Kaksplus.fi

MENU

maanantai 31. elokuuta 2015

Mamuja siellä, mamuja täällä..

Olen jo pitkään seurannut sivusta uutisia, blogikirjoituksia sekä yksittäisten ihmisten kommentteja koskien maahanmuuttajia. Teksti on paikoittain hyvin yleistävää, rumaa ja suoraan sanottuna aika helvetin oksettavaa. Näitä lukiessani olen ihmetellyt: mihin on kadonnut kaikki inhimillisyys? Empatiakyky? Lähimmäisenrakkaus? 

Syyrian sota. Isis. Lähi-itä. Kaikista näistä mulle tulee ensimmäisenä mieleen kärsimys, tuska, kipu sekä kuolema. Ihmiset joutuvat lähtemään omasta kotimaastaan pakoon. Turvaan toiseen maahan jotta saavat elää. Myös tänne Jumalan selän taakse, paikkaan nimeltä Suomi. Ihmiset tulevat tänne vieraasta maasta laiskottelemaan, raiskaamaan ja ryöväämään. Jep.

Mä mietin tätä maahanmuuttoasiaa tänään oikein olan takaa ennenkuin päätin kirjoittaa ajatuksiani ylös. Istuin nojatuolissa Matilda sylissäni ja katsoin mun pientä viatonta tytärtäni. Mua ahdisti melkein itkuun saakka ajatus siitä, että nämä "mamumaat" ovat täynnä pieniä viattomia lapsia. Lapsia keskellä sotaa. Kasvaen väkivallan, raiskausten sekä kuoleman keskellä. Ja mitä me teemme? Mitä tekee muu maailma? Aivan kaikkensa etteivät nämä lapset pääsisi pois sieltä. 

Miksi me suomalaiset olemme niin ahneita? Miksi me emme voi antaa omistamme heille, joilla oikeasti on hätä ja kurja olla? Miten ihmishenkeä voi edes mitata rahassa!? Mua raivostuttaa argumentit "ne vie meidän rahat, ei kiitos mamuja tänne". Itsekästä ja oksettavan ahnetta. Meillä on hyvä olla. Meillä olisi varaa antaa myös muille. Mutta me olemme liian itsekkäitä. Mä menettäisin kaikki tällä hetkellä saamani tuet jos niillä voisin edes yhden lapsen pelastaa väkivaltaiselta kuolemalta tai raiskaukselta.

Miksi meidän on niin vaikea asettua toisen ihmisen asemaan? Mä en pysty edes kuvittelemaan sitä tuskaa mitä joku äiti tuolla jossain joutuu kokemaan. Näkee oman lapsensa pahoinpitelyn, kidutuksen ja kuoleman. Sitä hätähuutoa, kipuitkua ja sydäntä särkevää anelua lapsen suusta. Eikä kukaan auta. Mun lapset saavat nukkua yönsä rauhassa ja pelkäämättä muuta kuin sängyn alla piilevää mielikuvitusmörköä. Toisten lapset nukkuvat taivasalla, jos edes pystyvät nukkumaan. Jos Suomeen joskus syttyy sota, toivon että saan viedä lapseni johonkin turvaan ja olla "se vitun rahat vievä raiskarimamu" jossakin turvallisemmassa maassa. Joutuisin ehkä kestämään sen kaiken haukkumisen, herjaamisen ja syrjimisen mutta lapseni olisivat turvassa ja mikä tärkeintä, hengissä. Mitä äiti ei lastensa eteen tekisi. Niinpä. Ei kukaan luksushotellista tänne tule muuten vaan "meidän verorahoja kuluttamaan" ja kuuntelemaan mitä rumempia huudahduksia. 

Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille. Vaikkei kovin harras kristitty olekkaan, tämä on ihan älyttömän hyvä ohjenuora meille kaikille. Ottakaa ne päät pois sieltä ahterista ja asettukaa edes hetkeksi toisen saappaisiin. Ja ennenkuin joku vetää esiin sen raiskaritappaja-mamukortin niin älä edes vaivaudu, mätämunia meistä suomalaisistakin löytyy. 

Ja lopuksi vielä kolme oikein hyvää kirjoitusta jotka kannattaa lukea, varsinkin teidän joiden veri kiehahti tämän mamuja puolustavan tekstin takia.

