maanantai 4. toukokuuta 2015

Tuoreen parisuhteen & vauvavuoden yhdistäminen, ei niin helppoa!

Meitä on kaksi, kammottavaksi! Muistatteko tämän Pokemonista tutun lauseen? Meitä tosiaan on tässä homassa kaksi, minä ja Tino. Hommalla tarkoitan mitäs muutakaan kuin meidän parisuhdetta. Meidän parisuhteen alku ei tosiaankaan ollut sieltä tavallisimmasta päästä, deittailun ja treffien sijaan meidän parisuhde sai alkunsa positiivisesta raskaustestistä. Suhde ei siis ole ollut ihan sieltä helpoimmasta päästä ja välillä tuntuu ettei ihan kokonaan vieläkään tunne tuota toista tyyppiä sängyn toisella laidalla. Kuitenkin se jokin meitä vetää yhteen ja yhdessä ollaan pysytty vaikeuksista huolimatta.

Me päätettiin heti suhteen alussa että lasten takia emme olisi yhdessä. Vaikka lapset on syy taistella ja tehdä töitä parisuhteen eteen niin pelkästään lasten takia kenenkään ei tulisi olla yhdessä. Siinä ei voita kukaan, ei edes ne lapset. Olemme monta kertaa tapelleet, taistelleet ja punnineet parisuhteen kannattavuutta mutta aina päättäneet kokeilla vielä kerran. Ilman Elviraa olisimme ehkä jo eronneet, kuka tietää. Toisaalta, jos suhteellamme olisi ollut ns. normaali alku ja olisimme tunteteet toisemme kunnolla niin ehkä olisimme säästyneet monilta riidoilta.

Vauva-arjen pyörittäminen ei ole koskaan helppoa. Vaikka meidän vauva oli hyvin nukkuva ja helppo tapaus niin mukanaan uusi ihminen tuo aina uuden elämäntilanteen ja uusia stressin aiheita. Vauvavuosi ravistelee vuosia kestäneitä suhteita joten pelkäsin aika helvetisti miten meidän vihreän ja tuoreen suhteen kävisi. Toisaalta pidin tuoreutta myös etuna, kaikki oli niin uutta jännää ja ihanaa toisen kanssa että suurimmat murheet unohtuisivat. Kakkanmarjat, eihän se näin mennyt vaan yhteen otettiin ja asioista väännettiin kerta toisensa jälkeen. Stressi ja uudet kuviot päälle niin riidat ja taistot oli taattu.

Mä olen meidän parisuhteessa se luovuttaja. Onneksi Tino on jaksanut kannustaa ja taistella koska ilman  häntä meidän parisuhde olisi lysähtänyt kasaan jo aikoja sitten. Mä vihaan tappelua ja jokaisen riidan kohdalla olen ollut valmis luovuttamaan ja pakkaaman kassini, ei tästä mitään tulisi. Johtuen ehkä siitä että mä en ole osannut tapella. Mä en ole koskaan ennen joutunut kunnolla vääntämään kenenkään kanssa asioista joten tappeleminen on ollut mulle aika uusi juttu. Harjoitusta on tullut enemmän kuin riittämiin, mutta rupeamme molemmat olemaan siinä jo aika hyviä. Ennen mökötys hetket kestivät tunteja kun kumpikaan päköpäistä ei voinut myöntää virhettään ja pyytää anteeksi, nyt mä olen oppinut myöntämään virheeni (ainakin joskus..) ja Tino leppymään nopeammin mitä ennen. Yhdessä siis opitaan, jopa nämä kurjat jutut.

Mä en syytä rankasta suhteen alusta vauvavuotta pelkästään vaan uutta suhdetta. Meidän on täytynyt käydä kivinen mutta opettavainen tie vauvavuoden ohella. Ja hyvä niin, tuntuu että meidän parisuhde on maailman vahvin eikä sitä ihan oikeasti pysty kaataamaan enää mikään. Me ollaan ryvetty niin syvissä vesissä ettei suunta voinut olla kuin ylöspäin. Me menty vauhdilla eteenpäin koko meidän yhteiselo ja koettu kaikki tunteetkin sen mukaisesti. Me ollaan tehty ne asiat parin vuoden sisällä mitä toiset pariskunnat ei tee kymmenessäkään joten kymmenen vuoden tappelut ovat kai kuuluneet myös tähän kauppaan. Me ollaan opittu tuomaan huumoria meidän riitoihin ja olemaan "ei niin vakavasti" niissä mukana. Tämä jos mikä on tuonut pelastuksen meidän arkeen.

Jo pidemmän aikaa meillä on mennyt ihan älyttömän hyvin. Tai oikeastaan meillä on mennyt hyvin aina vaikkei sitä aurinkoa pilvien takaa aina huomaakkaan. Odotan innolla meidän uutta vauvavuotta koska tiedän sen olevan helpompi mitä ensimmäisellä kerralla. Meillä on jo valmiina perhe johon tämä uusi tulokas tupsahtaa. Tällä kertaa emme joudu rakentamaan ihan kaikkea alusta vaan ainut muutos on se pieni tuhiseva söpöläinen. Me onnistuttiin rakentamaan parisuhde sekä perhe nopealla aikataululla mutta luojan kiitos tällä kertaa perheeseen tulee vain se vauva eikä koko perhettä. Innolla odotan siis kesäkuuta ja sitä parisuhteen koetinkiveä, vauvavuotta! Koska mä tiedän, me kyllä selvitään!

6 kommenttia

 1. <3 Ihana ja kannustava teksti. Me ollaan myöskin todella tuore pari, vasta viikko pääsiäisen jälkeen juhlittiin vuosipäivää. Me oltiin ensin hyviä ystäviä ja sitten ihastuttiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Luulen että suuri plussa tulee tiellä olemaan tuo ystävyys, siitä on hyvä lähteä rakentamaan kestävää parisuhdetta! :)

   Poista
 2. Ihana,rehellinen teksti :) me taas ollaan oltu jo 9vuotta yhdessä ja kyllää vauvavuosi koetteli meidänkin suhdetta,vaikka luultiin jo tietävämme toisistamme kaiken :D selvittiin ja nyt kuumeillaan toista :) miten muuten töissä otettiin vastaan se kun jäitkin pian uudestaan äitiyslomalle? :) itselläni se edessä, joten mietityttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) plussatuulia teille siis! :) ja lohduttavaa kuulla että myös "vanhoilla" pareilla on vaikea vauvavuosi, jos näin voi sanoa :) Ihan hyvin se otettiin, tai ainkin mitä mulle näytettiin. Luulen kuitenkin että pinnan alla kuohui eikä pomot oikein tykänneet kun heti jäin taas ä lomalle :p

   Poista
 3. Niin ihana teksti, ja rehellinen. Paljosta olette selvinneet, mutta eiköhän se todellakin ole vain vahvistanut suhdettanne!

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.