Kaksplus.fi

MENU

perjantai 13. marraskuuta 2015

DIY vauvakirja!


    Meillä on tytöillä perinteisten vauvakirjojen lisäksi kotikutoiset leikekirjat. Ensin kutsuin näitäkin vauvakirjoiksi mutta siitä se ajatus sitten lähti ja kehittyi. Tällä hetkellä tarkoituksena olisi kerätä muistoja ensimmäisten kahdeksantoistavuoden ajalta, mahtaakohan onnistua? Yrittänyttä ei laiteta joten tytöt, täysi-ikäisyyden kynnyksellä täältä toivottavasti tulee kirja jos toinenkin!
Mä en ole mikään maailman taiteellisin tai taitavin askartelija. Tälläinen leikekirja on kuitenkin aika helppo toteuttaa koska ei vaadi kuin kirjoitusta sekä kuvia! Kehitystarinoiden lisäksi Elviran kirja sisältää esimerkiksi hänen ensimmäinen kirjeensä, yhden piirrustuksen sekä kuvia ensimmäisestä vappuasusta, lomamatkasta...Mun olis tarkoitus myös tulostaa täältä blogin puolelta tyttöjen "kuukausipostaukset" ensimmäiseltä vuodelta ja tehdä niistä pieni lehtinen kirjojen väliin. Voi sitten sieltä lunttailtua kun sitä "oikeaa" vauvakirjaa täyttelee, heh!
Blogi on muutenkin todella pelastus näiden kirjojen täyttelyssä. Ei sitä aina jaksakerkeähuomaa täytellä ajankohtaisesti vauvakirjaa ja tarkat päivämäärät tuppaavat herkästi unohtumaan. Onneksi ne on melkein kaikki joko täällä tai facebookissa ylhäällä, mä sydän nykyaika! Yksi ilta muutenkin sain pienen idean siitä, että jos joku päivä tämä pieni blogini tulee tiensä päähän niin taidan tulostaa hela hoidon kirjan muotoon. Ihan vain omaksi muistoksi. En luota siihen että se täällä bittiavaruudessa säilyy hamaan tulevaisuuteen asti jotta voin vaikka kiikkustuolissa sitä lueskella, tai näyttää tytöille sitten kun he elävät tätä vauva-aikaa! Toisaalta blogissa parin vuoden jälkeen on jo melkein 600 tekstiä, mikähän se luku mahtaa muutaman vuoden päästä olla...

Miten te säilötte muistot ylös? Tavalliseen vauvakirjaan vai jonnekkin muualle? Onko joku kenties tutustunut nettikirjoihin?

6 kommenttia :

 1. Meil on noi perinteiset vauvakuirjat ja sitten valokuvaalbumi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. meiltä puttuu vielä nuo tavalliset albumit ihan kokonaan :D kaikki kuvat vaan kiltisti kirjekuorissa odottamassa et saisin aikaiseks ostaa albumin :p

   Poista
 2. Meillä on molemmilla vauvakirjat, mut on pitäny jo vuoden verran tehdä Juuson ekasta vuodesta tällanen........ :D Takaraja oli Nepun syntymä, mut emmä kyl oo vielä tehny mitään sen eteen, hups. Mistä noi kirjat on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no mut hei blogista lunttaat kaikki viel parinki vuoden päästä ;) Tigerista!! :)

   Poista
 3. Meillä löytyy vauvakirjat, sekä vauva-albumit joihin ajattelin tehdä samalla tavalla itse askarrellen kaikkia vauvavuosien juttuja - vaikea arvioida tuota et mihin ikään asti sitä täyttelee ja kuinka yksityiskohtaisesti 😉

  Yhdyn sanoihisi: Blogi on meidänkin pelastus :D ei niitä asioita muuten muista joka välissä vauvakirjaan rustata.. Samoin puhelimen kalenteriin oon yrittänyt jotain juttuja kirjottaa :)

  Ps. Tervetuloa kurkkaamaan mun blogiin: http://mammanpoika.blogspot.fi/?m=1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos, mä käyn kurkkaamassa! :) en ookkaan tajunnut kirjoittaa puhelimeen musitiin kun se kulkee kutienkin aina mukana, kiitos vinkistä! :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3