tiistai 2. kesäkuuta 2015

Viimeiset hetket ainokaisena!


Havahduin tänään yhtäkkiä siihen, että juhannusvauvan tulo mullistaa Elviran maailman. Viimeiset viikot olen ollut ajatustasolla jo niin syvällä synnytyssalissa etten ole sen kummemmin uhrannut ajatusta sille, että Elvira ei tule enää kauaa olemaan meidän ainoa lapsi. Kahden lapsen äitinä olo  on ajatuksena mulle edelleen niin uskomattoman kaukainen, että on vaikea asennoitua siihen. Vaikka synnytys on jo ihan kulman takana.

Elviran isosiskous ei ole missään vaiheeessa aiheuttanut mulle minkäänlaista stressiä. Toki sitä olen miettinyt ja pohdiskellut eri vaihtoehtoja miten arki kahden kanssa lähtee sujumaan, mutta koska sitä etukäteen ei voi tietää saatika suunnitella, olen työntänyt nämä ajatukset kauas pois. Elvira saattaa olla todella mustasukkainen tai sitten vauva tupsahtaa meidän elämään kuin tuosta vain ja arki lähtee sujumaan kuin rasvattu. Toivon tietenkin jälkimmäistä, mutta myös ensimmäiseen vaihtoehtoon on varauduttava.Elviralla on tällä hetkellä hirveä hoivavietti päällä ja sekä nukkevauvat että tuttujen pienet lapset saavat osansa Elviran huomiosta. Vaipanvaihtaminen on enemmän kuin mahtavaa ja puuroa tarjoillaan milloin millekkin otukselle. Voisin siis hyvin kuvitella että haaste tulisi mustasukkaisuuden sijaan olemaan liian innokkaan hoitajan hillitseminen. Mutta tosiaan, sen näkee sitten.

Mä en ole ajatellut sen enempää mitään Elviran hemmottelua näinä viimeisinä viikkoina. Olen ollut kotona lomailemassa jo monen monta viikkoa, joten olemme ehtineet taas viettämään äititytär-aikaa todella paljon. Ja toisaalta, vaikka arki muuttuu niin täydellisesti toisen lapsen tultua, ei se kuitenkaan mihinkään muutu. Täällä me edelleen ollaan,halitaan ja pusutellaan vaikka muruja onkin sitten kaksin kappalein. Elviran maailma tulee mullistumaan hetkenä minä hyvänsä. Vaikka alku saattaa olla kangerteleva niin asia ei ole kuin positiivinen. Elviralle on tapahtumassa maailman paras juttu: hänestä tulee isosisko. Hänelle syntyy tuki ja turva, maailman paras ystävä ja ikuinen ystävä. Innolla ja jännityksellä odotetaan meidän uutta perheenjäsentä joka täydentää tämän pesueen. Ja samalla hieman haikeudella, miten mun vauva voikaan olla niin iso että hänestä tulee isosisko! 

Miten teillä sisarukset ovat suhtautuneet uuteen tulokkaaseen? Kestikö totuttelu kauan?


4 kommenttia

 1. Meillä on nyt 3 viikon ikäinen pikkuveli esikoisella ja hyvin on ottanut isoveljen roolin :) On vaipan vaihdossa mukana ja tarjoaa vauvalle lelujaan. Mustasukkaisuus näkyy vain niin että syliin tahdotaan kun imetän tai kiskotaan kädestä leikkimään ja kiukut ovat äänekkäämpiä. Poden huonoa omaatuntoa kun esikoinen leikkii niin paljon itsekseen ja olen paljon vauvan kanssa... Vaali vielä viimeisiä hetkiä yhden lapsen kanssa <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaalin <3 toivotaan että meillä menee myös noin hyvin! Turhaan podet huonoa omatuntoa, se on sitä elämää ja normaalia arkea vauvan sekä isomman lapsen kanssa!

   Poista
 2. Meidän 2v7kk ikäisestä poitsusta on elokuussa tulossa isoveli. Pakko se on myöntää, että välillä tulee kyllä mietittyä miten arki lähtee sitten sujumaan ja miten isoveli ottaa vastaan uuden tulokkaan. Sitä kun ei voi koskaan etukäteen tietää. Vaikka nyt kovasti paijailee ja pussailee masua, niin eipä sitä todellisuutta voi silti tietää mitä se on :) Toivottavasti kuitenkin lähtisi hyvin sujumaan. Kuitenkin ainokaisena tottunut siihen, että huomiota saa ihan kiitettävästi. Kaikkeen yleensä aina sopeutuu, toisilla se ottaa vain enemmän aikaa. Jännityksellä ja mielenkiinnolla odotan ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoja fiiliksiä täällä! : )ja kyllähän tosiaan kaikkeen tottuu! :) tsemppiä raskauteen! <3

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.