sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Meidän sisarusrattaat!Tänään alkaa raskauden 36. viikko ja sen kunniaksi ajattelin esitellä meidän sisarusrattaat teille! Kokemustahan näistä ajopeleistä ei vielä ole, joten kerron enemmänkin miksi päädyimme tähän valintaan ja miltä rattaat tuntuvat ensimmäisten hiplailujen jälkeen. Huomenna kyllä aion mennä koeajelulle Elviran kanssa jos on kaunis sää, pistetään toiseen istuimeen sitten vaikka nukke ;)
Elviran rattaina meillä on ollut käytössä Brio Go Next rattaat. Olen ollut niihin todella tyytyväinen joten ensimmäinen vaatimus tuplien kohdalla oli ehdottomasti kääntyvät etupyörät. Nämä tosin löytyvät suurimmalta osalta markkinoilla olevista tuplista. Toinen mitä ensin halusin, oli vierekkäin istuttavat rattaat jotta niiden pituus ei olisi kovin suuri. Kävimme muutamassa lastentarvike liikkeessä kokeilemassa ja katselemassa tuplia muttemme löytäneet yhtään meille mieluisaa. Kaikki olivat liian pitkiä, leveitä, painavia tai kalliita. Meidän vaunut eivät tulisi olemaan kovinkaan ahkerassa käytössä joten emme todellakaan halunneet pulittaa niistä käytetyn auton hintaa. Ihan hullua miten paljon näihinkin saisi uppoamaan rahaa! 

Lopulta päätimme tehdä sika säkissä- hankinnan ja tilasimme meidän sisarusrattaat Hobby Hallista. Emme olleet koskeneet kyseisiin rattaisiin ikinä, mutta olin saanut suosituksia niiden omistajilta. Meidän rattaiksi valikoituivat siis ABC Design Tandem Plus tuplarattaat (KLIK). 
Rattaat ovat peräkkäin istuttavat mutta eivät kuitenkaan mitkään laivat. Ennen lopullista päätöstä mittailin ja vertailin mittoja meidän Brioihin ja loppujen lopuksi selvisi etteivät tuplat olisi kovinkaan paljon isommat mitä meidän tämän hetkiset rattaat. Iso plussa! Tuplien taaimmaisen istuimen saa kaadettua kokonaan makuuasentoon joten se on tottakai juhannusvauvan paikka. Molempien istuinten maksimi kiloraja on 15 kiloa joten rattaat menevätkin jonkun aikaa molemmilla lapsilla. Ainut miinus on ettei työntöaisaa saa säädettyä mutta se on aika hyvällä korkeudella.

Mua pelotti todella paljon avata paketti kun sen aika tuli. Pelotti, että olisimme tehneet aivan susiostoksen mutta onneksi pelko osottautui vääräksi. Ensimmäisillä työnnöillä rattaat tuntuivat ketteriltä ja kevyiltä työntää! Toivotaan että ne myös kestävät käytössä, eivät ainakaan miltään pipipalirattailta tunnu! Etupyörät saa lukittua joten luulen että nämä pärjäävät ihan okei myös lumihangessa, toisalta meidän tuplat ovat enemmänkin kaupunki ja kauppakäyttöön. Siihen tarkoitukseen nämä ainakin tuntuvat täydellisiltä! 


Tässä vähän vertailupohjaa, meidän Brio Go Nextit ja Tandemit vierekkäin! Kovin iso ei kokoero näillä ole!

Ensikosketuksen perusteella olen siis todella tyytyväinen meidän valintaan. Käyttökokemus totuuden sitten vasta kertookin ja palaan sen parissa sitten joskus kun ollaan päästy vähän kruisailemaan meidän menopelien kanssa! 

6 kommenttia

 1. Me käytiin tänään koeajamassa myös meidän tuplat! Vitsi en jaksa odottaa että toiseenkin paikkaan saa jonkun kyytiläisen

  VastaaPoista
 2. Tykkäätkö sä nuiden tuplien ulkonäöstä?!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkonäkö on ihan ok ja kelpaa mulle :) mä olen äiti joka ensisijaisesti katsoo toimivuutta, turvallisuutta ja hintaa! Ulkonäkö on toissijanen juttu, en osaa hifistellä lastentarvikkeiden kanssa :)

   Poista
 3. Näyttää näppäriltä ja ei tosiaan oo mitkään isot kun vertaa noihin vieressä oleviin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin näyttää ja tuntuu, toivotaan ettei pidempiaikaisessa käytössä tuota pettymystä! :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.