tiistai 28. heinäkuuta 2015

Minimimmi 1kk!


Saanko aloittaa postauksen kliseisesti niin se aika vaan juoksee -lauseella? Toisaalta on uskomatonta ajatella että synnytyksestä on jo kuukausi, mutta toisaalta taas tuntuu kuin minimimmi olisi kuulunut aina meidän perheeseen. Kehitys etenee hurjaa vauhtia ja ihmeellistä miten paljon kuukaudessa voi pieni nyytti muuttua. Vauva on aivan eri ihminen kuin se pieni vastasyntynyt jonka kiikutimme kotiin kuukasi sitten.

Yhden kuukauden iässä on ensimmäinen neuvolalääkäri. Meillä tämä aika on vasta viikon päästä joten kävimme viime perjantaina terveydenhoitajan vastaanotolla mittauksissa jotta voimme varmistaa rintamaidon riittävyyden. Vauvalta mitattiin pipo eli päänympärys, paino sekä pituus. Mittaustulokset olivat seuraavanlaiset: (sulkeissa syntymämitat!)

Paino: 4926 g (4230g)

Pituus: 55,4 cm (51cm)

Pipo: 36,9cm (36cm)

Hienosti kasvaa rintamaidolla siis meidän minimimmi! Vauva tuntuu jotenkin niin isolta että oli pakko katsoa minkä kokoinen Elvira oli kuukauden iässä: hän painoi samanverran mitä pikkusisko syntyessään. Ei siis ihme että täällä käytetään tällä hetkellä samoja vaatteita mitä isosisko kasteen aikoihin...Mimmin vaatteista suurin osa on siis 62 kokoa. Toki osa 56cm vaatteista mahtuu vielä päälle ja osa on taasen jo 68 kokoa. Niin paljon koot vaihtelevat eri merkkien välillä. Vaippoina on Liberon kakkosta, mutta pian saamme jo siirtyä isompaan kokoon. Oli onni ettemme tuhlanneet kovin montaa euroa pieniin vaatteisiin koska niille ei olisi ollut käyttöä ollenkaan! Suurin osa viiskutosista meni suoraan takaisin varastoon kun synnäriltä kotiin pääsimme.


Tämä alempi kuva on kuukauden takaa, aika huima ero!

Vauva syö yötä päivää 1-5 tunnin välein. Illalla tankataan tunnin välein, kun taas ensimmäinen unipätkä yöllä voi olla jopa 5 tuntia. Olen huomannut että vauva nukkuu paremmin kun ei ole ihan mun kainalossa eikä haista maitoa lähellään. Jos vauva nukkuu mun vieressä niin tissi on saatava heti suuhun kun vähänkin herään. Pinnasängyssä olessaan kelpaa myös tutti ja päänsilitys. Puklailu on d vitamiinitippojen myötä välillä aika kovaa, välillä tuntuu tulevan kaikki ulos mitä alas meneekin. Toivotaan kuitenkin että kasvu pysyy hyvänä eikä maidonsakeuttajaa tarvitse miettiä! Pienet vatsavaivat kiusaavat myös välillä mutta aika hyvin menevät ohi kun vauva saa nukkua vatsallaan. Nukkuminen on muuten hyvää mutta päivisin välillä aika levotonta. Ajattelin levottomuuden taltuttamiseen kokeilla kapalointia. Jos nyt illan aikana ehtisi vaikka googletella kapaloinnista, todella kaukainen ja vieras aihe minulle meinaan! Mutta varmasti kokeilemisen arvoinen.

Päiväpäivältä mimmi jaksaa myös olla kauemmin hereillä. Aika useasti aamupäivät sekä illat kukutaan ja niiden väliaika nukutaan. Päätä kannatellaan jo jonkin verran mutta aika holtitonta menoa se edelleen on. Ensimmäistä hymyä odotan jo kovin innoissani, Elvira hymyili ensimmäisen kerran 1 kuukauden ja 4 päivän iässä! Katsotaan onko pikkusisko samoilla aikajanoilla vai pitääkö meidän odottaa vielä kauankin ensimmäistä väläytystä. Nyt sohvalta kuuluu tiukka käsky, taitaa olla taas iltatankkauksen aika kun tuntuu ettei muuta ehdi kuin imettää! Hyvää yötä <3

7 kommenttia

 1. Hui, onpas kuukausi vierähtänyt nopeasti! Suloinen pikkuneiti ♥ Tosi hienosti on kyllä kasvanut :)

  VastaaPoista
 2. Hienosti pikkuinen kasvaa.♥
  Ja kyllä on tosiaan aika mennyt yhdessä hujauksessa, vastahan pikkuinen syntyi. :)

  VastaaPoista
 3. Tidella nopeesti on kyllä aika mennyt! Muistan kun vasta tuli postaus jossa kerroit, että pikkuinen on saapunut maailmaan. Kohta saatte jo alkaa järjestelemään ristiäisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! :) ristiäisjärjestelyt ovat jo kovassa vauhdissa, tasan kuukauden päästä juhlitaan ;) jos aika menee yhtä nopeasti kuin tämä kuukausi niin kiire tulee... :p

   Poista
  2. Ihanaa :) Mä jo odottelen, että saan tietää pienokaisen tulevan nimen :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.