sunnuntai 16. elokuuta 2015

DIY: Suodatinpussiruusut!


Minimimmin ristiäisiin on aikaa tasan kaksi viikkoa. Suunnittelu sekä toteutus ovat jo niiltä osin hyvällä mallilla. Koristelut tulevat olemaan vaaleanpunaisia sekä yksinkertaisia. Niiden keskikohta on vaaleanpunaiset ja valkoiset suodatinpusseista tehdyt ruusut!1. Tarvitset sakset, valkoisia suodatinpusseja, teippiä, lyijykynän, ohuen oksan sekä kaavat. Tulosta tai piirrä kaavat TÄÄLTÄ!

2. Piirrä kaavat suodatinpusseille ja leikkaa irti. Kaavat 1-4 piirretään suodatinpussille niin että toinen reuna jää kiinni kun kaava leikataan irti. Kaavat 5-8 leikataan niin että jokaista numeroa tulee kuusi kappaletta eikä kaavat jää reunoista kiinni. 3. Aloita kukan kokoaminen numerosta 1 ja etene numerojärjestyksessä. Kaavat 1-4 avataan alhaalta, kierretään tikun ympäri ja kiinnitetään teipillä. Kaavat 5-8: kiinnitä teipillä kolme terälehteä yhteen jonka jälkeen kierrä rykelmä tikun ympärille ja kiinnitä teipillä.
4. Lopuksi terälehtiä voi taivuttaa lyijynkunän avulla, kukasta tulee huomattavasti aidomman näköinen tällä tavalla. Ruusun voi myös värjätä vesiväreillä kuten minä olen yhdelle kukalle kerennyt jo tekemään (muut ovat vielä hieman kesken..). Upotin siis ruusun punaisella värjättyyn veteen ja annoin suodatinpaperin kastua kokonaan. Rypytin kukkaa myös hieman lyttäämällä sen pöytää vasten, jotta se olisi mahdollisimman aidon näköinen. Jätän luultavasti osan kukista valkoisiksi mutta ajattelin joka tapauksessa kastella ne. Näin suodatinpussi menee hieman ryppyiseksi eikä tarvitse nähdä niin kovaa vaivaa saadakseen kukasta aidon näköisen! Ristiäisten jälkeen nämä kukat jäävät kyllä ehdottomasti koristamaan meidän keittiön pöytää, tykkään!


6 kommenttia

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.