torstai 9. heinäkuuta 2015

Vauvan ensimmäinen neuvolakäynti!


Vauvalla oli tänään edessään ensimmäinen neuvolakäynti. Lähdimme matkaan ihan kaksin vaikka alunperin oli suunnitteilla mennä koko perheen voimin. Elvira kuitenkin on flunssassa joten Tinon ja hänen oli jäätävä kotiin potemaan tautia. Onneksi flunssa on jo paranemaan päin ja nyt toivotaan sormet sekä varpaat ristissä ettei se tartu vauvaan! Rintamaidon pitäisi kai antaa aika hyvä suoja pöpöjä vastaan mutta ei voi koskaan olla varma. 

Aluksi juttelimme terkkarin kanssa niitä näitä. Puhuimme mun palautumisesta, itse synnytyksestä sekä sen jälkeisistä fiiliksistä. Vauvan vointia unohtamatta tietenkään! Terkkari paineli ja tunnusteli myös mun kohtua ja tarkisti että se on hyvin kutistunut synnytyksen jälkeen. Vauvalle ei tällä kertaa tehty vielä mitään muita mittauksia kuin paino ja vasta ensi kerralla katsotaan kaikki muut, kuten pituus sekä päänympärys. Paino oli lähtenyt hyvin nousuun ja sitä on jo komeat 4375 grammaa. Syntymäpainoa vauvalla oli 4230 g joten komeasti ollaan menty jo sen yli! Hienosti siis kasvaa rintamaidolla. Enkä kyllä epäillyt yhtään, niin hyvin maitoa tulee ja niin hyvin se näyttää maistuvan! Seuraava neuvolakäynti onkin sitten jo parin viikon päästä, 1 kk neuvola! Nyt lähipäivinä pitäisi aloittaa d vitamiinitippojen antaminen ja hieman jännitän alkaako niistä sitten vatsavaivat. Tippoja tulee antaa 5 tippaa/päivä ja totuttaminen aloitetaan yhdestä tipasta. Yksi tippa parin päivän ajan. Sitten kaksi, sitten kolme..Jne. Ajattelin kyllä ottaa vielä hieman rauhallisemmin ja antaa viikon verran saman tippa määrän. Tai katsotaan sitten  miten lähtee sujumaan, toivotaan että kaikki menee ongelmitta ja vatsavaivoilta vältyttäisiin! 17 kommenttia

 1. Voi että tuota tukkaa! <3 meille tuli neuvolan D-vitamiinitipoista aika kovia vatsanväänteitä, pitäisi löytää joku toinen merkki tilalle :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tukkaa kyllä löytyy ihan hirmuisesti! :) Me ei tällä kertaa saatu edes tippoja, en tiedä unohtiko täti antaa vai säästääkö turku :D

   Poista
 2. Mä en ole kahdelle viimeiselle antanut vielä pienenä ollenkaan noita d-vitamiineja kun kaksi edellistä ovat niistä masuvaivoja saaneet. Ollaan aloiteltu vasta siinä 4-5kk:n iässä ja masuvaivoja ei ole tullut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oonkin kuullut että myöhemmin annettuna ei välttämättä aiheuta vaivoja kun suolisto on jo kehittynyt paremmaksi! :)

   Poista
 3. Mä heitin ne neuvolan tuomat kankkulan kaivion ja hain tilalle life-myymälästä super-D tipat. Ne on täysin öljyttömät ja sitä tarvii antaa vaan 1 tippa päivässä! Ne ei aiheuta öljyttömyyden takia mahavaivoja, suosittelen!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos vinkistä, täytyykin kokeilla jos vaivoja ilmestyy! :) ostin tänään apteekista Jekovit merkkisiä tippoja jotka ovat vesipohjaisia eikä pitäisi niin herkästi aiheuttaa vaivoja mutta katsotaan miten käy! Kiitos kuitenkin vinkistä, pistän korvantaakse ja menee ehdottomasti kokeiluun jos nämä tipat eivät sovi! :)

   Poista
 4. Ihana mikä tukka pienellä on! Meillä ei Nooalla 5kk mene vieläkään d-vitamiinia tuota suositeltua määrää kun se saa toisen huutamaan mahavaivoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. on kyllä ihanan paljon tukkaa! :) Toivotaan että vaivat helpottavat <3

   Poista
 5. Voi ei,miten ihana tukka teidän neidillä on! Ja miten paljon samaa näköä on isosiskon kanssa :) noista tipoista voisin sanoo sen verran,että niiden aloituksella ei oo niin kiire,kun syö rintamaitoa. Kannattaa tosiaan totuttaa toinen pikku hiljaa niinkuin kirjoititkin postauksessa. Meillä ainakin maha meni niiiiin kipeäksi pienenä jo siitä yhestä tipasta ettei tosikaan :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat kyllä kuin kaksi marjaa :) mä olen taas ymmärtänyt että rintamaito kattaa kaiken muun tarpeellisen vauvalle paitsikin juuri nuo d vitamiinit :o toivotaan että meille ei tule vaivoja! :/ :)

   Poista
 6. Meillä kohta 7kk ei oo saanu d-vitskua pariin kuukauteen.. Neuvola tätikin sanoi ettei näin kesällä tarvi :-) aina vähän unohtuu, ja kun mitkään vitskut ei sovi masulle nii turhaa sitä huudattaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä en uskalla olla antamatta vaikka on kesä kun vauva ei auringossa oleile :/ ja toisaalta eipä aurinko juuri täällä näyttäydy joten tarvii varmaan itsekkin pian aloittaa talven annostus d vitamiinia :D Elvirankin pastillit unohtuu hävettävän usein... :D

   Poista
 7. Suloinen pikkunen teillä ja voi tota hiuspehkoa aivan ihana :) tuli jotenkin heti mieleen että hänelle voisi sopia aurelia nimi, passaisi hyvin myös elviran kanssa. :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.