Kaksplus.fi

MENU

lauantai 28. marraskuuta 2015

Kylläinen.


Nälän sanotaan kasvavan syödessä. Tämä lause oli tosi minun kohdallani myös lasten kanssa; Elviran synnyttyä kasvoi nälkä todella nopeasti, todella suureksi. Nälkä toista lasta kohtaan. Pieni Elvira vauva kaipasi ihan selkeästi leikkikaveria. Vai oliko äidillä vaan niin kauhea vauvanälkä? Jokatapauksessa, toinen lapsi ilmoitti tulostaan Elviran ollessa vuoden ikäinen. Nälkä oli vihdoin poissa ja masu täytetty.

Olin haltioissani kun sain rakenneultrassa kuulla että meille oli tulossa toinen tyttö. Sain sen tutun vaaleanpunaisen prinsessaleivoksen ja mikään ei tuntunut paremmalta suussa kuin sanat; meidän tytöt. Kaksi lasta, kaksi täydellistä tyttöä. Synnytyksen jälkeen tuntui että vihdoin meidän perhe olisi täynnä. Äidinvaistot täytetty, meidän perhe oli kokonainen.

Se vauvanälkä on kuitenkin hyvin katala lapamato joka syö naista salakavalasti ja hyvin nopeasti synnytyksen jälkeen. Näin ainakin mun kohdalla kävi. Matilda taisi olla kolmen kuukauden ikäinen kun huomasin ensimmäiset lapamadon oireet ja ikävöin isoa vauvavatsaani. Salaa toivoin, että ehkäisy pettäisi ja kohta meillä olisi kolme lasta. Kolme pientä tyttöä, tai kaksi tyttöä ja pieni prinssi. Järki kuitenkin sanoi että ehei, ei vielä. Meidän kolmio tuntuu nelihenkisenä perheenä jo hivenen liian ahtaalta. Kolmas lapsi olisi varma muuton paikka. Se on muuten kumma miten paljon tilaa tuollainen alle metrinen ihminen voi viedä. Alle metrin mittaisen lapsen mukana tulee tavaraa ainakin yhden suurperheen verran...


Vauvanälkä oli orastava mutta järki ja kukkaro pistivät hanttiin. Luojan kiitos, nimittäin viimeinen kuukausi on ollut, noh aikamoinen. Sanotaan että nainen voi muuttaa mieltään suunnasta toiseen alle sekunnissa. Ei se ihan sekunneissa käynyt, muttei montaa kitinäiltaa ja valvottua yötä tarvittu kun tunsin ison möykyn holahtavan vatsaani. Se iso möykky oli kylläisyyden tunne; kyllä meidän lapset ovat sittenkin tässä.

Istun tälläkin hetkellä sohvalla iso kahvikuppi kädessäni. Pääsin nukkumaan 1:00. Herätykset tunnin välein. Kolme kertaa sain käydä laulamassa nukkumattia flunssaiselle taaperolle. Tunnin välein sain pistää tuttia pyörivän ja hyörivän vauvan suuhun. Viimepäivät ovat olleet suoraansanottuna aikamoisia vauvankarkoittajia: toinen on flunssassa ja toinen tekee hampaita. Kuvitelma siitä, että vuoden päästä heräisin kolmen lapsen kanssa monta kertaa yössä saa melkein epätoivon partaalle, ei kiitos. Kahden lapsen äiti tuntuu vielä hyvin kohtuulliselta ja kivalta nimitykseltä. Kolmen lapsen äiti minun kohdallani tarkoittaisi kaaosta. Kotona sekä päässä. Ainakin tällä hetkellä.

Mun olo on hyvin kylläinen. Vauvanälkä on täytetty pitkäksi aikaa ja tuntuu että nyt meidän perhe on kokonainen. Kaksi vaaleanpunaista prinsessaleivosta sai minun vatsani täyteen. Mä olen hyvin vahvasti (me molemmat olemme Tinon kanssa) sitä mieltä että meidän lapset ovat kyllä tässä. Joskus mietimme että ehkä vielä viiden, taikka kymmenen vuoden päästä? Ken tietää, mutta luulen että siinä vaiheessa olemme sen verran itsekkäitä että (toivottavasti) nautimme kokonaisista öistä ja jopa siitä kahdenkeskeisestä ajasta kun lapset haluavat isovanhemmille yöksi. Mä olen kylläinen. Vihdoin täynnä. Tämä tunne on oikeestaan aika mahtava! Ja samalla hyvin haikea. Ei enää koskaan sitä kauan odotettua plussaa eikä synnytystä. Imetyksestä tai ensimmäisistä päivistä puhumattakaan. Onneksi näistä hetkistä on jo kaksi täydellistä muistoa! Mä olen joskus huumorilla kavereilleni sanonut, että jos mulla joskus kolme lasta olisi niin ensimmäinen ja viimeinen olisivat vahinkoa. Tosi kuin vesi, ainakin tällä hetkellä.


8 kommenttia :

 1. Mäkään en kaipaa enää enempää lapsia (ja jos kaipaisin niin teijän pitäis sit tehdä samana vuonna eri sukupuolta oleva), mut ihan järkyttävää millanen synnytyskuume voi jäädä! Ei parane sanoo, ettei koskaan, et ehkä me sit sillon 2025. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toi on kyl ihan totta et kyl meijän täytyy sit samaa aikaa ;) vuonna 2025... ;)

   Poista
 2. Hirmuisesti tuttuja aatoksia.. Vaikkei olekkaan kuin yksi lapsi. :D

  VastaaPoista
 3. Hih, mua kauhistuttaa jo kahden lapsen yhdistelmä juuri tuon nukkumishomman takia :D Mutta teillä onneksi yleensä nukutaan hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. !!!! meillä nukuttiin ennen hyvin, nyt molemmat herää vähintääkin sen kerran yössä :D matilda tietty useammin mutta isosisko ottaa mallia ja herää nykyään myös :D

   Poista
 4. Itsellä tuli myös vauvakuume kun Amalia oli 4kk ja siitä lähtien kuumeilin n. 5vuotta. Nyt kun tämä paketti on täältä tulossa niin ei juurikaan jännitä, kai se karu totuus tuloo eteen kun arki koittaa.. 3 lapsen kanssa elämä on varppina erilaista. Tuo yöheräily meinaa jännittää kun ollaan saatu nukkua jo useampi vuosi mutta eiköhän me siitä selvitä, ehkä :')

  Oon aina haaveillu isosta perheestä, 4 lapsesta tai ehkä jopa 5 mutta kun ei se nyt ole niin itsestäänselvää että niitä lapsia tulee kun liukuhihnalla. Otan kaiken tästä raskaudesta irti sekä siitä pikkuvauva ajasta.. Se aika katoaa niin nopeaa ja pian huomaa sitä kaipaavansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toi on kyllä varmaan aika tiputus kun on tottunut nukkumaan hyvin. Mulle ainakin oli, Elvira nukkui kuin tukki koko yön ja nyt joutuu taas heräämään. Tosin aikaa oli kulunut niin vähän ettei kauheen hyvin ehitnyt tottua siihen hyvin nukkumiseen ;) tsemppiä tulevaan! <3

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3