Kaksplus.fi

MENU

perjantai 15. toukokuuta 2015

Polvissa roikkuva vauva ja äitiysneuvola kuulumiset!

Likanen peili, sotkuinen tausta ja sotkuinen äiti. Kunnon blogikoti vai mitä ;) Näillä oloilla ei vaan paljon jaksa panostaa siivoamiseen, saatika oman ulkonäön ehostamiseen. 
And it is fine!<3


Tänään aamulla oli taas äitiysneuvolan vuoro. Kovin montaa käyntiä ei enää ole jäljellä koska seuraava kerta on taas vasta kolmen viikon päästä ja sekin on neuvolakääkäri, synnytystapa-arvio. Muistaisin viime raskaudessa näillä viikoilla käyntien olevan jo melkein viikottaisia mutta voi olla että muistan väärin. Toisaalta mulla on supistuksia lukuunottamatta ollut taas "oppikirja raskaus" joten eipä siellä neuvolassa niin tarve ole rampatakkaan. 

Tällä kertaa tutun tädin tilalla oli sijainen mutta mikäs siinä, oikein mukava ja iloinen nainen! Tuli ehkä hieman enemmän jopa vaihdeltua kuulumisia kun kumpikin oli vieraita toisilleen. Mittaustuloksissa ei ollut taas mitään ihmeellistä, sulkeissa taas viimekertaiset mittaukset!

Rv: 34+5 (32+1)
Paino: +10.6 kg (+9kg)
Turvotus: + (+)
RR: 115/75 (110/72)
Sf: 31cm (30cm)
Hb:120 (viime labrassa 120)
Sf: 31cm (30cm)
Sikiön asento: Raivotarjonta (ei varmuutta)
Sikiön syke: +145 (+150)
Liikkeet: ++ (++)

Sikiön asennosta saatiin siis vihdoin ja viimein selvyys, siellä se pikkumuru kellii pää alaspäin. Olinkin asiasta jo aika varma nimittäin potkut tuntuvat ylhäällä ja vauvan hikka ihan alavatsalla. Terkkari kuitenkin todella kauan tunnusteli ja pohti asentoa koska vauvan pää on todella alhaalla ja sitä oli vaikea löytää. Sikiön sykekin löytyi tuolta bikinirajan tuntumasta ja tuki tätä raivotarjonta teoriaa. Ei siis ihme että pientä paineentunnetta tunnen tuolla alhaalla, taitaa juhannusvauvan pää siellä painaa jo lähtökuopissa. Terkkarikin ihmetteli että onpas alhaalla, ei yleensä vielä näillä viikoilla. Olen kyllä helpottunut tuosta RT merkinnästä neuvolakortissa. Harvoin enää näillä viikoilla sikiö kääntyy takaisin pää ylöspäin joten voin hieman huokaista helpotuksesta ja palata takaisin luomusynnytyksen pariin. Tosin näiden viimepäivien supistuskipuilujen aikana olen pohtinut että mihin sitä taas on ryhdytty...

SF-mitta eli kohdunpohjankorkeus oli kasvanut reilu parissa viikossa vaivaisen sentin. Tulos riippuu toki hieman mittaajastakin mutta emme neuvolatädin kanssa kumpikaan huolestuneet asiasta. Käyrän notkahtaminen vain tukee tätä teoriaa että vauva on laskeutunut lähtökuoppiin. Painonnousu on aika tasaista ja noudattaa ihan samaa kaavaa kuin Elviran aikana. Puolesta kilosta kiloon per viikko. Koska tällä kertaa olin hieman tuhdimmassa kunnossa kuin alkaessani odottaa Elviraa, olen lähes saavuttanut Elviran synnäripainon. Enää 800 grammaa ja painan saman verran kuin synnärillä lokakuussa 2013. Enää 810 grammaa ja painan enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Pelottavaa mutta en jaksa välittää, se kuuluu tähän asiaan! Eiköhän ne kilot sitten karise, ainakin työllä ja tuskalla ellei muuten!

Tosiaan viimepäivien aikana olen kärsinyt taas enemmän supistuksista. Eilen supistuksia tuli neljän tunnin ajan aika "säännöllisesti" vaikka supistusten välit olivat aika pitkiä. Supistuksia sateli ehkä noin vartin välein ja ne olivat kestoltaan onneksi lyhyitä eikä kovin kipeitä, kipeämpiä kuitenkin kuin koskaan aikaisemmin tässä odotuksessa. Tänään on ollut hieman rauhallisempi päivä supistusten osalta mutta silti niitä on muutamia tullut. Toivon että pääsisin ainakin sinne +37 viikolle mutta kaipa tässä täytyy varmuuden vuoksi pakata hieman tuota sairaalakassia valmiiksi joku päivä. Varsinkin kun juhannusvauva majailee jo niin alhaalla ja valmiina tosi toimiin. Tai edes pestä vauvanvaatteet. Tai jotain. Edelleenkin on vaikea ajatella että meitä on kohta neljä joten vielä vaikeampi tehdä jotain valmisteluja vauvaa varten! Toisaalta olisi helpottavaa jättää kaikki Tinon murheeksi sillä aikaa kun olen sairaalassa. Helpottavaa muttei ehkä niin kovin reilua ;)

Tässä Elviran masu suunnilleen samoilta viikoilta, paljon pyöreämpi ja korkeammalla mitä nyt! Ja niin erilainen, poikafiilis senkun vahvistuu...


4 kommenttia :

Kiitos kun kommentoit <3