16 kommenttia :

 1. Samoja olen miettinyt. En ymmärry tota kylmyyttä, joka tuntuu vallalla olevan :(

  VastaaPoista
 2. Hyvä teksti. Mutta esim tänään seiskan uutisissa oli juttua kuinka Tornioon ja Kemiin on tullut linja-autolasteittain turvapaikan hakijoita. Siinä oli sitten kuvattiin heitä ja haastateltiin, huomasin että ei ollut yhtään naista tai lasta. Kaikki nuoriA miehiä. Yksikin mies ei kuulema tiennyt missä hänen perheensä on, eli oma nahkako pelastettu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin, miksi sieltä sitten tulee vain näitä nuoria miehiä. Ja Lapset, Äiteineen jäävät kuitenkin sodan ja paskan keskelle?? Sen takia en hyväksy tätä nykyistä maahanmuuttopolitikkaa 😓 Ja se määrä on hurjassa nousussa!

   Poista
 3. Niinpä. Kun tää maailma on meille kaikille eikä kukaan ole toista arvokkaampi.

  VastaaPoista
 4. Kyllähän tästä vois tehdä vaikka oman valtion pakolaisille, mutt kyse on enemmän periaatteesta kuin omista mielipiteistä yms. Periaatteena, oma kansa ensin ja sitten vasta muut. Perheessäkin äidin täytyy voida hyvin jotta lapsetkin voi. Niin se menee valtiossakin..

  Vaikkei nyt pakolaiset hirveän isoa osuutta vie valtion rahoista, silti pitäisi sanoa heille ei ja hoitaa oman kansan asiat. Miksi kukaan tänne tullut ulkomaalainen voisi hyvin, jos suomalaisetkaan ei voi?

  Ps. Ja kun vauhkotaan joka paikassa rasismista, niin maitokin on väärän väristä. Olisiko hienoa, jos lapsesi lapset (tai lapsenlapsenlapset) eivät edes koulussa opiskele enää Suomen historiaa saati edes ole koskaan kuulleet veteraaneista? Koska onhan nekin jossain vaiheessa vääriä juttuja kun suomessa alkaa olemaan puolet kansalaisista muualta tulleita.
  Välillä voisi miettiä pidemälle..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maahanmuutto alkaa olla niin yleinen asia, että kohta kaikkialla maailmassa asuu kaikenlaista väkeä. Tämä on rikkaus, koska suomalaisetkin voivat oppia muista kulttuureista. Ja kuka väittää, että suomalaisten pitäisi oma kulttuuri unohtaa? Jos muistaa suomalaiset veteraanit, jotenkin ajattelisin että on
   helpompi astua pakolaisten saappaisiin. Ja eivätkö ne ole ihan ne suomalaiset jotka päättävät ketä täältä saa turvapaikan? Eikö ne ole ne jotkut suomalaiset jotka hyväksyvät tänne niitä miespakolaisia?

   Poista
 5. avaa silmäsi nuori nainen1. syyskuuta 2015 klo 9.09

  Tekstin kirjoittajalla huomattavan paljon epätietoisuutta asiasta. Suurin osa näistä Suomeen tulevista turvapaikanhakijoistakin on miehiä. Haluatko sinä heitä tänne enempää kun toivottavasti tiedät jo valmiiksi, että raiskausluvut nousevat samalla mitä enemmän niitä tänne tulee. Luulisi, että viimeiseksi nuo munattomat miehet tarvisi apua maassaan, mutta ei. Suomalaiset vaaleahiuksiset naiset ovat olleet näiden miesten märissä unissa jo kuukausia ennen tuloaan. Tätäkö haluat lapsellesi? Mieti pariin kertaan, vaikka halutaan auttaa ja pitääkin auttaa täytyy muistaa myös, että auttamisella voi olla aina toinenkin puoli mitä sinisilmäinen ihminen ei osaa miettiä, niin kuin sinä. Mutta jos tosiaan olet sitä mieltä, että haluat kasvattaa lapsesi ennakkoluulottomaksi tällaisia ihmisiä kohtaan niin be my guest. Saapahan sitten itse oppia kantapään kautta että ei se äiti ollutkaan aina oikeassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta. Jos pakolaiset todella olisivat enimmässä määrin lapsia ja naisia, asia olisi aivan toisin. Video pakolaiskeskuksesta, jossa mies hajottaa pakolaiskeskuksen irtaimistoa 9000e edestä sai mut raivon valtaan. Todellakin huokui siitä se kiitos, kun pääsi turvaan. Jotenkin kuvittelin sotaa pakenevat, hädänalaiset ihmiset ihan muuksi, kuin tänne saapuneet. En väitä, etteikö nuorilla miehillä olisi sielä hätää jota paeta, mutta kylmä tosiasia on se, että kaikkia emme voi auttaa, niin eikö sieltä kuuluisi tulla ne hädänalaisimmat esim juurikin lapset. Ja kyllä täälä valitettavan paljon on omassakin maassa ihmisiä jotka tarvitsevat hoivaa ja apua. Kyllähän tää nyt mättää.

