se tarkoittaa että jäljellä on vaivaiset 42 päivää. HURJAA! Niin ja tietenkin ne kaikki ylimenevät päivät...Pessimisti ei pety vai miten se meni ;)12 kommenttia

 1. Jep, itse ihmettelin myös samaa raskausaikana. Miksi ihmeessä missään ei ole hb-pikamittareita. Naurettavaa... Neuvolassa multa otettiin tasan kaksi kertaa hb, np-ultran ja sokerirasituksen yhteydessä. Muuten ei tutkittu yhtään. Ja siihenhän se sitten meni että sektion jälkeen hb oli tosi matalalla ja mä kalpea haamu monta viikkoa. Edes muuten synnärillä ei ole mittareita vaan labratäti tulee ottamaan verinäytteen. Tosi outoa... :/

  Tsempit loppuviikoille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, on kyllä outoa! :/ mä tykkäisin että otettaisiin joka kerta ettei pääsisi liian matalaksi vaan pystyisi reagoimaan heti kun hb lähtee laskusuntaan! Kiitos tsempeistä! <3

   Poista
 2. Luultavasti näiden pikamittarien kontrolli- ja kalibraatioliuokset ja näytekyvetit on kalliimpia, kuin perusverenkuvan ottaminen, joten kaupunki on päättänyt hoitaa asian näin.. Ikävä sinänsä "turhan" juoksutuksen takia, mutta toisaalta aika kivuton paikka vähän leilata menoissa :)

  VastaaPoista
 3. Pika-Hb mittarit on niin epäluotettavia että meiltä lähti potilas erikoissairaanhoitoon kun pikamittari näytti 53. Palasi takaisin hb-arvolla 99 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no mut sit vois mennä kunnon kokeille jos yhtäkkiä onkin vähän erikoinen tulos :) :p sun täytyy pistää turulle palautetta mun puolesta ;)

   Poista
 4. Ihana tyttö siellä ja kaunis masu sulla :)

  VastaaPoista
 5. Ihana masu! Mutta uskon, että alkaa tuntua jo välillä tuskaiseltakin olla.
  Minulla seurattiin molempien raskauteen kohdalla joka neuvolakäynnillä hb-arvo. Näin siksi, että kahden ensimmäisen neuvolan välillä arvot tippui molemmilla kerroilla rajusti ja jouduin rautakuurille. Sopivan "annostuksen" löytäminen oli molemmilla kerroilla vaikeaa, joten sitä sitten seurailtiin koko ajan. Ja aina otettiin pikatesti. Vaan sokerirasituksessa katottiin verikokeella. Kummallista että siellä teillä ei oteta pikakokeita..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) jeps turku on ihme paikka ;) onneksi löysit sitten lopulta sen oikean annostuksen ettet joutunut kärsimään oireista! :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.