Kaksplus.fi

MENU

maanantai 14. joulukuuta 2015

Elämää uhman kanssa: hivenen helpompi hampaiden pesu!

Elämä uhmakkaan taaperon kanssa ei ole aina helppoa. Sen takia joskus on hieman pelattava ja käytettävä mielikuvitusta jotta tilanteista selviää. Itse tykkään pelaamisesta lasten kanssa (voiko näin sanoa?) Jotta konflikteista selvitään molemmat mahdollisimman hyvillä mielin. Joskus meidän vanhempien on oltava ehdottomia ja tiukkoja, mutta välillä voi vähän pelata! Tai ainakin yrittää, uhmaajalle kun ei välillä kelpaa mikään ;) Omaa kasvatustyyliäni kuvailisin positiiviseksi. Jos ei hyvällä, niin ei välttämättä pahallakaan. Kehu, kannusta ja innoita!Blogissa on nyt näemmä joku postaussarjojen villitys ja tästä lähtee yksi jossa jaan meillä hyväksi koettuja kikkailuvinkkejä uhmataaperon kanssa elämiseen!Ensimmäinen vinkki: hivenen helpompi hampaidenpesu laulun avulla!

Meillä on välillä hampaiden pesu aikamoista vääntöä. Olemme sopineet että Elvira saa itse pestä hampaat ensin ja äiti taikka isi "tarkistaa" lopuksi ettei hammaspeikkoja näy. Kuulostaa helpolta muttei kuitenkaan ole. Kahden sekunnin tarkistuksen jälkeen suu menee tiukaksi viivaksi. Merkki siitä että neiti uhma on omasta mielestään valmis. Kehitin hammaspeikkojen metsästykseen pienen laulun. Laulu on tuttu ala-asteelta, sävelestä ei mitään muistikuvaa mutta sanat menevät jotakuinkin näin:

"Putseliputs, putseliputs hammarharja laulaa. Putseliputs putseliputs, kaikki paikat putsaa. Putseliputs putseliputs ei näy yhtään reikää. Putseliputs putseliputs hammaspeikot pelkää."

Diili on se, että niin kauan tarkistetaan kun laulu kestää. Huonoimpina uhmahetkinä vähän lantiota ja pelleilyä kehiin niin yleensä se hampaidenpesu meneekin ihan iisisti! ;) Elvirakin innostuu usein tanssimaan biisin tahtiin! Tappelu hampaidenpesusta on (yleensä..) historiaa ja jos vahingossa meinaa unohtaa laulaa niin kyllähän se muistutus sieltä tulee: Äitiii, putseliputs!


8 kommenttia :

 1. Ihana vinkki :) Meillä on kynsienleikkaus laulu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti vinkistä, täytyy kokokeillakun sekin aikamoisen tappelun takana välillä :p

   Poista
 2. oo miksen oo ite tajunnu! kiitos :D

  VastaaPoista
 3. Meilläkin lauletaan hampaita pestessä ja välillä "pestään" myös äitin hampaita malliksi. Ja muutamissa muissakin asioissa meillä kans vähän huijaillaan myös, joten jään odottamaan sarjalle jatkoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. miks mä en oo tajunnu tota mallipesua... täytyy muistaa Matildan kohdalla! :D

   Poista
 4. Ihana Elvira ♡ Meillä Evelyn rakastaa hampaiden pesua :D

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3