   Poista
 6. Hei ihan oikeasti! Ottaisin avosylin vastaan hädässä olevan lapset, ja heidän äidit. Mutta mitä ne mehet täällä tekee?! Jätetään naiset lapsineen sinne hädän keskelle ja tullaan itse paremmille apajille..?

  VastaaPoista
 7. Naiset ja lapset turvaan noilta kauheilta alueilta. En sano että miehiä ei saisi tulla mutta ensisijaisesti heikommat. Vaan näin se ei taida mennä koska joissain kulttuurissa mies on naisia ja lapsia ylempänä joten ehkä heidän täytyy päästä ensin turvaan? En siis TODELLAKAAN sano että asia olisi näin mutta ihmettelen kyllä miksi sieltä enemmän puskee näitä miehiä. En myöskään sano etteivätkö he saisi tulla pois sieltä ja ansaitsisi turvaa.
  Minulle ei ole ulkomaalaisia mitään vastaan ja usein myös yritän heitä puolustella.
  Kuitenkin nämä raiskaus/joukkorauskaus, pahoinpitely/joukko pahoinpitely jutut saavat tosissaan pelkäämään. Turun alueella tapahtunut monta RYHMÄ pahoinpitelyä lyhyen ajan sisässä. Mikä siitä on että joukolla pitää mennä suomalaisia hakata. En ymmärrä en tosin sitäkään että yksinään hakkaa jonkun mutta noi ryhmä jutut menevät kyllä vielä enemmän yli hilseen.
  Eilen viimeks jouduin kääntymään äkkiä kun näin epäilyttäviä ulkomaalaisia ja pelkäsin että tekevät minulle jotain. Jep voi olla että olivat mukavia mutta en uskaltanut ottaa riskiä pimeällä tiellä.
  Tosin olisin pelännyt vaikka sieltä olisi tullut epäilyttäviä suomalaisia.
  minuun on käyty käsiksi monta kertaa ja vaan yhen kerran oli suomalainen juoppo muut tapaukset ovat olleen ulkomaalaisten tekoja. Onneksi ei ole raiskattu mutta on mm. ravisteltu, ahdisteltu ja väkisin pussattu. Tuntuu inhottavalta kun joutuu pelkäämään.. itse olen hyvin vaalea ja tunnun kiinnostavan ulkomaalaisia miehiä paljon. Tunnen kuitenkin monia ulkomaalaisia naisia ja miehiä jotka ovat olleet todella todella ystävällisiä ja mukavia! En arvostele tässä nyt ulkomaalaisia vaan kerron pelkoni :)

  VastaaPoista
 8. Ootko todella siis sitä mieltä, että aikoinaan suomalaistenkin miesten olisi pitänyt vaan lähteä naapurimaihin karkuun, eikä jäädä tänne puolustamaan maatamme? Jättää naiset ja lapset sodan keskelle? Luuletko, että meillä siinä tapauksessa edes olisi Suomea?
  Pakolaismiehiä on miljoonia ympäri maailman! Ja he etunenässä täällä sitä turvaa hakevat! Koskas lähtevät sitten hakemaan ne vaimonsa ja lapsensa turvaan myös?
  Anteeksi, vaikka ajattelutapasi on todella sydämellinen, niin mun mielestä olet myös aika sinisilmäinen. Lähi-idässä nainen ei ole kovin arvokkaassa asemassa, ja se ajattelutapa, kulttuuri näkyy myös maahanmuuttajissa. Siitä myös johtuu lisääntyneet raiskausrikokset. Monissa viha on jo niin syvää, että "raiskarisomali"-käsitteet vaan voimistuvat. Ja kyllä, itse ajattelisin ihan samanlailla, jos omalle tyttärelle noin kävisi. Täytyy myös myöntää, että pelkään sitä päivä päivältä yhä enemmän.
  Monikulttuurisuus on käsittääkseni sitä, että hyväksytään toisen tavat, ja kaikki se kulttuuri mitä siihen kuuluu. Hyväksytkö sinä sen, että naisen saa halutessaan raiskata? Hyväksyvätkö he sen, että moni heille normaali asia on Suomen laissa rikos? Miten he voi hyväksyä tai ymmärtää sen, kun se saattaa sielläpäin olla arkipäivää? Toki niitä mätiä omppuja mahtuu suomalaisiinkin. Mutta kantaväestöön suhteutettuna, moninkymmenkertaisesti vähemmän!
  Myös mun mielestä ihmishenki on arvokas, mutta tässä kamalassa tilanteessa silti sallisin turvapaikan vain naisille ja lapsille. Miesten kuuluu jäädä taistelemaan kotimaansa puolesta. Ne miljoonat pakolaiset olisivat jo järjestäneet melkoisen armeijan. Mutta ei, ei heillä taida olla edes armeijakoulutusta. Ja tämä kaadetaan nyt sitten muiden maiden niskaan. Miten äärimmäisyyksiin muut valtiot nyt sitten voi harjoittaa sitä hyväntekeväisyyttä ja empaattisuutta, kun ei kaikkeen vaan rahkeet riitä?
  Tilanne on todella ikävä, eikä vihapuheet sitä auta, mutta minä kyllä ymmärrän niin suomalaisten, kuin muidenkin huolestumisen.

