tiistai 8. syyskuuta 2015

Mutta mitä kuuluu Matildalle?


Matilda täytti pari päivää ennen kastetta kaksi kuukautta! Aika menee nopeasti eikö? Aika tuntuu menevän vielä nopeammin mitä viime kerralla, liekö tuolla vauhdikkaalla taaperolla jotain vaikutusta...

Kävimme reilu viikko sitten 2kk neuvolassa ja kaikki on niinkuin pitääkin. Mitat taisivat silloin olla 5725 grammaa ja 59,5 cm. Neuvolakortti on yläkerrassa mutten millään jaksa hakea sitä tarkistaakseni näitä faktoja. No jokatapauksessa aika lähellä nuo heittämäni luvut ovat! Matilda sai myös ensimmäisen rokotteensa, suun kautta otettavan rotarokotteen. Suurimmilta vaivoilta vältyttiin vaikka pelkäsin pahinta. Puklu lensi tavallista enemmän mutta muuten aika vaivatonta oli. 

Matilda on iloinen ja todella seurankipeä neiti. Hymyillään, "kurlataan" ja jokelletaankin jo hieman. Hän seuraa katseella todella tarkasti missä juttelukaveri luuraa ja tuijottelee seinällä olevia tauluja tarkkaavaisesti. Hereillä ollessaan hän on todella huomion- ja hellyydenkipeä eikä viihdy yksinään oikeastaan kuin minuutinpari. Sen takia meille hankittiin Manduca ja voi taivas miten mahtava vehje se onkaan! En pärjäisi enää ollenkaan ilman sitä.Matilda on kasvanut ihan äärettömän kovaa vauhtia. Hän on suunnilleen samanmittainen mitä isosiskonsa oli, mutta paljon painavampi. Suurinosa vaatteista on jo kokoa 62 tai 68. Toinen on muutenkin niin ison tytön oloinen tuon tukkansa kanssa. Harvenemista on hieman havaittavissa takaraivolla mutta muuten hiukset tuntuvat pysyvän päässä (vielä ainakin..) Isosiskonsa oli näinä aikoina jo melkein kalju, muutamaa haivenetta lukuunottamatta.

Taisin täälläkin hehkuttaa jossakin kohtaa miten meillä nukutaan jo täysiä öitä. Eipä olisi pitänyt hehkuttaa, nimittäin ei nukuta enää. Matilda herää aamuyöllä 3-4 aikoihin syömään. Mä niin nauttin niistä täysistä öistä mutta toisaalta en kehtaa valittaa, nukahtaahan hän kuitenkin todella nätisti aina syömisen jälkeen.


Tosiaan imetys loppui tuossa parisen päivää sitten kokonaan ja täällä mennään nyt täyspäiväsesti korvikkeen varassa. Matildalla on ihan äärettömän järkyttävän suuri ruokahalu ja olenkin hieman miettinyt vellien antamista. Tiedän, ettei velleillä juuri ole ravintoarvoa eivätkä neuvolantädit taida niitä enää suositella ollenkaan mutta kyllä äiti lapsensa tuntee, vai miten se sanonta meneekään. Matilda syö päivisin hurjan määrän korviketta, eilen meni melkeinpä 1,5 litraa joten ajattelin kokeilla iltavelliä. Ensin kuitenkin aion laskea parin päivän ajan tarkat maitomäärät, jotta tiedän että hän saa sitä tarpeeksi. Velli kun kumminkin täyttää pidemmäksi aikaa ja näin ollen vähentää maidonjuomista hieman. Joka siis on meillä tarkoituksenakin, kunhan ei liikaa vähene!

Elviralla aloitimme soseet 3kk iässä ja luulen tällä kertaa olevan saman edessä. Yritän kuitenkin mahdollisimman pitkään venyttää soseiden aloittamista, onhan tuo kolmekuinenkin vielä niin pieni että pelkkää sähläystähän se ruokailu on. Tärkeintä kuitenkin on että Matilda voi hyvin ja kasvaa hyvin. Mennään hänen tahdissa, hänen tarpeitaan kuunnellen ja katsotaan mitä päätetään tehdä!


6 kommenttia

 1. Ei liity tähän postaukseen mutta tarviisin apua :) Onko 1-vuotiaalle järkevämpi ostaa vauvan vai lapsen pussilakanasetti? Lahjaa olen miettinyt mutta en tiedä kumpi kannattaa ostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ostaisin varmastikkin lapsen pussilakanasetin koska se ainakin tulee jossakin kohtaa käyttöön vaikkei vielä lastenpeittoa ole vauvapeiton tilalle hankitukkaan! :) ettei vaan mene hieno lahja hukkaan! :)

   Poista
 2. Ihana tyttönen, jolla on tosi kaunis nimi. Tuo tukka on kyllä mahtava!

  VastaaPoista
 3. Miksi lopetit imetyksen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matilda lopetti rinnan syömisen kokonaan eikä suostunut enää tissille :) tästä on tulossa laajempaa postausta jahka saan kaiken kirjoitettua ylös! :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.