lauantai 9. toukokuuta 2015

Taaperon ihonhoito!Elvira on ollut syntymästä saakka aika kuivaihoinen. Neuvolakortissa lukee kerta toisensa jälkeen; kuiva iho, rasvaus perusvoiteella. Viimeisellä neuvolakäynnillä lääkäri muutti kuivan ihon atooppiseksi ihottumaksi. Mikä siis avuksi?

Tämän puolentoistavuoden aikana olemme kerinneet kokeilla jos minkälaista purkkia ja purnukkaa rasvojen suuresta kirjosta. Jokainen niistä tuntuu auttavan vähän ettei iho ole ihan rutikuiva, mutta karhea ja kuiva edelleen. Rasvat estävät siis huonompaan suuntaan menon mutteivat poista itse ongelmaa.

Elviran iho ei ole koskaan ollut kovinkaan huonossa kunnossa. Se ei esimerkiksi ole koskaan mennyt rikki kuivuuden takia. Ongelma alueita ovat jalat sekä posket. Posket helottavat usein kirkuvan punaisina ja jopa kuumotavat. Naaman alue on muutenkin aika haastava hoitaa koska sitä ollaan joka ruokailun jälkeen hinkkaamassa ja puhdistamssa. Mikään rasva ei pysy muutamaa tuntia kauempaa. Oman ärsytyksensä iholle antaa myös neidin tutit, vaikka olemmekin vaihtaneet suurimmaksi osaksi niihin "ilmastointi tutteihin" jotka antavat ihon hengittää. Bebanthenia pyrin laittamaan poskiin joka ruokailun jälkeen, mutta eipä tunnu auttavan, Posket punoittavat silti. (Poskien kohdalla tosin olen hieman alkanut epäillä ruoka-aine herkkyyttä mutten ainakaan vielä ole osannut yhdistää helotusta mihinkään ruoka-aineeseen. Varsinkin kun se on yleensä pahimmillaan heti Elviran herättyä.)Lääkäri määräsi Ceralanin perusvoidetta reseptillä ja se on nyt tällä hetkellä kokeilussa. Vaikutus tuntuu olevan sama mitä muissakin, ehkä aavistuksen parempi. Katsotaan mitä miten sujuu pidemmän päälle, olisiko tämä ratkaisu meidän ongelmiin. Olen kokeillut monia ja monia perusvoiteita, kookosöljyä sekä Ceridal öljyä muttei mikään ole tuonut ratkaisua kuivaan ihoon. Ehkä kesä parantaa minkä talvi on kuivattanut? Aina saa toivoa eikö niin?

Yksi yllättävä pelastaja on kuitenkin löytynyt poskien kuivuuteen. Meille tuli erään kaverini kanssa kerran juttua vaseliinista ja sen toimivuudesta kuivaan ihoalueeseen. Mun oli pakko tietenkin heti kokeilla sitä neidin poskiin ja voi kyllä, se auttoi paremmin kuin mikään muu voide tähän mennessä! Vaseliini tuntuu kestävän ruokailun ja putsaamisenkin aika kohtalaisen hyvin joten siitä tuli ehodoton luottotuoten "Elviran meikkipussiin". Kätevää, äidin huulirasva toimii myös tyttären poskiin! 


Mitäs me sitten seuraavaksi kokeillaan jos ei lääkärin määräämästä Ceralanista olekkaan apua? 
Suosituksia?

27 kommenttia

 1. Hei, täälläkin kuiva iho pojalla ja posket ovat etenkin ulkoilun jälkeen kuivat. Kortisonia olen laittanut pahimpina aikoina, vaikka meillä samalta kuulostaa iho kuin teillä. Itsellä atopia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurjaa että teilläkin kärsitään tästä vaivasta! :/ meillekkin lääkäri suositteli kortisonia pahimpina hetkinä mutta onneksi vielä ei ainakaan olla tarvittu!

   Poista
 2. Meillä ihana sama ongelma, atooppista ihoa on nyt lääkärit veikkailleet. Meillä kuivuus alkoi kuitenkin ihan yhtäkkiä syystalvella ja on jatkunut siitä asti. Kokeilut ihan perus kaupan voiteet, Miniderm ja nyt tuo Ceralan mut mistään ei oikeen tunnu olevan apua...

  Jenni / Hey Brother!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurjaa! :/ toivotaan että kesä hieman auttaisi ! Ja löytäisitte teille sen The rasvan josta olisi apua! :)

   Poista
 3. Itselläni kuivaan ihoon on auttanut avokadoöljy. :)

  VastaaPoista
 4. Meillä sama homma, lapsella atooppinen iho ja muutamia voiteita käytetty eikä juuri auta. mm Ceralan plus on myös meillä yksi jota lääkäri on määrännyt. Toivotaan kun kesä tulee, jos se ihokin muuttuisi paremmaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä, toivotaan että helpottaa! Siellä sekä täällä! :)

   Poista
 5. Meilläkin pikku atoopikko! Kun iho pahimmassa kunnossa käytetään kortisonivoidetta. Jos kortisonia aiot kokeilla niin muista että kasvoihin max. viikon kuurina ja muualle 2viikkoa. Aamuin illoin rasvataan muuten minidermillä. Kesällä meillä on ainakin helpottanut iho-ongelmat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muistutuksesta! :) toivotaan että täälläkin kesä helpottaisi! Vielä ei onneksi ainakaan kortisonia ole tarvittu, toivotaan että näin jatkuu myös tulevaisuudessa!

