Kaksplus.fi

MENU

lauantai 31. lokakuuta 2015

Matilda 4kk!


Matilda täytti keskiviikkona taas kuukausia. Mittarissa on jo 1/3 vuodesta, hurjaa! Meillä oli torstaina neuvolalääkäri ja vaikeuksien kautta päästiin kuin päästiinkin perille. Nämä mun lähtemiset kahden lapsen kanssa saa oikeasti jo kohta jonkun kiirepalkinnon...Puolijuoksua (melkein pelkkää ylämäkeä) toinen kantorepussa ja toinen rattaissa. Olimme tasan yhdeksältä hikisinä (minä siis...) ja läähättäen perillä ja ylättäen ajat olivat tietenkin myöhässä eikä meillä niin kiire olisi ollutkaan. Koska mä oikeasti opin aloittamaan lähtövalmistelut tarpeeksi ajoissa!? Neuvola-aamuna heräsimmekin jo viiden jälkeen joten ei voinut siitäkään olla kyse...

Neljän kuukauden iässä on lääkärintarkastus tavallisen neuvolan sijaan. Lääkäri kuunteli keuhkot, sydämen ja mitä vielä mahtoi siinä hiplailla ja tutkia. Kyseli miten meillä sujuu ja syökö hyvin (tähän tosin vastasi lääkäri itse Matildaa katsoessa: taitaa syödä) ja onko mulla jotain kyseltävää. Varhaisheijasteet pitäisi mun käsityksen mukaan olla katoamassa tässä kohtaa kokonaan, Matildalla oli vielä mororefleksi jäljellä mutta askellus jo kokonaan kadonnut. Lääkärin mukaan kaikki oli niinkuin pitääkin!

Mittauksia mä olin odottanut taas kuin kuuta nousevaa. On aina niin huikeeta katsoa miten oma lapsi kasvaa sekä kehittyy! Matildalla painoa löytyy tällä hetkellä komeat 8010 grammaa ja pituutta 64,6 senttiä! Ei tosiaankaan mikään pieni vauva enää. Ja sen kyllä haukkareissa tuntee...Pää oli myös kasvanut hyvin kun viime kerralla ei ollut tullut kuin puolisen senttiä. Olisin kovasti ihmetellyt jos kasvu olisi ollut niukkaa, syöhän tuo tyttö kuin hevonen. Valitettavasti yötäpäivää...Elvira painoi kahdeksan kiloa siinä 8 kuukauden iässä. Äitin pieni pallero <3


Meidän yöt ovat tosiaan menneet aika hulinaksi. Alhaalle eteen tekee tuloaan ensimmäinen hammas joten sen takia ollaan välillä hieman levottomia. Matilda syö myös ahkerasti yön aikana, yleensä kolme kertaa yössä. Eilen illalla neiti tankkasi kahdeksalta suuren määrän kaurapuuroa ja kymmeneltä vielä pullollisen velliä. Tuloksena kaksi herätystä kolmen sijaan...Ehkä mun on turha odottaa hyvin nukuttuja öitä ennenkuin tämä neiti lopettaa kilo per kuukausi kasvutahtinsa..

Me tosiaan aloteltiin jo kaurapuuron syöminen vaikka neuvolansuosituksissa tulee viljat vasta 5kk iässä. Lihat ja muut viljavalmisteet taidetaan kyllä pitkittää sinne "oikeaan" ikärajaan saakka mutta katsotaan josko kaurapuuro edes hieman rauhottaisi tätä maitoshowta. Maidon määrä ei nimittäin juurikaan ole pienentynyt kiinteiden aloituksen myötä. Ainut ero on että lounaan jälkeiset päiväunet ovat yleensä jopa neljä tuntia! Se onneksi hieman tasaa vuorokauden korvikemenekkiä!

Matilda ei vielä liiku tai kääntyile suuntaan taikka toiseen. En tosin osaa sitä vielä odottaakkaan. Meidän lapset näyttäisivät vain syövän ensimmäiset kuukaudet, liikkumisen aika tulee sitten hieman myöhemmin ;) Elvira kääntyi ensimmäisen kerran 5,5 kuukauden iässä ja luulen että pikkusisko seuraa samoja jalanjälkiä. Vielä ei nimittäin oikein edes yritetä kääntyä. Tai ehkä hieman yritetään mutta ei kai tuota kahdeksaa kiloa niin helposti liikkeelle saa!

Meillä siis kasvaa täällä iloinen, hyvin syövä ja hampaita tekevä tukkajumalatar! <3


10 kommenttia :

 1. Ihana Matilda <3 meillä kans 4kk neuvolassa oltiin 8,3kg :D haba kasvaa

  VastaaPoista
 2. On kyllä niin suloinen tyttö.♥ Ja hyvin kasvaa, :)

  VastaaPoista
 3. Heh, meidän tyttö söi öisin tunnin välein 10kk ikään asti :D
  Kyllä mamman maito maistu.

  VastaaPoista
 4. Voi, miten sievä pieni tyttö ja tuo tukka on kyllä mahtava!

  VastaaPoista
 5. Ihana prinsessa Matilda <3 Hauskaa miten eri kokoisina siskokset kasvavat :) Jännää nähdä jatkuuko kokoero, vai asettuvatko jossain vaiheessa kasvua samoille mitoille.

  VastaaPoista
 6. Voi vitsit mikä ihana tukka Matildalla! *Sydänsilmät* <3 Hyvä että kasvaa hyvin. Oli pakko kurkata neuvolakorttiin ja meillä toi 8kg on ohitettu reilu 6kk iässä :D Mutta erilaillahan nuo kaikki kasvaa. :-)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3