lauantai 16. toukokuuta 2015

Kesäinen päivä karulla takapihalla.Kevät ja melkein täällä oleva kesä tuovat karun todellisuuden esille: meidän takapiha on aivan järkyttävässä kunnossa. Ostimme tämän asunnon viime heinäkuussa ja koska hommaa oli muutenkin, päätimme jättää takapihan kunnostuksen tämän kevään murheeksi. Terassia aloitettiin tosin jo viime keväänä mutta sitä olisi tarkoitus vielä laajentaa jotta saadaan kaikkia vanhat terassilaudat ja laatat pois alta. 

Rivitaloasunnon takapihaksi meidän takapiha on oikein kivan kokoinen. Vaikka terassista tulee ihan kohtuu iso, jää silti vielä paljon nurmikkoa ja maanviljelys plantaasia jäljelle. Ainut murhe on se, etten minä ole mikään viherpeukalo ja kiinnostus pylly pystyssä kukka- tai porkkanapenkissä kyykkimiselle on täysi nolla. Jotakin tuonne pihalle olisi kuitenkin kiva istuttaa, helppo hoitoista ja monivuotista olisi kriteerit. Ehdotuksia? 
Kuten tuosta ihan ensimmäisestä kuvasta voi huomata, takapihan loppuosassa ei kasva ollenkaan nurmikkoa. Siellä majaili kaksi oikein komeaa kuusta mutta viime syksynä joku kävi ne kaatamassa. Oli hienoa tulla kaupasta kotiin kun miehet oli pihallamme puuhommissa, meille ei mitään siitä oltu ilmoitettu. Ehkä asia oli sovittu jossain aikaisemmassa yhtiökokouksessa ja edellinen asukas unohti mainita tästä seikasta, ken tietää. No kuitenkin, saimme lisää tilaa pihalle vaikkakin hyvä näköeste lähti! Pihan perälle, tuolle kuusten vanhalle alueelle olisi tarkoitus hankkia hiekkalaatikko. Vaikka tosin mietimme onko se hieman turha, koska hiekkalaatikko löytyy talon toiselta puolelta, yhteisestä puistosta. Toisaalta olisi kivaa että lapsilla olisi takapihalla tekemistä jos vaikka grillaamme tai muuten vain istuskelemme terdellä! 

Me grillattiin ja nautiskeltiin tänään auringosta perheen kesken. Terassilla oli tosi lämmin kun siihen ei yhtään tuullut ja Elvira leikki innoissaan sepelikasassa ja keräsi voikukkia pihalta. Olisimme halunneet syödä myös ulkona mutta pihakalusteet odottavat vielä paketissa terassin valmistumista. Ehkä ensi viikonloppuna saataisiin tämä homma päätökseen vihdoin ja viimein! Kunhan on nätti ilma...Elvira sai kesäisen ilman kunniaksi elämänsä ensimmäisen mehujään ja kyllä oli herkullista! Vaikkakin hieman kylmää ;)


Nyt mä painun nautiskelemaan irtokarkeista ja Netflixistä, 
Ihanaa lauantai iltaa kaikille! <3

Niin ja kaikki ideat ja vinkit takapihaa koskien ovat tervetulleita! Erityisesti istutukset ja tekemiset lapsille kiinnostavat, mitä teidän pihalta löytyy?

10 kommenttia

 1. Alppiruusut on monivuotisii, helppo hoitosia, kivan näkösiä ja talvellakin vihreitä 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, täytyy tutustua näihin koska nimi alppiruusu ei sano mitään tälle viherpeukalolle :D

   Poista
 2. Onpa jo ihanan kesäisen näköistä! Täällä on vielä tosi "syksyisen" tuntuiset ilmat, lämmintä joku 7 astetta ja vettä satelee :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä vaihtelee sää ihan tosi paljon, välillä on kylmempää ja tosi syksyistä ja sataa koko ajan mutta onneksi on myös näitä aurinkoisia päiviä! :) toivotaan sinne samaa! :)

   Poista
 3. Harkitsisin myös tuijia(Tuija).

  VastaaPoista
 4. Miten olisi leikkimökki tonne perälle? :D

  VastaaPoista
 5. Tuija, marjapensaat (todella helppohoitoisia), vuorenkilpi on kukkana koko kesän vihertävä ja tosi helppo, syreenipensaat ovat kauniita kukkiessaan ja helppoja, omenapuu? Itse tykkään "tuottavista" kasveista eli semmosista joista saa herkkuja syksyllä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sama homma, jos mä kyykin pyllypystyssä kukkapenkissä niin olis kiva että niistä sais jotain hyötyä sitten syksyllä irti ;) marjapensaat olis kyllä ihania ja peittäis sopivasto tota rumaa aluetta jossa ei nurmikkoa kasva!

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.