   Poista
 6. Meillä on ihan sama ongelma juurikin poskissa ! Kuvittelin syksyllä, että johtuu pakkasista ja kuivasta ilmasta, mutta parantunut ei ole vieläkään. Olen itse myös miettinyt jotain allergiaa/yliherkkyyttä, mutta en osaa sanoa mistä johtuisi. Kai sitä joutuu vaan alkaa kokeilemaan yksi ruoka-aine kerrallaan. Tuota vaseliinia pitääkin kokeilla jos se auttaisi ! :) Meillä on käytetty kortisonia ja bepanthenia, mutta ne saattaa auttaa vain välillä. Harmillisia nuo iho-oireet :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, täälläkin pitäisi ruoka-aine kerrallaan kokeilla :/ ja harmillisia nämä tosiaan on! :/

   Poista
 7. Meillä pojalla auttaa tummeli :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä ja tiedätkö, nyt kaksi päivää tummelia käytetty ja taivas että on hyvää tavaraa :D!!! posket on ihan erilaiset jo nyt parin päivän jälkeen!!!!!!

   Poista
 8. Itsellänikin on atooppinen iho, ja kaikki lumenen rasvat ovat hyviä ja kestävät kauan iholla + imeytyy nopeasti! :)

  VastaaPoista
 9. Liputan dermosilin extra voiteen puolesta. Omalle kahdelle pienelle atoopikolle olen saanut avun siitä. Tosin ei niillä pahasti ole atooppista ihoa, talvella kovasti punoittaa ja on näpyillä. Tää on tosi paksua rasvaa ja laitan sitä vaan yötä vasten. Pahana kun on niin hydrokortisonia 1% ja perustavaa, ylläpitoon extra voidetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, pistetään korvan taakse tuleviasuutta varten! :)

   Poista
 10. Meillä pojalla oli syntymästä 8kk ikään saakka todella kuivat posket ja taipeet.. paljon kokeiltiin erilaisia rasvoja lääkärin ja terkkareiden suosituksesta, mutta kaikki auttoivat aina vain hiukan.. sitten menin kerran tympääntyneenä apteekkiin ja nappasin alennuksesta Lipolan rasvaa, ihan hakuammunnalla ja sehän alkoi auttaa heti.. eka rasvailtiin 3krt päivässä, sitten 2krt ja nykyisin vain illalla ennen nukkumaan menoa. Pojan posket on nykyään niin siloiset ja pehmoiset eikä taipeissakaan ole enää merkkiäkään ärhäkästä ihottumasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lipolan, en olekkaan koskaan kuullut! Kiitos vinkistä! :)

   Poista
  2. Kannattaa kokeilla! Edullista ja myydään ihan pikku tuubeista isoihin puteleihin.. meillä jäi kortisonivoide kokonaan käyttämättä, kun tämä auttoi niin hyvin :)

   Poista
 11. Mulla auttoi aikoinaaan sellanen rasva kun Repair. Ei kokonaan poistanut ihottumaa, mutta autto kyllä. Mulla on siis ollu 11 vuotta ihan äärettömän paha atooppinen ihottuma, jota piti hoitaa (=rasvata) vähintään kaks kertaa päivässä.
  Mun atooppinen ihottuma katos taivaantuuliin v 2008, kun oltiin perheen kanssa Kreikassa ja uin merivedessä. Sen jälkeen ei oo ollu enää mitään iho-ongelmia, mutta iho on vielä aika ajoin aika kuiva, mut ihottumaa ei oo!
  En tiedä, et onko suomessa mahollista päästä meriveteen kellumaan (tarkotan nyt niinkun sisätiloissa olevia merivesialtaita), mut jos on niin kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos se vaikka auttais teilläkin! Tsemppiä atooppisen ihon kanssa, toivottavasti pääsette eroon pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon merivesi jutun olen muuten kuullut ennenkin, nyt kun asiasta mainitsit! :) olisikin ihanaa jos pääsisi johonkin lillumaan! :) Ja kiitos tsempeistä ja vinkeistä<3

   Poista
 12. Lääkärit ja neuvolat kyllä selittää tosta atopiasta ja vähättelee allergioidenmahdollisuutta.Elviralla nyt onneksi ei näytä olevan mitenkään vakava iho-ongelma ONNEKSI:) Kuitenkin muistan, että olisit kirjoitellu siitä,ettei tavallinen maito käy. Sit ehkä just noihin maitotuotteisiin kiinnittäisin huomiota. Viljat, sitrukset ja tomaatti ovat myös aika yleisiä ihon kuivattajia. Meillä iho superhyvä, kun allergiaoiret kurissa,mutta ihan vaan kevät/syksy myös tuulisella ilmalla kuivattaa. Kortisoni oikeesti vasta,kun onpakko...ohentaa pienen ihoa :/ toivottavasti saatte avun tavalla tai toisella:) Ainiin, syöhän typy riittävästi omegoja ja rasvoja myös sisäisesti?
  S&S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maitotuotteita mäkin olen miettinyt ja täytyy kokeilla laktoosialtistusta että johtuneeko tuo ihottuma laktoosista vai ihan vaan ylipäätänsä maitotuotteista! :) ja tuuli myös pahentaa ihan selkeesti poskia, ja kylmä! :/ onneksi tuolle kortisonille ei ole vielä ollut tarvetta ja toivottavasti ei tulekkaan! Ruokavalio Elviralla on monipuolinen joten siitä tuskin on kyse! :)

   Poista
 13. Meidän 1v 7kk pojulla ollut nyt vuoden verran atooppinen ihottuma. Ceralan plus on liian kevyttä pitämään ihon kunnossa. Siksi käytössä on "hyvinä" aikoina Dermalog punainen rasva. Huonoina aikoina sitten Locobase repair ja apteekissa valmistettava keskivahva kortisonivoide :/ Aamuin illoin rasvausta, välillä iho parempana, välillä huononpana. Toivottavasti jossain vaiheessa vielä helpottaisi. Meillä kummallakaan vanhemmista ei ole atooppista ihoa.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.