Kaksplus.fi

MENU

torstai 27. elokuuta 2015

Tavoitteena energisempi elämä!


Minimimmin raskausaika oli aika rankka. Raskaus ja työ vei kaikki voimat ja sen lisäksi jaloissa hääri huomiota sekä tekemistä vaativa taapero. Voimat oli aivan loppu ja usein mentiin sieltä missä aita on matalin eli kalapuikkojen ja Seikkailija Doran luota. Tiesin että suurin nuutuneisuus menisi raskauden piikkiin mutta osasyy oli ehdottomasti myös epäterveellinen elämä. Liian vähäinen liikunta sekä sokeri ja rasvapainotteinen ruokavalio. Ei ihme ettei buusti meinannut riittää edes iltapäivään saakka. Raskausajan loppupuolella tein itselleni lupauksen: terveellinen elämä alkaisi heti synnytyksen jälkeen.

Noh, herkkulakko ei tuottanut tulosta kuin pari päivää. Yhdeksän kuukauden sokerin mässääminen oli saanut aikaiseksi todella pahan sokerikoukun sekä herkuttelu elämäntavan. Näistä eroon pääseeminen on todella haastavaa! Pikkuhiljaa vähensin herkkuja, en ottanut lisää vaikka mieli olisi tehnyt ja puolikkaan suklaalevyn sijaan menikin vain rivi tai pari palaa. Vaihdoin myös suklaan tummaan suklaaseen, tyydyttää himon paljon paremmin eikä makeanhimon taltuttamiseen tarvitse kuin palan tai pari! Eilen oli ensimmäinen päivä kun tajusin illalla etten ollut päivän mittaan syönyt mitään sokeripitoista. Ei ihme että olo oli koko päivän kovin energinen ja aikaansaava!Suurin remontin aihe oli kuitenkin päivittäinen ruokavalio. Vaikka syön suhtkoht terveellisesti, suurin osa lautasesta on aina koostunut hiilareista. Erityisesti peruna on valoittanut lounas- sekä päivällislautasilta suuren osan joka kerta. Synnytyksen jälkeen aloin kiinnittämään huomiota annoskokoon sekä hiilareiden määrään yhdellä kertaa. Perunan määrä vaihtui kolmesta yhteen ja kasvisten sekä hedelmien syöminen lisääntyi huimasti. Piste iin päälle mun ruokavalioon oli viljattomuus, suurin osa hiilarimössöistä jäi sen siliän tien! 

Liikunta, liikunta ja liikunta. Vihaan hikiliikuntaa joten fitnessmuijaksi musta ei koskaan ole. Enkä haluakkaan. Ohimenevän trendin sijaan etsin jotain pysyvämpää. Innostusta liikkumiseen ja touhuamiseen. Olen pikkuhiljaa löytänyt liikunnan ilon kävelylenkkien myötä. Mikä sen ihanampaa kuin lähteä ilman lapsia pienelle kävelylle, musiikki pauhaten. Se yhdistää täydellisesti hyödyn ja huvin ja samalla fyysisen hyvinvoinnin lisäksi keskityn henkiseen hyvinvointiin. Sitä kuuluisaa omaa aikaa! 

Ruokavalio ja liikunta ovat siis menossa hienosti oikeaan suuntaan. Joskus sohva ja suklaa voittavat terveellisen ajatustavan mutta se ei haittaa, tavoitteena onkin pysyvä muutos. Ja se on paljon realistisempi jos joskus antaa himoille periksi eikä ota kaikkea niin kovin vakavasti. Seuraava remontin aihe olisi unirytmi, samaan aikaan nukkumaan ja samaan aikaan ylös! Ei yömyöhään kukkumisia Netflixin parissa tai aamulla pitkään nukkumista Tinon vapaapäivinä. Ne ovat loppujen lopuksi väsyttäviä vaikka toisin voisi luulla! Mulla on kotona kaksi pientä lasta joten joskus saan olla nuutunut ja väsynytkin. Mutta haluan ehdottomasti että silloin se väsymys johtuu ihan oikeasti elämästä eikä oman kropan laiminlyönnistä!


6 kommenttia :

 1. Tosi hyvö teksti! Mun pitäis ryhtyä samaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) ja suosittelen, lasten kanssa ei energiaa oo koskaan liikaa :D

   Poista
 2. Tosi hyvä teksti ja hieno saavutus tuo sokerin vähentäminen, mulla on sen suhteen melkoinen ongelma... Nimimerkillä eilen tuli taas mässättyä ja sen kyllä huomaa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) yritin vähentää jo elviran odotuksen jälkeen sokeria mutsa silloin ei oikein menestystä tullut, tällä kertaa jäi aika helposti ja melkein ihan huomaamattakin! :)

   Poista
 3. Näin kesän jälkeen on kyllä aika munkin lopettaa se jätskin mättö joka ilta :D Saa nähdä onnistuuko :D Mä rakastan kävellä! Aina kun mahdollista liikun lasten kanssa kävellen, puistoon, kerhoon, kauppaan, kylään.. Hyötyliikunta on yllättävän tehokasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aah jätski..<3 mä tykkään myös kävelystä, juoksemista taasen vihaan :D ja ihan oikeasti vihaan, en juokse metriäkään ellei ole pakko tai iske hetkellinen lenkki into joka laantuu minuutin jälkeen :D

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3