Kaksplus.fi

MENU

torstai 12. marraskuuta 2015

Kultainen lapsuus ennen ja nyt.


Vuonna 1993 yleisin tytön nimi oli Maria. 
Vuonna 2013 yleisin tytön nimi oli Emma.
Vuonna 1993 Libero lanseerasi ensimmäisen housuvaippansa, tänäkin päivänä se kantaa nimeä Up&gGo. Vuonna 2015 libero lanseesari pehmeäkin pehmeämmän Touch vaipan.
 Ai mistäkö tiedän?

No Liberon Throwback sivustolta! (KLIK) 
Voit käydä itsekkin vertailemassa omaa ja lapsesi lapsuutta 
tai vaikka lapsuuttasi vanhempiesi kanssa!

Aika paljon vuosien saatossa on Libero tullut tuotekehityksessä eteenpäin !

Libero haastoi meidän Blogirinkin bloggaajat muistelemaan omaa lapsuuttaan. Kieltämättä viime aikoina olen tätä tehnyt todenteolla, kun Elviran kanssa löysimme mammalasta mun vanhoja leluja. Minä olen siis syntynyt vuonna 1993 ja vaikka meillä ei tyttöjen kanssa ole kuin reilu 20 vuotta ikäeroa, välillä tuntuu kuin olisimme aivan eri vuosituhannelta.

Elvira ja Matilda tulevat kasvamaan teknologian maailmassa. Omassa lapsuudessani käytiin oven takana hakemassa kaveria leikkimään, tytöt taitavat tulevaisuudessa hoitaa nämä asiat whatsappin tai jonkun aivan uuden aplikaation kautta. Mun lapsuudessa valokuvat tallentuivat filmirullalle ja luulen että tulevaisuudessa tytöt nauravat mun ulkoiselle kovalevylle, minijärkkäristä tai puhelimesta puhumattakaan.
Mulla on ollut todella onnellinen lapsuus ja toivon että pystyn rakentamaan tytöilleni yhtä onnellisen ja kultaisen lapsuuden. Tänä päivänä lapsuus tuntuu loppuvan aivan liian lyhyeen. Me siskoni kanssa juoksimme vielä kutosluokalla keppihevonen haaruksissa ympäri lähimetsiä. Toivon, että mun lapseni saavat olla mahdollisimman kauan lapsia. 

Muistan lapsuudestani ne aikaiset lauantaiaamut kun siskoni kanssa hiippailimme takkahuoneeseen katsomaan lastenohjelmia. Lemppareita olivat ehdottomasti Pokemon, Hui hai hiisi, Hetkinen ja mitähän niitä vielä oli. Muistatteko? Lauantaiaamun kohokohta oli ehdottomasti mikäs muukaan kuin karkkipäivä. Aamupalan jälkeen kävimme varovasti herättämässä isin tai äidin ja kysyimme: saako ottaa karkkia. Muistatteko ne tikkarit jonka sisällä oli purukumi ja aina jokin kuva? Esimerkiksi Pokemon tai Spice Girls? Onneksi suurinosa mun lapsuuden lemppareista on edelleen kaupoissa, mutta yksi puuttu jota ikävöin kovasti. Nimittäin Max aarrearkku jätski! Muistatteko sen sinisen aarrearkun jonka pohjan alta löytyi aina jokin yllätys! Ihan mahtava, tule pliis takaisin!Mun äitini on kertonyt käyttäneensä sideharsovaippoja minulla. Sain Liberolta yhden vaippanäytteen vuosien takaa ja ei voi todeta kuin että onneksi vaippakehitys on mennyt huimasti eteenpäin! Ihan "pienen" hetken virittelin tuota hirveän kokoista hökötystä Matildan päälle ja aivan varmasti olisi kuitenkin falskannut! Kuinkä näppäriä nämä uudet vaipat ovatkaan näihin verrattuna. Ja käyttömukavuudeltaan varmasti aivan eri luokkaa!

Parhaat muistot lapsuudesta ovat ihan niitä arkisia hetkiä. Nykyään me vanhemmat taidamme ottaa aivan liian suuria paineita arjen riittämisestä ja siitä, miten paljon kaikkea ekstraa arjen tulisi sisältää. Kun loppujen lopuksi ne kultaisimmat muistot on niitä ihan arkisia, tavallisia hetkiä vaikka kaiken maailman huvipuistoretketkin ihan suosiossa ovat. Kuitenkaan onnellinen lapsuus ei tarvitse uusimpia leluja ja laitteita. Ei kalliita lomamatkoja tai uusia televisioita. Ne on ne arjen tavalliset hetket jotka sen kultaisen lapsuuden rakentaa. Oletteko kanssani samaa mieltä? 

P.s Juttelin muuten äitini kanssa yksi päivä minun synnytyksestäni kun katsoimme vanhoja valokuvia. Äitini synnytti minut Heideken nimisessä sairaalassa Turussa ja samassa huoneessa saattoi olla samaan aikaa KUUSI ponnistavaa äiti. Aika uskomatonta vaikka tästä ei ole aikaa kuin 20 vuotta. Onneksi itse sain itse ponnistella tytöt maailmaan ihan privaattihuoneessa!


Yhteistyössä Libero

&


6 kommenttia :

 1. Kääk, olisi aika kamalaa synnyttää ryhmähuoneessa!

  Nauratti, kun näyttää siltä että ihan ihmeissään Matilda itsekin tuossa tokavikassa kuvassa; "mitä sä mulle just puit???" Ihana pehkopää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eipä tiannut juu Matildatakaan oiken tajuta että mitä se äiti nyt taa stouhuu :P ja kiitos, hän on <3

   Poista
 2. Pakko kommentoida että ollessani vaihdossa pari vuotta sitten afrikassa näin myös paikallisen synnärin. Siellä oli muistaakseni 4 synnyttäjää samassa huoneessa eikä edes mitään väliverhoja :) eikä todellakaan mitään panadolia vahvempaa kipuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi apua! :D kyllä sielä vaan on sitkeitä naisia, itse kun heti ekasta supistuksesta valmis ottamaan koko suoran kipulääkevalinnoissa :p :D

   Poista
 3. On kyllä ihanaa kun saa synnyttää ihan omassa rauhassa, eikä samassa huoneessa ole muita ponnaamassa pientä maailmaan. :)
  Meillä on Hugolla käytössä nuo Touch vaipat ja on kyllä niin ihanan pehmoisia. :) Ollaan käytetty niitä heti 1 koosta lähtien. Harmi vain ettei niitä myydä meidän kylällä..pitää ostaa kauempaa aina isompi satsi kerralla. :)
  On nuo vanhat vaipat kyllä olleet aikamoisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toi on ihan totta, oma rauha on kyllä kiva juttu kun tuskailee! :) nää on kyllä tosi pehmeitä, olin ihan yllättyntr kun sain käteen!! :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3