torstai 4. kesäkuuta 2015

Synnytystapa-arvio ja raskauden viimeinen lääkärikäynti!Tänään mulla oli aamulla se kauan odotettu neuvolalääkäri joka sisälsi synnytystapa-arvion. Ensin vuorossa oli normaali neuvoläkynti jossa otettiin ne normaalit mittaukset. Kaikki oli niiltä osin taas kerran ok! Sulkeissa taas viimekertaiset tulokset!

Raskausviikko: 37+4 (34+5)

Paino: + 12,3 kg ( +10,6 kg)

Turvotus: + (+)

RR: 118/78 (115/75)

Sf mitta: 33 cm (31cm)

Tarjonta: RT ( RT )

Sikiön syke: +143 (+145)

Liikkeet: ++ ( ++ )

Normaalin neuvolakäynnin jälkeen siirryin lääkärin huoneeseen jossa ihan ensimmäisenä tehtiin sisätutkimus. Täällä Turussa tuo synnytystapa-arvio tehdään käsikopelolla eikä suinkaan ultralla joten mistään kovin kummallisesta ei ole kyse. Sisätutkimuksessa tsekataan kohdunkaulan tilanne ja häntäluun joustavuus. Samalla lääkäri mittailee ja arvio mahtuuko vauva syntymään alakautta.

Koko lääkärikäynnissä mua kiinnosti eniten tietenkin tuo alakerran tilanne. Päivittäin kiusaavat supistukset ovat antaneet mulle pientä toivon kipinää että pääsisin tositoimiin ennen juhannusta ja sisätutkimuksen tulos oli suoraan sanottuna pieni pettymys: Kohdun sisä- sekä ulkosuu sormen verran auki, paikat pehmenneet mutta kohdunkaulaa jäljellä se täydet 3cm. Kohdunkaula on myös vielä todella korkealla, joten ihan heti tässä ei vissiin olla synnyttämään lähdössä. Koska kohdunsuu on kuitenkin jo avautunut, sain loppuraskaudeksi uimis kiellon tulehdusriskin vuoksi.

Viime kertaisen terkkarin tavoin myös lääkäri ihmetteli vauvan alhaalla olevaa päätä. Pään kuulemma tunsi hyvin sisäkautta ja lääkärin sanoja lainaten: kun avautuminen lähtee käyntiin, se tapahtuu luultavasti aika vauhdilla. Ihan samoja juttuja mitä Elvirasta aikanaan sanottiin. Silloin synnytys kesti 5h, katsotaan miten tällä kertaa! Jos synnytys käynnistyy taas vesien menolla, lääkäri kehotti lähtemään synnärille aika reippaasti.

Lääkäri tosiaan teki vauvan koko arvion vatsan päältä ja totesi sen olevan noin 3,5 kilon mötikkä tai sitten vauva on vaan sopivasti tuossa edessä esillä. Mä tietty ajattelin että arvio on syntymäpaino ja totesin vaan että selvä se, esikoinen oli suunnilleen saman painoinen. Kotona vasta rupesin miettimään että kyllä se lääkäri taisi tarkoittaa ihan tämänhetkistä painoarvioida ja kyllä hieman paninkointi alkoi, pakko myöntää! Hyvässä lykyssä vauva ehtii kerryttämään painoa reilu neljään kiloon joka hirvittää kyllä aika tavalla. Elvira oli 3,5 kiloa syntyessään ja sain siitä jo ihan tarpeeksi isot tikkaukset sekä repeytymät, neljäkilosesta taidan revetä ainakin kainaloihin asti! Lohdutukseksi voin itselleni todeta että vaikuttaahan siihen moni muukin kuin pelkkä paino ja kyllä ne tikit sitten joskus paranevat, mutta silti..Yyh. Ja lääkäri kuitenkin totesi sisätutkimuksen jälkeen: HYVIN MAHTUU joten sitä ei ainakaan tarvitse pelätä..

Nyt kun painoarviokin on paljon isompi mitä Elvirasta tuli taas aivan hirvittävä TÄMÄ ON POIKA fiilis! :D Toisaalta mä itse olen ollut melkein nelikiloinen syntyessäni ja Tino taasen sirompi, joten voi olla että tämä kakkonen on enemmän äitiinsä tullut siis! Katsotaan, pohditaan ja jatketaan hautomista vissiin vielä tovi jos toinenkin! ;)


18 kommenttia

 1. Meidän Alex painoi 4340 g syntyessään,että oli siina puserrettavaa ensikertalaiselle :D ja hei,mie en ees revenny juurikaan,pari siistiä tikkiä vaan laitettiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hui minkä kokonene :D ihanaa että kuitenkin selvisit ilman sen suurempia "haavereita"! antaa toivoa tähän epätoivoon... :p

   Poista
 2. Mä en revenny yhtää pojankaa.. ja oli kuitenki vähän isompi kunnö tytöt ja niittenkaa revenny.

