Kaksplus.fi

MENU

maanantai 2. toukokuuta 2016

Viljaton siemennäkkäri!

Ihan super helppo ja herkullinen resepti. Kannattaa kokeilla vaikkei gluteenitonta tai vilja vapaata ruokavaliota edes noudattaisi! Siemenet on niin superterveellistä ruokaa ja maistuu muuallakin kuin salaatissa.


Tarvitset:

1 dl kuorimattomia seesaminsiemeniä

0,5 dl kuorittuja seesaminsiemeniä

1 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä

2 dl maissijauhoja

0,5 dl rypsiöljyä

1/2 tl suolaa

2 dl kiehuvaa vettä

Mittaa kulhoon siemenet, öljy, maissijauhot sekä suola. Sekoita. Lisää joukkoon kiehuva vesi ja sekoita seos tasaiseksi. 

Levitä seos pellille koko uunipellin kokoiseksi jotta saat ohutta näkkäriä. Kypsennä 150-asteisen uunin keskitasolla 45 min. Ota näkkäri pois uunista ja murra levy haluamasi kokoisiksi paloiksi. Pistä pelti takaisin uuniin ja paista vielä n.30 minuuttia. 
Valmis!


Psst! Näkkärin voi tehdä melkeinpä mistä vain siemenistä, vaihtelu virkistää! :)

P.s Tarkkasilmäiset ja pitkäaikaiset lukijat huomasivat että tämä resepti on ollut täällä ennenkin. Niin on, mutta päätin jakaa sen uudestaan kun tänään pitkästä aikaa tätä taas tein. On nimittäin silloisesta jakokerrasta porukkaa tullut niin kovin paljon lisää että jos sieltä löytyisi joku herkkusuu jota tämä kiinnostaisi!

8 kommenttia :

  1. Oo mikä herkku! Saiskohan tän namin jo aikaiseksi tehdä, oli sen verran iisin kuuloinen ;)

    VastaaPoista
  2. Voiko tuon maissijauhon korvata jollain muulla?

    Ite oon tätä tehnyt ja hyvää on ollu:

    Siemennäkkäri (ohje: safkatutka.fi)

    2,5 dl kurpitsansiemeniä
    2 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita tai tattarihiutaleita
    0,5 dl chia-jauhoja tai mantelijauhetta (Sallinen maahantuo jauhetta, jota myydään isoissa marketeissa)
    0,5 tl suolaa
    2 kananmunaa
    2 kananmunan valkuaista
    1 dl vettä

    (3 kanamunaa, jos ei keksi käyttöä keltuaisille)

    Sekoita kaikki ainekset keskenään suuressa kulhossa. Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Taputtele siemenseos ohueksi, tasaiseksi levyksi. Paista näkkileipää noin 200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut väriä ja levy on paistunut kiinteäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. nammm täytyy kokeilla, kiitos!! :) itse en ole koskaan korvannut mutta miksi ei ? Luulisin että käy varmasti joku muukin ! :)

      Poista
  3. http://mutsijamurupullat.blogspot.fi/2016/02/ystavalle-nakkari.html?m=1

    Itte jaoin lähes identtisen oman ohjeeni samaan näkkäriin viime ystävänpäivänä. 😂 👌 ❤

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3