tiistai 22. syyskuuta 2015

Vauvavuoden parhaat apuvälineet!

Tuntuu että äitiyden ja lasten varjolla meille naisille voidaan myydä melkeinpä mitä vain. Elviran vauvavuosi alias ensimmäinen kierros opetti paljon mitä kannattaa hankkia vauvalle. Ja myös sen toisen asian, mitä ei ehdottomastikkaan kannata hankkia vauvalle ellei halua heittää rahojaan kankkulan kaivoon. Tässä pientä listaa tavaroista joista me ollaan hyödytty:Manduca eli kantoreppu!

Siis voi halleluja kuinka voisin ylistää tätä vehjettä! Me ei pärjättäisi ilman Manducaa enää ollenkaan! Matilda ei kovinkaan kauaa viihdy yksinään joten taaperovauva-arjen combossa tämä on aivan ehdoton. Matilda roikkuu tyytyväisenä kyydissä mukana kun ulkoilemme Elviran kanssa, rpistuamme pyykkejä tai järjestelemme paikkoja. Myös kauppareissuilla aivan mahtava kapistus kun vaunuja ei tarvitse tunkea autoon eikä turvakaukalo vie enää ostoskärryistä tilaa. Suosittelen! Ja nimenomaan kantoreppua, kokemusta löytyy myös rintarepusta joka ei ole kyllä mukava kummallekkaan, ei kantajalle eikä kannettavalle. Tosin merkeissä varmasti huimia eroja mutta kuitenkin! Minä liputan Manducan puolesta!

Sitteri!

Elviran odotusaikana mietin pitkään hankimmeko sitteriä ollenkaan. Sitteri tuli hankittua ja ilman sitä emme olisi pärjänneetkään, kummankaan lapsen kohdalla. Matilda viihtyy parhaiten sitterissä hieman istuvassa asennossa ja seurailee meidän muiden touhuja. Sitterissä vauva on myös helppo ottaa mukaan suihkuun, keittiöön taikka vaikka vessaan jos tarve niin vaatii! Meillä sitteri on toimittanut myös syöttötuolin virkaa ensimmäisten sosekuukausien aikana. Tästä syystä meidän perheen sitterit ovat olleet käytettyjä koska sotkulta ei voi välttyä! 


Bumbo!

Me ostimme kiistellyn bumbo istuimen Elviralle aika aikaisessa vaiheessa. Vaikka väitetään että aika pientäkin vauvaa voi istuttaa kyseisessä tuolissa turvallisesti niin meillä sitä ei kyllä juurikaan käytetty ennen istuttamislupaa. Siinä vaiheessa kuitenkin bumbosta tuli kullanarvoinen apuväline kun Elvira lähti liikkeelle! Elviran sai bumboon siksi aikaa kun hänen piti pysyä paikoillaan, esimerkiksi äidin suihkun aikana tai lattioita mopatessa! Bumbo ei kyllä ole ollut mikään elinehto vaan kiva "lisä", syöttötuoli ajaa samaa virkaa näissä asioissa vaikkakin bumboa on kyllä helpompi roudata ympäri ämpäri asuntoa!

Termosmuki!

Yksinkertainen selitys: kylmä kahvi ei kaunista (koittu on monesti..) ja edes joskus on ihan jees juoda aamukahvi lämpimänä.


Tangle Teezer!

Paras apuväline vauvan karstanpoistoon! Suihkun jälkeen harjaa vauvan hiukset tällä harjalla niin karsta lähtee kuin itsestään. Varsinkin peikkotyttö Matildalla aivan mahtava vehje kun karstaa ei meinaa edes löytää pehkon seasta!

Vauva shampoo!

Karstan poistoon tämäkin tuote. Elviralla oli aikoinaan paljon karstaa ja joku vinkkasi että karsta lähtee pikkuhiljaa pois jos pesee vauvan hiukset shampoolla. Toimi, vaikkei kyllä koko ongelmaa poistanutkaan! Myös Matildan karsta väheni huomattavasti teezer&shampoo yhdistelmällä!

Vauvan pesupyyhkeet!

Näillä lähtee niin kuivuneet ruokatahrat syöttötuolista kuin väsyneen äidin meikitkin naamasta! Nopea kainalopesu ennen kauppareissua tai puklut pois kangassohvasta! 

Tässä taitaa olla meidän suurimmat apuvälineet arjessa. Onko teillä jotain ehdotonta suosikkia? 

P.s Oikeasti maailman paras apuväline on varahermot, niitä nimittäin joskus tarvitaan...


12 kommenttia

 1. Sitteri kyllä ehdoton ykkönen pikkuvauvana, Tula-reppu meillä on mutta se ei ole ihan päivittäisellä käytöllä kuitenkaan :) Meillä karstaan toimi parhaiten tämä neuvolan ohje, eli voidellaan vauvan pää perusrasvaan, laitetaan puuvillapipon alle hautumaan ja sitten pesee hyvin ja harjaa pois :) Pari kertaa laitettiin ja lähti hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä en ole ennen kuullut tosta perusvoiteesta, aina vaan öljyjä tyrkytetään :D täytyykin kokeilla! :)

   Poista
 2. Kantovälineet 💖 meidän perheessä oltaisiin pulassa ilman Manducaa ja liinoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. samaa mieltä! : )mulla lojuu kaapissa yksi liina mutten ole vielä opetellut ainuttakaan sidontaa.. .:D ja katsotaan opettelenko, manduca on niin näppärä!

   Poista
 3. Mekään ei ilman kantorreppua pärjättäisi!

  VastaaPoista
 4. Meilläkin Tula on kovassa käytössä, samoin sitteri. Termospullo korvike-vauvalle ihan ehdoton. Mutta tuo karstanpoisto vinkki on pakko ottaa testiin. Meidän neidillä on meinaa sellainenkin kraateripelto tuo päänahka. Ollaan yritetty öljyssä muhia yön yli, mutta silti sitä vaan riittää ja riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jeps, termospullo täytyy kyllä hankkia talveksi! :) nyt on vielä riittänyt kun on lämmittänyt veden pullossa ihan tulikuumaksi ja ottanut mukaan jauheet mutta talvella tuskin tällä menetelmällä pysyy tarpeeksi kauan lämpimänä! :)

   Poista
 5. Näistä voin moneen kyllä samaistua.

  Manduca hommattiin juuri, ja se on aivan huippu<3
  Myös automaattisesti keinuva, kaikilla musiikki härpäkkeillä varustettu sitteri on myös elämäni pelastus.
  Ja arjen pelastajaksi voisin meillä nimetä myös robotti-imurin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. meillä on keinuva sitteri mutta jäänyt ihan käyttämättä, Matilda puklaa heti jos siihen laitetaan :D ja kun tuo isosisko on hieman liian innokas apukeinuttaja... :D robotti imuri, olen kade!!!!! <3 :D

   Poista
 6. Meillä kantoliina oli ihan ehdoton vauvavuoden ekan puoliskon ajan! Nykyään sitten varmaan toi kahvi on tärkein tässä 9 kk kanssa, haha. Hitsi kun ois tienny ton tangle teezer kikan aikaisemmin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo kahvi on kyllä ehkä ihan ykkönen ja ehdoton :D:D:D mulla myös kantoliina kaapissa mutten oo jaksanut opetella vielä sidontaa! :p

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.