Kaksplus.fi

MENU

lauantai 10. lokakuuta 2015

Kun äidiltä halkesi pääT.

Tuli ilta. Tuli rauha. Tuli Vain elämää ja Antti Tuisku, Tuli aika istua alas. Tuli äidin oma aika. Vaan kuinkas kävikään, kitinä alkoi. Kitinä yltyi huudoksi eikä mikään auttanut. 15 minuutin huudon jälkeen Matilda nukahti vaunuihinsa ja nukkui kokonaiset 10 minuuttia. Ja kaikki alkoi alusta.

Heikutin, keikutin, hytkytin, pomputin ja paijasin. Mikään ei auttanut. Vein Matildan sänkyyn, vaunuihin, sohvalle, syliin. Missään ei ollut hyvä. Stressasin koko  talon heräävän, varsinkin tuon juuri nukahtaneen isosiskon. Pää halkesi ja tiuskaisin Matildalle; ole nyt jo hiljaa. Kumma kyllä, hän ei hiljentynyt. Tino sanoi: koita rakas jaksaa. Johon vastasin kohteliaasti ja kypsästi: no en !#"@!!# jaksa. Marssin alas huutava vauva sylissä juomaan vettä ja huomasin miten askellus teki kipeää. Molemmat kantapäät kuivuuden takia halki. Hienoa, halkekaa nyt kaikki päät samaan aikaan.

Vein Matildan sänkyyn ja olin jo todella lähellä itkupotkuraivareita itsekkin. Heiluttelin tuttia sitä ulos sylkevän vauvan suussa kunnes yhtäkkiä neiti lopetti huutamisen ja hymyili. Okei, tiedostan hänen olevan pieni nainen mutten ihan tuollaista mielialamuutosta ole itsekkään koskaan kokenut joten hieman ihmettelin. Tuli rauha, tuli hymy ja tuli ahaa elämys: Matildalle tulee hampaita ja ikenien rapsuttaminen tutilla helpotti kutinaa ja kipua.

Tuli suppo. Tuli rauha. Tuli uni. Ja äidille hivenen huonoäiti-fiilis joka meni kuitenkin nopeasti ohi. Ei aina tarvitse jaksaa ja olla rauhan keisarinna. Vaikka vauvalle tiuskimien on ehkä aika turha ja toimimaton juttu mutta ihmisiähän tässä vaan ollaan. Onneksi nukkuva lapsi on maailman kaunein näky. Huutoraivareiden jälkeen vielä aavistuksen kauniimpi mitä yleensä. Sen näyn jälkeen korjaantuu pahastikkin haljennut pää. Ja Tummeli korjaa kantapäät, vaan ei kuitenkaan yhtä nopeasti mitä nukkuva lapsi päänupin.


3 kommenttia :

  1. Voin samaistau, toki nykyään lapset on melko helppoja kun osaavat sanoa mistä kenkä puristaa. Pian meilläkin alkaa vauva-aika ja vähän hirvittää että onko kaikki tuo jo unohtunut, aika kullannut :')

    VastaaPoista
  2. Se on niin vaikeeta vauvojen kanssa koska ne ei ymmärrä kun sanoo vähän tiukemmin niille jtn.Mutta miksi ne saa ne raivarit aina JUST SILLON kun mammalla olisi jtn muuta tekemistä :D

    VastaaPoista
  3. Miten musta tuntuu, että löydän itseni jokaisesta sun postauksesta. Tuntuu pahalta hermostua pienelle, mutta aina ei äiti vain jaksa. Onneksi ne hetket menee nopeasti ohi!

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3