torstai 3. syyskuuta 2015

Taaperoneidin tuttivieroitus!


Viime lauataina tapahtui jotakin historiallista. Elvira heitti hyvästit tutille! Meidän "pieni" tuttifani sanoi reippaasti hyvästit suukappaleelle. Aika uskomatonta. Ja tämä kaikki tapahtui aika huomaamattomasti ja yhtäkkiä!

Olin ajatellut aloittaa tuttivieroituksen kun neiti täyttäisi kaksi. Ajatuksena oli lähettää tutit porovauvoille viimeistään joulukuussa. Olin suunnittelut jos jonkimoista tuttivieroitus hömppää, aina kissavauvoista hevosvauvoihin mutta lopulta tutti lähti ilman mitään höpöhöpö juttuja. Kylmästi suoraan roskakoriin! 

Huomasin viime lauantaina neidin tutissa hampaista tulleen halkeaman. Vaikka mulla oli kovat suunnitelmat vieroistusta varten, tajusin hetkeni tulleen. Näytin Elviralle tuttia ja kerroin sen olevan rikki. Sanoin että äiti yrittää korjata sen ja kävelin keittiöön. Mutta huppista keikkaa, tämä poropeukalo teki vain enemmän tuhoa ja "vahingossa" katkaisi tuttiosan kokonaan! Näytin Elviralle tuttia ja sanoin että se pitäisi heittää roskiin koska oli rikki. Muutaman kerran hän yritti laittaa tuttia suuhun. Se ei tietenkään siellä pysynyt joten aika ongelmitta saimme neidin heittämään tutin itse roskiin. Isin ja äitin hakatessa käsiä samalla yhteen, tietenkin. Aplodeilla tuon vaatimattoman neidin saa tekemään melkeinpä mitä vain...Ja palkinnoksi Elvira sai huimien aplodien lisäksi yhden herra hakkaraisen...:D

Keräsin salaa kaikki Elviran tutit ympäri taloa ja heitin roskiin. Ajankohta oli ehkä hieman huono koska seuraavana päivänä olisi Matildan ristiäiset ja silmapussit valokuvissa ei kuitenkaan houkutelleet. Mutta tuttihävitys oli jo tehty, ei auttanut kuin odottaa seuraamuksia.

Ensimmäinen päivä meni todella kivuttomasti. Elvira nukahti ilman tuttia hienosti päivä- sekä yöunille. Aamuyöllä herättiin kuitenkin 4:30 eikä uni meinannut tulla millään. Vihdoin parin tunnin pyöriskelyn jälkeen tutiton taapero sai unenpäästä kiinni. Seuraava yö menikin sitten jo paljon paremmin!

Elvira on selvinnyt ilman tuttia todella hyvin. Missä tutti on?- kysmykset pystyy laskemaan yhden käden sormilla. Pelkäsin että hän kävisi ryöväämässä pikkusiskon tutit mutta yllättäen ne ovat saaneet olla aivan rauhassa. Vaikkakin yksi päivä Elvira kysyikin lupaa maistaa Matildan tuttia...Vaikka mä olin suunnitellut vieroistusta varten jos jonkinmoista satua ja palkintoa niin tämä tapa oli todella kivuton sekä toimiva. Tiesin tasan tarkkaa että Elvira ymmärtäisi missä tutti on kun se on roskiksessa ja että se on pysyvä ratkaisu, tuttia ei roskiksesta enää takaisin saisi. Nukahtaminen on ollut hieman vaivalloisempaa ilman tuttia mutta olemme kuitenkin päässeet paljon helpommalla mitä luulin. Ajattelin täällä olevan kuukauden mittaiset iltaraivarit joka päivä mutta ehei! Onneksi!

Luulen että se myös helpotti luopumista kun neiti sai tehdä sen itse. Vaikka sakset hieman sabotoivatkin tuttia ensin.. Joka kerta kun Elvira on kysellyt tutin perään olemme sanoneet jotakuinkin näin: etkö muista miten hienosti ja reippasti heitit tutin roskiin? Iso ja reipas tyttö! Tästä lauseesta Elvira on ylpistynyt ja iloinnut aina niin paljon että tutti-ikävä on unohtunut sen siliän tien. Roskikseen heittämisestä innostuttiin ehkä jopa hieman liikaa, yksi päivä noukimme pari pikkueläintä sieltä...:D


6 kommenttia

 1. Onnittelut Elviralle! :) Minä jännitin esikoisen kohdalla tätä myös! Päätettiin, että toisen lapsen ollessa kuukauden tai parin ikäinen, jotta ei tulisi yhtäaikaa montaa muutosta. Yksi ilta sitten tutti vain oikeasti unohtui antaa (oli siis enää unilla käytössä) ja silloin se jäi. 5min huuto ja siinä se. Muutaman kerran kyseli myöhemmin. Ja pojan unet parantuivat, öinen heräily jäi pois ja päiväunista tuli rauhallisemmat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! :) ihanaa että on mennyt teilläkin noin helposti! : )mekin odotettiin että aika olisi sopiva ja ettei tulisi liikaa muutoksia kerralla! :) vaikkei mustasukkasuutta juuri ole ollut niin tiedä sitten mitä olisi tapahtunut jos olisimme liian aikaisin varastaneet tutin... :p

   Poista
 2. Meillä vielä yöllä tutti. Se tosin putoaa melkein heti pois ja vasta aamusella tavitsee saada takaisin ja saadaan pikkuisen lisää unta. Mutta juu, pitäisi siitä luopua jo. Ajateltiin samanlaista luonnollista poistumaa kuin edellistenkin kohdalla eli tutit hajoavat ja päätyvät roskikseen. Onneksi pureksii sitä välillä niin menee helpoksi tämä. :) Onnea teille onnistumisesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) tuo on kyllä hyvä tyyli ja tuntuu että sen ainakin lapsi tajuaa kun näkee että tutti menee rikki! :) meidän oli pakko hajottaa osa tuteista ja viedä "salaa pois" koska muuten olisimme saaneet vuosia odottaa kaikkien rikkoutumista, niitä oli nimittäin kerääntynyt ihan "muutama" :D

   Poista
  2. Ison tuttimäärän kanssa tuo voi juu ottaa hiukan aikaa. :D Meilläkin on taloudessa ollut yksi "tuttihirmu", joten kokemusta on. Silloin osa tuteista oli mystisesti hävinnyt ja oli vain pari enää jäljellä. Ne eivät onneksi kauaa kestäneet. :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.