Kaksplus.fi

MENU

tiistai 12. toukokuuta 2015

Peruttu unikoulu ja isojen tyttöjen sänky!On ihmisiä jotka ryhtyy heti tuumasta toimeen kun jokin asia pitää tehdä ja sitten on ihmisiä jotka vitkuttaa ja vatkuttaa asioiden hoitoa aina viimeiseen asti. Me kuulutaan Tinon kanssa tuohon viimeiseen porukkaan. Ollaan jo pitkään puhuttu miten Elviralle pitäisi hankkia isojen tyttöjen sänky. Pitäisi, joo joskus ja ihan kohta. Edellisyön takia saimme kuitenkin itseämme niskasta kiinni kun pikkumimmi oli jälleen kerran lattialla kesken unien. Laidaton pinnsänky ei ollutkaan niin kovin toimiva ratkaisu meidän yöhääräilijälle joten vihdoin oli pakko lähteä sänkykaupoille!  

Ensin katselimme ja vertailimme netin kautta hintoja. Uskomattoman kalliita nämä pienten ihmisten sängyt ovat. Ja suurin osa vielä tilaustuotteita, me tietenkin halusimme sängyn just nyt heti vaikka olimme hankintaa vitkuttaneet monta kuukautta. Lähdimme siis ihan paikanpäälle katsomaan huonekalukauppojen sänkytarjontaa ja voin todeta sen olevan aivan surkea. Parhaat valikoimat olisi ollut Ikeassa mutta me emme löytäneet sieltä sellaista joka miellyttäisi sekä minua että Tinoa. Ja olisi tietenkin toimiva ja turvallinen valinta. Ikea oli myös ainoa josta kaikki tuotteet olisi saaneet heti mukaan eikä vasta päivän tai parin päästä. Tai viikon...Onni onnettomuudessa eksyimme kuitenkin Sotkaan ja löysimme sieltä kivan näköisen ja vielä ihan kohtuuhintaisenkin sänkyn. Ja meillä kävi  tuuri, takahuoneessa oli tasan yksi sänky vielä jäljellä. Myyjän sanoja lainaten: sänky oli siis juuri tarkoitettu meille. Sotkassa oli vielä jokin tarjous ja saimme loppusummasta -30% joten sängylle jäi hintaa suunnilleen 130 euroa. Ei siis mikään kovin hintava ja ihan laadukkaan oloinenkin! Patja tietenkin myytiin erikseen ja sen menimme hakemaan Ikeasta koska Sotkan patja oli aivan ylihinnoiteltu siihen nähden miltä se tuntui. Ei nimittäin ollut kovin laadukkaan ja mukavan tuntuinen! Ikeasta ostimme myös lakanoita uuteen sänkyyn mutta ne haisivat niin kamalta, ihan kuin joltain liimalta että pesun kautta ennenkuin voi toisen niihin nukkumaan laittaa. Pakko pärjätä siihen saakka pinniksen lakanoilla jotka eivät ihan riitä tuohon sänkyyn. Sänky on siis jatkettavaa mallia, tällä hetkellä se on minimissä ja pituus on 130cm. Maksimi pituus taisi olla joko 180cm tai peräti 200 cm. Sänky menee siis Elviralla oikeastaan niin kauan kuin kestää. Tosin olemme pohtineet hankkivamme kerrossängyn sitten kun Elvira on tarpeeksi vanha yläpetiin. Pieneen huoneeseen ei meinaa jäädä leikkitilaa jos sinne kaksi lastensänkyä ahtaa!

Meidän oli tarkoitus aloittaa unikoulu samalla kun siirsimme Elviran isojen tyttöjen sänkyyn. Unikoulun tarkoitus oli opettaa neiti nukkumaan taas omassa sängyssään koko yön. Nimittäin joka yö pieni tuhisija käppäilee syli täynnä pehmoleluja äidin ja isin väliin. Pohdimme, että sänky tulisi olemaan aika ahdas kesäkuussa ja yöimetys hankalaa jos Elvira olisi meidän välissä vielä silloin. Juttelimme kuitenkin Tinon kanssa ja tulimme siihen tulokseen että ei vielä. Pikkusisaren syntymä tulee olemaan Elviralle niin kova paikka ettemme halua lisää muutoksia ellei ole ihan pakko. Sitä paitsi, jos vauva nukkuu isin ja äidin vieressä niin pelkään sen lisäävän mustasukkaisuutta ja hylätyksi tulemisen tunnetta jos isosiskoa ei samaan huoneeseen huolitakkaan. Näillä mennään ja eiköhän me mahduta koko perhe samaan sänkyyn, tai siis vauva saa nukkua omassa sängyssään joka on sivuvaununa meidän sängyn laidalla. Ja toivon että Elvira pikkuhiljaa itse vierottaa itsensä äitin ja isin kainalosta, parina yönä likka on kömpinyt meidän väliin vasta 5-6 aikaan aamulla, ennen kellonaika oli jo puolenyön aikoihin! Jos se tästä vielä vähän myöhästyy niin kohta ollaankin jo aamussa ja voidaan nousta ylös!Ja loppuun vielä iso kiitos kaikille hyvistä ihonhoitovinkeistä joita sain Elviran ongelmaihoa käsittelevään postaukseen! On kyllä mahtava huomata kuinka avuliaita huipputyyppejä siellä ruudun toisella puolella on<3 Saan teiltä niin paljon hyviä vinkkejä aina jos on pieni tai suuri ongelma!

8 kommenttia :

 1. Meillä on ihan sama tilanne: Lotta tulee lähes joka yö jossain vaiheessa meidän sänkyyn nukkumaan. Välillä haaveilen, että opetettaisiin taas nukkumaan koko yö omassa sängyssään, mutten ole jaksanut ryhtyä tuumasta toimeen. Varsinkin, kun nykyään Lotta nukkuukin sitten loppuyön meidän välissä todella hyvin, ei hyöri eikä heräile. Ja kohta se ei kuitenkaan enää halua nukkua vieressä, nyyh! Saa nähdä, kuinka yöt sujuu muutaman vkon päästä, kun vauva tulee, mutta jospa ne siitä jotenkin järjestyisivät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän myös nauttia näistä yhteisistä öistä, onhan söpö pikkutuhisija aivan ihana unikaveri! :) tsemppiä loppuraskauteen! <3

   Poista
 2. Meillä pysytään kyllä omassa sängyssä, mutta muilta ongelmilta ei sitten vältytäkkään.. Pitääkin saada aiheesta tehty luonnos valmiiksi piakkoin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. odotan innolla, kiva kuulla miten muilla samanikäisillä sujuu! :)

   Poista
 3. Meillä poika 2v5kk ja tyttö 7kk nukkuu molemmat vieressä :) Ahdasta on, mutta poika oli aika mustasukkainen kun vauva syntyi niin ei raaskinut laittaa omaan sänkyyn eri huoneeseen ja nyt se tuntuu myös aika vaikealta toteuttaa enää. Ehkä opetetaan sitten molemmat samaan aikaan omiin sänkyihin kun tyttö vähän kasvaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelen ihan samalla tavalla että Elvira varmasti on muutenkin jo tarpeeksi mustasukkainen, miksi lisätä sitä väkisin :) ja toivon myös että molempien opettaminen menisi siinä samassa kun ovat vielä sitten samassa huoneessa eikä kumpikaan joudu ihan yksin nukkumaan! :) tottuu sisaruksen tuhinaan vierellä :p

   Poista
 4. Voi niin suloinen tyttö :') kivan näköinen sänkykin löytyi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) on kyllä kivan näköinen, tuollainen tavallinen muttei kuitenkaan tylsä! :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3