Kaksplus.fi

MENU

tiistai 13. lokakuuta 2015

ABC Design Tandem plus kokemuksia, eli asiaa meidän sisarusrattaista!


Muutaman kerran on jo keretty pyytämään postausta meidän tuplarattaista. Inspis asian tiimoilta on ollut kadoksissa ja toisaalta hyvä niin, meidän tuplat on niin vähällä käytöllä ettei kokemusta niistä kartu kovinkaan nopeasti. Nyt kuitenkin reilu kolmen kuukauden jälkeen osaan jo jonkin verran kertoa meidän tuplista. Aiempi postaus tuplista löytyy TÄÄLTÄ (KLIK). Kannattaa lukaista myös se, koska nyt keskitymme esittelyn sijaan kokemuksiin!

Meillä oli alunalkaen selvää ettei tuplat olisi kovinkaan suuressa käytössä meidän perheessä. Elvira on jo sen ikäinen että haluaa suurimmaksi osaksi kävellä ja jaksaakin jo todella hyvin. Emme siis halunneet laittaa kovinkaan suurta omaisuutta rattaisiin. Suurin plussa rattaissa oli siis hinta, 299 plus postit. Muita plussia rattaissa ovat:

+ Istuimet ovat peräkkäin, Tämä on lähinnä mielipidekysymys, mutta halusin ehdottomasti peräkkäin olevat istuimet välttääkseni jyrätankkilaiva efektiä.

+ rattaat ovat todella kapeat. Mahtuvat mitä pienimmistäkin väleistä eivätkä juurikaan ole leveämmät mitä meidän yksiköt, Brio Go Nextit.

+ rattaat ovat ketterät ja niitä on helppo työntää sekä ohjata yhdellä kädellä. Pelastus esimerkiksi tilanteessa jossa huutava taapero on toisessa kädessä eikä syystä tai toisesta sovi sillä hetkellä kyytiin.

+ rattaat menevät aika pieneen tilaan, ihan heittämällä meidän skodan takakonttiin.

+ rattaiden kantavuus on 15 kg per istuin eli menevät kauan jos tarvitsee

+ takana olevan istuimen saa kokonaan makuuasentoon

Niinkuin jokaisissa rattaissa, näissäkin on miinuksensa. Yritin listaa tehdessäni muistaa, että ominaisuuksien vertailukohteena toimii mulla aivan eri hintaluokan rattaat, edellä mainitut Briot joten mietin listassa myös hintalaatu suhdetta. Esimerkiksi yhtenä miinuksena on ehdottomasti "pilipali" rattaat eli rattaat ovat hieman "halvan" oloiset. Ja halvathan nämä olivatkin. Joten ei kai voi kauhalla vaatia vai miten se meni? Vaikka rattaat olivatkin halvat niin yksikään osa ei ole irronnut tai mennyt rikki joten ehkä se "pilipali" on vaan tunne. Jos jotenkin tuota pilipalia pitäisi kuvailla niin kuvailisin rattaita matkarattaiden oloisiksi.
 Muita miinuksia ovat:

-Liiankin kevyet rattaat. Jos Elvira kävelee ja Matilda on taaimmaisessa istuimessä kyydissä, saa olla tarkkana etteivät rattaat "keuli" esimerkiksi katukivetyksen ylityksessä. Jos joudun kallistamaan rattaita pelkkä Matilda kyydissä, saan olla tarkkana etteivät rattaat keuli. Yksi päivä meinasi rattaat myös keikata kun olin laittanut käsilaukkuni roikkumaan työntöaisaan. Briojen kanssa olen tottunut tähän enkä tajunnut että nämähän voivat keikata. Onneksi sain ajoissa kiinni..

- Pienet renkaan. Tähän saakka toimineet hyvin mutta pelolla odotan suuria lumihankia..Kaupunkikäytössä varmasti aivan hyvin asiansa ajavat! Ja toki nämäkin voivat yllättää positiivisesti.

- Toisin kuin vaunujen esittelyissä väitetään tavaratila on PIENI. Tai oikeastaan ei pieni mutta todella matala. Hoitolaukun saa välillä oikein tunkea jotta se mahtuu alhaalla olevaan tavaratilaan. Littanaa tavaraa varmaan mahtuisi mielinmäärin kyytiin! 

- Rattaita ei ollut myynnissä missään paikassa jossa olisimme päässeet niitä testaamaan. Eli ostimme käytännössä sian säkissä, keskustelupalstojen ja yhden äidin sanoihin uskoessa. Onneksi on asia nimeltä palautusoikeus ja onneksi emme sitä tarvinneet.

Kaikinpuolin olen kuitenkin ollut tyytyväinen meidän ostokseen. Kun tuota hintalaatu suhdetta mietin. Hieman toki kaivertaa kun meidän yksiköt ovat niin eri maailmasta ja tottakai yhtä hyvät sisarusrattaat olisivat olleet tervetulleet mutta niiden hinta on myös aika kova. Eikä tosiaan tarve ole niin suuri että haluaisin investoida vaunuhuin enemmän kuin ensimmäiseen autooni. Jos mä nyt saisin antaa rattaat takaisin ja satsata parisataa enemmän ja ostaa seuraavan hintatason sisarusrattaat niin en tekisi sitä. Hintansa väärti ja meidän tarpeet täyttävät! 


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3