  VastaaPoista
 9. Suomen talous on muutenki ihan retuperällä ja mun mielestä eka pitää auttaa omia, sitten vasta muita. Täällä omia vanhuksia on kakkasen vaipan kanssa ties kuinka kauan ja käyny suihkussa ties koska viimeks, koska hoitajia on liian vähän. Päiväkoteja suljetaan ja ryhmäkoot kasvavat koska ei ole varaa pitää niitä.. Mielenterveyspotilaita olisi vaikka kuinka paljon ja monet lapsiperheet tarvisivat tukea mutta kaikille ei apua heru koska ei ole varaa. Samaan aikaan tänne tulee miehiä ja saavat x verran rahaa kuussa täällä olemiseen. Minusta rahaa pitäisi antaa vain jos on valmis opettelemaan Suomen kieltä edes alkeellisesti ja jonkinlainen kulttuurikurssi! Jos näitä ei käy, tekee rikoksen tai ei hae töitä, saakoon lentää takaisin mistä tulikin! Terapiaa nuokin tarvisivat ketkä ovat olleet sodassa.

  Jännä muutenkin, miksi mamuja ajatellaan heti somaliksi. Yhtä lailla mamu voi olla ruotsalainenkin. Ja ennen kaikkea ensin lapset ja äidit turvaan, sitten vasta muut! Sotahan lähi-idässä ei lopu koskaan...

  VastaaPoista
 10. Kakkset vaipat et oo tosissas? kuka yleensä hoitaa vanhuksia ja vammaisia suurin osa on ulkomaalasia ei suomalaiset välitä muusta kuin omasta navasta.... nyttenkin suomi katkoo kehityvammasten asumistukia mistäköhän syystä????
  suurin osa suomalaisista vahtaisi äitinsä tai isänsä koiraan no respect!! koira on elävä olento ja rakastan niitä mutta pliis ihan oikeesti ajatelkaa nyt vähän paremmin.. minä itse en odottaisi suomalaisilta minkäänlaista turvaa tai tukea sillä eihän suomalaiset edes välitä omasta vanhemmistaan tai isovanhemmistaan jotta vaivautusii edes käymään vanhusten kodissa!!!!

  Oisko kenties syy siihen miksi vaimot ja lapset ei ole mukana niin paljon tuvallisempi on että aviomies ottaisi vaarallisen matkan merien ylittämisen itselleen kun sen että laittaisi lapsensa ja vaimonsa vaaraan hukkua... Tänä vuonna on jo hukkunu yli 200 000 lasta ja aikuista!! mutta niinkuin laura sanoi tuossa artikkelissa ''Ottakaa ne päät pois sieltä ahterista ja asettukaa edes hetkeksi toisen saappaisiin.'' jos vain tietäisitte minkälaista olla sodassa niin ymmärtäisitte TODELLA PALJON mutta ongelma on siinä että moni suomalainen ei ymmärrä eikä halua ymmärtää muutakuin sen että suomi on suomalaisille. Miksi pitää olla niin itsekäs??

  VastaaPoista
 11. http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1441253394214.html
  ja nyt jokainen voisi pohtia ihan rauhassa sitä onko sille jokin syy miksi turvapaikanhakijat ovat yleensä nuoria miehiä. Laittaisitko itse lapsesi noin kamalan vaaralliselle matkalle, vai lähtisikö miehesi jolla paremmat edellytykset pysyä hengissä ja näin hankkia turvapaikka myös perheelleen?

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3