sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Täysiaikainen raskaus!Tänään on raskauden viimeinen merkkipaalu ennen laskettua aikaa, raskaudesta tuli täysaikainen. Täysiaikainen raskaus saavutetaan kun 38. viikko lähtee käyntiin eli kun raskausviikkoja on 37+0! Täysiaikaisuus tarkoittaa että jos vauva syntyy nyt, ei puhuta enää ennenaikaisesta synnytyksestä. Vauva on tällä hetkellä oikeastaan jo valmis syntymään, enää tapahtuu pientä hienosäätöä ja vauva kerää massaa sekä pituutta näinä viimeisinä viikkoina. 

Mun vointi on edelleen aika ok. Päivittäiset supistukset kiusaavat ja laskeutuneen mahan kanssa liikkuminen on hidasta ja hieman tuskaista. Nämä kaikki kuitenkin kuuluvat loppuraskauteen joten ihan samalla tavalla taidan kärsiä kuin kaikki muutkin loppusuoralla olevat odottajat. Päivittäiset supistukset ovat selkeästi lisääntyneet, muttei vieläkään puhuta mistään synnytyssupistuksista. Supistuksia tosin tulee herkemmin sekä useammin päivän aikana että ainakin jotain tapahtuu! En silti usko että ihan nyt lähipäivinä tässä ollaan synnyttämään lähdössä, tämä on tälläistä loppuajan kiusoittelua vain. 

Istuskelin tänään saunassa ja jotenkin havahduin siihen miten vähän tätä raskautta on enää jäljellä. Jäljellä voi olla päivä, viikko tai vaikka viisikin vielä. Käytännössä kuitenkin lähtö voi tulla koska vain, ehkäpä jo ensi yönä? Vaikka olen jo todella kypsä tähän raskaana oloon yritän silti nauttia näistä viimisistä viikoista sekä tästä isosta, tuskastuttavasta mutta rakkaasta kumpareesta. Me ollaan Tinon kanssa puhuttu aina kahdesta lapsesta, kolmas ehkä sitten joskus jos jaksaa. Tämä saattaa siis hyvin olla viimeinen kerta kun saan kokea tämän ihmeen. Pakko yrittää siis nauttia kaikin tavoin vielä nämä viimeiset hetket! Kovin on vaikeaa koska jo niin malttamattomana odotan tämän pienen käärön tapaamista! Eikä asiaa auta yhtään että katselin Elviran vauvakuvia yksi päivä, miten pieni hän onkaan ollut! Ja ihan kohta meillä on uusi yhtä pieni ihminen täällä kotona<3

Mitäs veikkaatte, koska meidän juhannusvauva päättää syntyä?
Itse voisin veikata päivämääräksi 19.6 eli raskausviikolla 39+4!


3 kommenttia

 1. Meidän Alex syntyi tuolloin 19.6., on oikein mainio syntymäpäiväksi ;)

  VastaaPoista
 2. Veikksaan päivämääräksi 17.6 ;) tsemppiä viimeisiin viikkoihin!

  VastaaPoista
 3. Täällä veikataan 12.6 ! ;)

  Nella

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.