  VastaaPoista
 3. Esikoiseni oli kilon kevyempi kuin toinen lapseni mutta kyllä ensimmäinen kerta sattui paljon enemmän. Paljon helpommin meni kakkosen kohdalla ainakin minun tapauksessani:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toivotaan että täällä menisi samalla tavalla! :) kaipa se jotenkin on että toisen osaa sitten synnyttää "paremmin" kun tietää jo vähän mitä tekee? :) en tiedä voisikohan johtua tosta kun moni sanoo että toinen oli paljon helpompi!

   Poista
  2. Juu paremmin tietää miten kaikki etenee jne :) Tsemppiä vaan tulevaan!

   Poista
 4. Täällä joulukuussa ulos pinnistetty esikoistyttö painoi 4520g ja hyvin tuli ihan ilman tikkejä! Ponnistuskin vain 20min - toivoa siis on :D

  VastaaPoista
 5. Tuo kohdunkaulan tilanne ei välttämättä kerro mitään! Itsellä aikoinaan täysin sama tilanne eli sormelle nipin napin auki ja kohdunkaulaa täydet 3 cm jäljellä..silti saatiin neiti maailmaan jo seuraavana iltana!! Tsemppiä! Hengessä ollaan mukana! :)

  Nella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihanaaaaa! toivotaan että mulla olis samalla tavalla vaikka ei vielä olekkaan tullut :p kiitos tsempeistä ja mukana olosta ;) <3

   Poista
 6. Halusin laittaa sullekkin haasteen, joka löytyy mun blogista! Kirjoita postaus 10 asiasta jotka suututtavat sua ja 10 jotka tekevät sut iloiseksi :) http://www.bysarah.fi/2015/06/10-hyvaa-ja-huonoa_4.html

  VastaaPoista
 7. Minulla esikoinen oli pienempi ja imukuppisynnytys, repeämät ja leikkaus. Toinen oli nelikiloinen, pieni repeämä tuli ja synnytys oli paljon paljon nopeampi ja helpompi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toivotaan että mulla menis samalla tavalla ja tpoinen tulis helpommin! :)

   Poista
 8. Moi!
  Tää kommentti nyt ei liity varsinainsesti tähän postaukseen mutta... :D
  Voiko tehdä toiveen että kirjottelisit postauksen mammavaatteista? Esim. käytätkö lainkaan mammavaatteita, mistä ostat niitä, missä paras valikoima, kestävätkö kuteet yms..?! Käytätkö housusissa sellasia missä on se kangaskaistale vyötäröllä vai pelkästään vähä korkeampivyötäröisiä housuja ilman sitä kangasta.. Kiva ois kuulla verkkokaupoista kokemuksia.. :)
  nimmerkki- Mammavaate ongelma :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaan sulle kommenttina koska aiheesta ei löydy tarpeeks materiaalia postaukseen, eli en omista kovinkaan monta mammavaatetta :Dmulla on tasan yhdet farkut tuollasella lisä kankaalla ja kolmet mustat henkkamaukan mama legginsit. Pari paitaa ja thats it, aika vähän ooon nii ostanu :p henkkamaukan vaatteet om ihan sitä perus laatua eli kestää muttei kovinkaan kauan, mulla ainakin haaroista kuluu rikki nuo legginsit :) pitkillä topeilla ja neuleilla mä oo pärjänny ihan hyvin ku en oo raaskinu laittaa rahaa likoon kun käyttöikä on niin lyhyt :) tein blogiyhteistyötä 9kk.fi nimisen nettikaupan kanssa josta saa mammavaatteita ja laatu/hintasuhde henkkamaukan tasolla että voin ihan suositella! :)

   Poista
  2. Alkuraskauden pärjäs ihan tavallisilla legginseillä muttamulla on niin alhaalla maha että sen kasvaessa legginsit jäi niin alas että tuntu koko perse paistavan :p vähällä pärjää siis jos haluaa mutta toisaalta yhdeksä kuukautta on pitkä aika kierrättää aina paria samaa neuletta ja legginsejä,mä ainakin kovin jo kaipaan hieman suurempaa vaatevalikoimaa :D

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.