lauantai 15. elokuuta 2015

Minimimmin kuulumisia!


Mä en ole pitkään aikaan kirjotellut vauvan kuulumisiä blogin puolelle. Elviran ensimmäisenä vuotena kirjoitin joka kuukausi "kuukausipostauksen" kasvusta ja kehityksestä sekä kirjasin jokaisen neuvolakäynnin jälkeen ajatuksia blogiin. Tällä kertaa ei tähän ole ollut inspistä kun tuntuu ettei kirjoitettavaa ole kovinkaan paljon vielä. Katsotaan innostunko samaan kun kehitys menee eteenpäin ja kirjoitettavaa on enemmän. Sitä odotellessa kirjoittelen minimimmin kuulumisia aina silloin tällöin!

Meitä on siunattu kahdella ihan älyttömän helpolla vauvalla. Olin aivan varma että minimimmi olisi koliikkivauva, emmehän me voisi kahta kertaa päästä niin helpolla. Onneksi luulo ei ole tiedon väärti ja mini on ihan yhtä rauhallinen vauva kuin isosiskonsa oli aikoinaan. Pientä kitinää on aina silloin tällöin mutta se kertoo että jokin on huonosti, koskaan vauva ei kitise ihan muuten vain. Toivon ettei tämä hehkutus manaa esille masuvaivoja tai koliikkia!Ikää minille tulee huomenna täyteen 7 viikkoa! Kävimme viime viikon torstaina neuvolassa ja mitoiksi saatiin 57 senttiä ja 5358 grammaa! Vaatteista suurin osa on tällä hetkellä kokoa 62 cm. Elvira oli paljon pienempi, tai oikeastaan kevyempi joten mini tuntuu kyllä hurjan suurelta ja vanhalta jo. Myös tuo peikkotukka tekee vauvasta ei niin vastasyntyneen näköisen. Tukka ei ole onneksi ruvennut lähtemään niinkuin aika usein on tapana, Elvira kaljuuntui melkein kokonaan ensimmäisen kuukauden aikana. Päätä kannatellaan jo todella hyvin vaikkei vielä kovin pitkiä aikoja kerrallaan. Nyrkkejä tungetaan suuhun ja kuola valuu, hämmästyksekseni huomasin että alhaalla näyttäisi yksi hammas jo tekevän tulojaan. Onneksi kuitenkin saattaa mennä vielä kuukausia ennenkuin hammas puhkeaa, toivon tätä todella! Nännieni puolesta...

Vauva kasvaa tällä hetkellä osittaisimetyksellä. Suurimmaksi osaksi rintaruokinnalla mennään, mutta joskus iltaisin tai päivisin tissit on tyhjät kuin kotiäidin pääkoppa, joten aina välillä turvaudumme tutteliin. Vaikka tähtäsin neljän kuukauden täysimetykseen niin koen kyllä suurta helpotusta kun edes yhden syötön vuorokaudessa pystyn sysäämään Tinon harteille. Imetysvälit vaihtelevat yhdestä neljään tuntiin, sekä päivin että öin.


Vauva nukkuu todella hyvin ja minimimmillä on ollut selkeä päivärytmi jo todella kauan. Vauvan yö kestää yleensä kaksitoista tuntia ja yöunille nukahdetaan yleensä viimeistään 23:00. Mini on hereillä aamuisin pari tuntia jonka jälkeen nukkuu pitkät päiväunet. Sen jälkeen ollaan paljon hereillä aina välillä hieman torkahtaen, yleensä ennen yöunille menoa mini haluaa seurustella puolesta tunnista tuntiin.

Tiivistettynä koko teksti: meidän iloinen ja helppo minimimmi kasvaa ja kehittyy huimaa vauhtia! Ristiäisiä juhlitaan parin viikon päästä ja nimeä saa arvailla, nyt kun vihdoin olemme sen saaneet päätettyä :D! Minkä nimiseltä minimimmi näyttää? 


22 kommenttia

 1. Mun mielestä niin Ronjan näköinen tyttö :D

  VastaaPoista
 2. Hei,kommentoin nyt ensimmäistä kertaa. Mullakin on kaksi tyttöä. Ensimmäinen on Elviiran kanssa saman ikäinen,lokakuun lopussa syntynyt. Ja toinen toukokuun lopussa nyt tänä vuonna syntynyt. Meillä kanssa esikoinen oli todella helppo lapsi ja on edelleen. Pelkäsin myös että tästä toisesta tulisi koliikkivauva,koska esikoisen kanssa päästiin niin helpolla. Niin väärässä olin,tämä toinen osottautui yhtä rauhalliseksi ellei jopa rauhallisemmaksi tapaukseksi kuin esikoinen. :D Teidän minimimmillä on aivan mahtava tukka ja on ihan Elviiran näköinen. :) Sinulla on todella mukava blogi. Jatka samaan malliin. En malta odottaaa minkä nimen mimmi saa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommenista <3 hauska sattuma että molemmat lapset niin samanikäisiä! voidaansitten yhdessä tuskailla täällä kaikki hampaan tulot ja uhmat ;)

   Poista
 3. Mielestäni näyttää joltakin M-kirjaimella alkavalta nimeltä, ehkä Milja tai Minea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matamiksi ja Menninkäiseksi tällä hetkellä kutsutaan että M kyllä sopii ;)

   Poista
 4. Aivan mahtava tukka kyllä teidän neidillä ♡ Miun mielestä minineiti näyttää Emilialta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emilia olisi aivan ihana nimi mutta meiltä löytyy lähipiiristä pari emiliaa joten siksi laskettu pois :/ tiedätkö, aina kun leikin pienenä nukeilla niinmun vauva oli Emilia ;) oli siis loistava arvaus ;)

   Poista
 5. Elsa, Elina, Alina, tai Erin.

  VastaaPoista
 6. Näyttää musta ihan Mimosalta <3

  VastaaPoista
 7. Mulle tulee mieleen Aurora, Elvira ja Aurora<3

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.