Kaksplus.fi

MENU

tiistai 1. joulukuuta 2015

Kalenteri aamu."Lasten joulussa on sitä jotain aivan oikeaa.
 En sitä tunnelmaa mä tahdo koskaan unohtaa. 
Kun lastensadut tukeutuvat jouluntarinaan. 
Lasten joulua on helppo rakastaa." 

Näin me siskon kanssa lauleskeltiin reilu 15 vuotta sitten isän tekemällä joululaululevyllä. Tänään aamulla myös meidän talosta heräsi pirteä taapero joulukuun ensimmäiseen päivään. En tiedä johtuiko huono yö jännityksestä vai flunssasta. Veikkaan ensimmäistä, koska ensimmäinen sana huomenen jälkeen oli "avataan"! Niin mitä avataan? Mitkäs muutkaan kuin joulukalenterit!

Elvira sai ensimmäisen joulukalenterinsa jo viikkoja sitten kun Turun Sanomien kalenteri oli tipahtanut postiluukkuun. Elvira halusi katsella kannessa keikkuvaa joulupukkia automatkan ajan ja perille saavuttaessa suurinosa luukuista oli revittynä lattialla...Onneksi Elviran kummitäti sekä tättä pelastivat meidät pälkähästä ja Elviralle saapui heidän mukanaan kaksi aivan upeaa kalenteria: muumikalenteri sekä omatekeleinen kuusikalenteri joka sisältää 24 yllätyspussukkaa. Herkkujen sekä tarrojen lisäksi kalenterista löytyy tarina joka on tuttu jo minun lapsuudestani. Ensimmäisen luukun tarina kuului tänä aamuna näin:

Olipa kerran kaksi tyttöä nimeltään Elvira ja Matilda. He asuivat Turun kaupungissa. Eräänä päivänä heille annettiin mahdollisuus lähteä katsomaan Betlehemiin Jeesus-lapsen syntymää. Tytöt tiesivät että tästä tapahtumasta joulu sai alkunsa. Suomen pääkaupungista, Helsingistä lähtee paljon lentokoneita ja laivoja joten tytöt päättivät mennä Helsinkiin, josta varmasti pääsisi jollain keinolla kohti Betlehemiä.
Mä en muista kirjan nimeä, mutta kyseinen tarina on lyhennetty ja hieman muunneltu versio siitä. Kalenterista löytyy siis aina pieni pätkä jatkumotarinaa jossa Elvira ja Matilda matkaavat kohti Betlehemiä. Mahtavatkohan tytöt päästä ajoissa perille ennen jouluaattoa? ;)

Elvira odotti aamulla kovin innoissaan jo joulupukkia. Ei pieni neiti taida vielä tajuta miten pitkä aika sinne joulupukin tuloon vielä on. Yritin selittää että kun kaikki luukut on avattu niin joulupukki tulee. Tosin hän ei tainnut ymmärtää sitä, miksi ei luukkuja voi avata kaikkia heti nyt. Voihan pientä, mutta odotus palkitaan ja pian jo lahjakasat ovat täällä!

Mulla ei tänä vuonna ole mitään kalenteria. Viime vuonna oli salmiakkikalenteri ja se oli aika hitti juttu! Nyt en ole kaupassa törmännyt siihen joten taitaa tänän vuonna jäädä meikäläisen kalenteri väliin. Tai sitten teen itselleni siivouskalenterin, joka päivä yksi asia joulusiivouksesta! Jos edes kerran elämässä saisi oikeasti sen joulusiivouksen joskus valmiiksi ;)

Ihanaa joulukuun ekaa kaikille, 
toivotaan että tänne eteläänkin saataisiin lunta mahdollisimman pian!

1 kommentti :

  1. Ai vitsi kun kiva kalenteri, kun Pikku V kasvaa niin tollainen olisi tosi hieno. Mitenkähän sen kirjan löytäisi.... Pitääpä koittaa haeskella vaikka googlesta tai kirjastosta....Tai sitten pitää keksiä tarina ihan itse... Mulla itselläni on kaksi joulukalenteria tänä vuonna. VIime ja edellis vuonna olien ollut vannoutunut fazerin joulukalenterin kannattaja, mutta tänä jouluna olin jotenkin myöhässä ja kalenterin osto jäi viime tippaan... Tietenkään fazerin joulukalenteria ei sitten kaupassa enää ollutkaan... Joten hankin itselleni (vähän noloa ehkä) koru joulukalenterin.... Ystäväni oli myös halunnut yllättää minut erilaisella joululahjalla ja oli tehnyt minulle joulukalenterin joululahjaksi. Siinä on aina joka päivälle tekstin pätkä ja erillisessä pahvilaatikossa jokaiseen tekstin pätkään viittaava lahja paketoituna. Tosi kiva ja persoonallinen lahja oli kyllä ja yllätyin positiivisesti. Tuntuu jotenkin ihanalta, että joku on nähnyt noin paljon vaivaa ja ajatellut minua.... Lämmittää sydäntä kovin.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3